Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer - Vélemény és tapasztalatok

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer
 • multifunkciós edény
 • 700 W
 • 4 L -es űrtartalom
 • ára 25 000 Ft-tól

Azok közé a háziasszonyok közé tartozik, akiknek nincs felesleges idejük a tűzhely mellett állni, inkább a családdal töltenék az idejüket? Vagy éppen egy szenvedélyes gazdasszony, akinek a főzés a pihenés és szeret új dolgokat kipróbálni?

Bármelyik csoportba is tartozzon, a Delimano mindenkinek megoldást kínál – a Delimano 18 az 1-ben multicookert, mellyel a gyártó szerint időt, energiát és pénzt is spórolhat. Tényleg így van? Mi kipróbáltuk, és most  megosztjuk Önnel is tapasztalatainkat.

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer - Vélemény és tapasztalatok

Miért válasszunk multifunkciós edényt?

A multifunkciós edényeket sokoldalúságukért, praktikusságukért és egyszerűségükért kedvelik leginkább. Több konyhai eszközt helyettesítenek, helyet spórolnak további készülékeknek. A legtöbbel lehet főzni, sütni, grillezni vagy párolni.

Több modell akár 7 vagy 8 funkcióval is rendelkezik, de vannak olyan különlegesek, amik akár 18 funkcióval is bírnak. De nem mindig tökéletes a kombináció, megtörténhet, hogy az edény nem minden funkciót lát el ugyanolyan jól. Az szerint kell tehát választani, hogy milyen ételeket kedvel leginkább.

 Milyen előnyei vannak a háztartásban egy multifunkciós edénynek?


 • Az ételek többféle elkészítési módja
 • Időtakarékosság
 • Egyszerű használat
 • Praktikusság
 • Helytakarékosság
 • Egészséges elkészítési mód

Most, hogy már ismeri az eszközök előnyeit, nézzük meg a konkrét típust, a Delimano 18 az 1-ben edényt.

Delimano 18in1 multifunkciós főzőrendszer - első benyomás

A Delimano 18 az 1-ben multifunkciós edény már a 18-as számmal felkelti mindenki figyelmét, hiszen ez sokoldalú eszközre utal, mely 18 előre programozott funkciót foglal magába:

 • párán főzés, párolás, levesek, sütés, rizs, tészta, kalács, kenyér, gyors sütés, rizottó, galuska, bor, melegítés, zabkása, húsok, lassú sütés, melegen tartás és saját program.

Egy készülék tehát mindenre képes, ami más eszközökkel gondot okozna.

A készülék standard, kerekded alakú. Elöl található a kezelőfelület egy kisebb kijelzővel. Itt lehet kiválasztani az egyes programokat az szerint, hogy mit szeretne készíteni. Természetesen a fedő sem hiányozhat hozzá. A méreteit tekintve egy kompakt készülékről van szó, amely minden konyhában elfér. Rozsdamentes acél felületű, műanyag részei is vannak.

Természetesen tapadásmentes felületű a belseje, így még kényelmesebb a használata és persze a karbantartás is egyszerűbb. Mindezen felül gondoskodik az egyenletes hővezetésről is. Az edény kapacitása 4 L, ami átlagosan elég egy négy vagy öt tagú család számára.

A csomagolás a készüléken kívül tartalmaz még kiegészítőket is - mérőedényt, pároló, kanál, merőkanál és használati utasítás. Itt rögtön meg kell jegyeznem, hogy a használati utasítás nagyon tömör, és jól jönne az egyes programok részletes szétírása, illetve akár egy pár mintarecept is.

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer - Vélemény

Az edény nagy dobozba van csomagolva.

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer csomagolás

Fel vannak tüntetve az alapinformációk, bár inkább angol nyelven.

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer csomag tartalma

A dobozban megtalálható: edény, pároló, mérőedény, kanál, merőkanál, használati utasítás.

A Delimano 18 az 1-ben multicooker tulajdonságai

A Delimano készülék alapvető tulajdonsága maga a multifunkciósság, tehát az, hogy akár 18 módon készíthetünk el benne ételeket. De ez még nem minden, ez az edény ennél többet is tud.

Két étel készítése párhuzamosan

Az edényben egyszerre akár két étel is készíthető. Az alsó részben el lehet például készíteni a főételt, feljebb pedig mondjuk megpárolni a zöldséget köretnek. Ilyenkor közvetlenül az alul készülő főétel párájában lehet megpárolni a köretet.

Időzítő késleltetéssel

A főzés kezdetét akár 24 órát is késleltethetjük, így ehetünk reggelire teljesen friss zabkását, vagy munkából hazaérve frissen várhat minket a vacsora.

Gyerekbiztos

A gyerekzár a lehajtható fedőn található. Ez a kisgyermekes családokban nagyon célszerű lehet.

Túlmelegedés elleni védelem

 A túlmelegedés ellenni védelem megakadályozza a felforrósodást, így a készülék meghibásodását is megelőzi.
delimano multifunkcionális edény

Stabil, gyerekzáras fedővel rendelkezik a készülék.

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer felülvizsgálat

A belseje két részből áll.

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer belül

A főzőedény belseje.

Technikai paraméterek

Teljesítmény

700 W

Űrtartalom

4 l

Edényvastagság

1 mm

Programok száma

18

A Delimano 18 az 1-ben multifunkciós főzőedény használata

A Delimano 18in1 multifunkciós főzőrendszer használata igazi tudománynak tűnhet azoknak, akik nem sokat főztek még életükben és nem erősségük ez a tevékenység. Bár az edényhez jár használati utasítás, de szerintem ez elég hiányos, nem tartalmaz egy receptet sem és a programok is nagyon röviden vannak benne leírva. Az eszköz inkább gyakorlottabb háziasszonyoknak felel meg, akiknek már van valamennyi főzési tapasztalatuk. És most jöjjön maga a használat.

A készülékbe be kell illeszteni a tápkábelt majd ezt beszúrni a konnektorba. A kábel aránylag hosszú, ami a mai készülékek esetében elég ritka. Amint az edény áram alá kerül, egy hangjelzés hallható és világítani kezd a LED kijelző és a programok megnevezései. Az edény most már készen áll a használatra, a kijelző mutatja az alsó hőmérsékletet, illetve a bal oldali LED kijelző „00:00”-t mutat.

Az edénybe bele kell helyezni a kiválasztott alapanyagokat, lezárni a fedőt és kiválasztani a megfelelő programot, vagyis az étel elkészítési módját. A funkció kiválasztása után a kijelzőn megjelenik az étel elkészítési ideje, melyet manuálisan átállíthat a „Temperature/Time” gomb segítségével. A „Min” és „Hour” segítségével állíthatja be a hőmérsékletet is. A „Min” gombbal csökkenti, a „Hour” gombbal növeli a hőt. Tehát ugyanazzal állíthatja be az elkészítési időt és a hőmérsékletet is. Egy gombnyomással az időt, kettővel pedig a hőmérsékletet állíthatja. Ez után már elég a „Start” gombot megnyomni, minden mást elintéz maga az edény.

A program végeztével újra hallható a hangjelzés. A fedőn lévő zár megnyomásával tudja kinyitni az edényt. A fedő a készülék teljes működése során hideg marad, az oldalak is csak kicsit melegszenek fel.
Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer ellenőrzés

Az egyes funkciók a vezérlőpanelen angolul vannak feltüntetve.

Tapasztalataim a Delimano 18 az 1-ben multifunkciós edénnyel

Hogy őszinte legyek, nem tartozom azok közé, akik sokat főzőcskéznek és rengeteg tapasztalatuk van. Inkább az a fajta nő vagyok, aki a munka és a háztartás mellett inkább próbál saját magára is időt szakítani. Előnyt élveznek nálam a könnyű és egészséges ételek, melyeket egyszerű elkészíteni. Szívesen próbálok ki új recepteket, legtöbbször az interneten keresek inspirációkat.

Éppen ezért, amikor a kezembe került ez a multifunkciós edény rengeteg programmal, de receptek nélkül, nem nagyon tudtam vele mit kezdeni. Igazat megvallva féltem kísérletezni, hiszen nem tudtam, mit várjak. Éppen ezért, amikor először kipróbáltam, egy jól bevált klasszikus kedvencemet készítettem, méghozzá párolt zöldséget és halat.

A párolt zöldséggel kezdtem, az alsó edénybe raktam vizet. Az első probléma ott lépett fel, hogy a zöldséget beleszórtam az eszközhöz tartozó párolóba. A párolón túl nagyok a rések, , így a borsó és a kukorica egy része az alsó edényben kötött ki. Nem baj, legközelebb nagyobb zöldségeket választok. Lezártam a fedelet, ami nagyon stabilan van felszerelve, így végig a lezárva marad majd kiválasztottam a „Steam” funkciót. Megjelent az elkészítési idő, ami szükség szerint megváltoztatható, mint ahogy a hőmérséklet is. Itt jön képbe egy következő hiányosság. Az angol kezelőfelület nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. A zöldségek amúgy gyorsan és gond nélkül elkészültek.

A zöldségeken a főzőegységben halat is megpróbáltam készíteni. Kiválasztottam a „Bake” programot, majd megnyomtam a „Start” gombot. Előny, hogy beállítható a sütési idő és hőmérséklet az étel fajtájától függően. Az elkészítés közben lehet ellenőrizni az ételeket, egyszerűen a fedő felemelésével, mivel ekkor a program szünetel. A visszazárás után elég megnyomni a „Start” gombot, és a program folytatódik. Ami a halat illeti, az nagyon jól és egyenletesen átsült, az illata is finom volt.

 Már levest is készítettem az edényben. Itt viszont tényleg hiányoztak az inspiráló receptek. Tehát ha az embernek nincsenek meg azok a bizonyos kulináris készségei, a multifunkciós edényben csak olyan levest főzhet, aminek a receptjét megtalálja a neten vagy a szakácskönyvben.
Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer a használat
Multifunkciós edényt Delimano

A hal készítése az edényben „Bake”, vagyis sütés funkcióval.

Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer zöldségek elkészítése

Párolt zöldség készítése.

Kombík radí

Kombo tanácsa: Tudta, hogy a Topshop.hu weboldalon meghosszabbított, 3 éves garanciával rendelheti meg a terméket? Meghibásodás esetén tehát a kötelező két év után is kötelesek visszavenni az árut.


Mindenképpen ajánljuk!

Tapasztalataim a Delimano 18 az 1-ben multifunkciós edénnyel

Jó étvágyat! 🙂

Tippek a Delimano 18 az 1-ben problémamentes használatához

 • Minden használat előtt ellenőrizze a készüléket, hogy nincs-e rajta meghibásodás.
 • A belső edényt mindig megfelelően kell elhelyezni az elektromos eszközben a legjobb érintkezés érdekében.
 • A fedőt mindig teljesen rá kell nyomni, hogy megfelelően izoláljon és maradjon meg a főzési teljesítmény.
 • Az edénybe ne rakjon kanalat, hogy ne csökkentse a melegítési teljesítményt,
 • A tapadásmentes felület károsodásának elkerülése érdekében ne használjon kefét, illetve kemény vagy fém eszközöket.
 • Minden használat után tisztítsa ki a készüléket nedves ronggyal és tisztítószerrel.
tapasztalatok a többfunkciós Delimano 18 az 1-ben

Az edény sütés közben.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • multifunkciós
 • kompakt méret
 • dizájn
 • tárolhatóság
 • tapadásmentes felület
 • gyerekzár
 • start késleltetése
 • felszerelés

Hátrányok

 • túl tömör használati utasítás
 • nincsenek hozzá receptek
 • bonyolult kezelés
 • angol kezelőfelület
Multifunkciós Delimano 18 az 1-ben főzőrendszer

Összbenyomás és értékelés

A Delimano 18in1 multifunkciós edény praktikus segítőtárs lehet, de nem mindenkinek. Leginkább olyan háztartásokba ajánlanám, ahol sokat és sokszor főznek, illetve gyakorlott háziasszonyoknak, akik tele vannak jó receptekkel. Ha nincs elég tapasztalata, lehet, hogy nem fogja tudni, mit is kezdjen az eszközzel.

Nekem az edény esetében még nagyon hiányoznak a receptek. Nem a legjobb még az angol kezelőfelület, illetve a túl tömör használati utasítás, az egyes funkciók részletesebb ismertetése nélkül. Mindezen hiányosságok ellenére sok előnye van ennek az eszköznek.

Elsősorban a sokoldalúsága. Több eszközt helyettesít, mint a párolóedény, a sütő vagy a „remoska” (elektromos sütő). Éppen ezért kiváló választás lehet a hétvégi házba vagy kirándulásra is. 18 módon készíthető benne étel, sőt, egyszerre két finomságot is készíthet benne. Minőségi kialakítású, belső felülete tapadásmentes, ezért könnyen tisztítható. Ára 25 000 Ft körül mozog a sok program, illetve a kiváló dizájn és a kialakítás miatt.

Ha a hobbija a főzés és otthon érzi magát a konyhában, akkor biztosan nagyon elégedett lesz a Delimano 18 az 1-ben multifunkciós főzőedénnyel.


Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
Tünde - 18. március 2023

Üdv!
80 éves édesanyámra”rábeszéltek” egy ilyen edény azóta sem tudjuk használni. Magyar nyelvű használati utasítás ( sőt semmilyen) nincs hozzá!!!!

Reply

Leave a Reply: