Delimano 3v1 mixer szett - Mi mindent tud? - Vélemény

Delimano Joy mixer szett Vélemény
 • botmixer, habverő és aprító egyben
 • 600 W 
 • ára 20 000 FT-tól

Ma már valószínűleg nem létezik háztartás, amely boldogul mixer nélkül. Szeretné felverni a tojásokat, burgonyát pépesíteni vagy esetleg smoothiet készíteni? Azonnal kinyitja a konyhaszekrényt és elkezdi keresni a legmegfelelőbb eszközt ezekhez a műveletekhez.

De nem minden mixer ugyanolyan, nem mind tudja éppen azt, amire Önnek éppen szüksége van. Ezért a piacon megtalálható rengeteg mixer különböző funkciókkal - botmixer, kézi habverő, smoothie készítő mixer, illetve az egyre inkább népszerű multifunkciós modellek.

Az utóbbi napokban lehetőségünk adódott kipróbálni a Delimano mixert, ami valójában egy botmixer, de már a csomagolásán láthatjuk a 3 az 1-ben filiratot. Vajon mit tud ez az eszköz? 

Delimano Joy mixer szett Vélemény

Kézi habverő, botmixer, aprító... Melyiket válasszuk? 

Mielőtt rátérnénk a Delimano mixerrel való tapasztalatainkra, sorra vesszük a hasonló konyhai eszközöket. Melyik nélkülözhetetlen segítő a konyhában, illetve melyik az, ami nélkül simán lehet élni? 

Nagyon sok fajta mixer létezik, melyeknek különböző funkciói vannak. Ha már pár étel elkészült a konyhájában, hiszen tapasztalt háziasszony, akkor biztosan tudja, hogy mire van szüksége. De ha még csak kezdő, akkor biztosan felteszi magának a kérdést, hogy tényleg ilyen sok minden kell-e egy jól felszerelt konyhába.

A hétköznapi háztartásokban a leggyakrabban használt keverők a következők:

Kézi habverő

A régi, jól bevált klasszikus, amely elengedhetetlen a tejszínhab, különféle krémek vagy piskóta elkészítéséhez. A kézi keverők két habverőből és dagasztóhorgokból állnak. Általában lehetővé teszik a keverési sebesség kiválasztását.

Botmixerek

A botmixerek vékony felépítésűek, egy testből és egy keverőfejből áll. Nagyon hasznosak kisebb mennyiségű hozzávaló keveréséhez, például szendvicskrémek, levesek vagy szószok készítéséhez. Az összetevőket nagyon simára keverik.

Aprítók

Kisebb mixerek, amelyek zöldséget, gyümölcsöt vagy akár diót is apróra vághatnak. A nagyobb teljesítményű modellek akár húst vagy jeget is képesek felaprítani.

Asztali mixerek

Az asztali mixerek általában nagy teljesítményű konyhai gépek, amelyeket hosszú és intenzív keverésre terveztek. Használhatóak puha és a kemény alapanyagokkal, általában nagy az űrtartalmuk és hasznos extra funkciókkal vannak ellátva.

Smoothie készítők

A smoothie készítők kisebb asztali mixerek, melyek segíségével különféle smoothie italokat készíthetünk.

Bizonyos modellek csak egy-egy funkciót képesek ellátni. Kaphatóak viszont olyan multifunkciós konyhai kisgépek, melyek több mixer feladatait is képesek ellátni. Az egyik közülük az általunk is tesztelt Delimano 3 az 1-ben Joy multifunkciós mixer szett.

 3 az 1-ben Deliamano Joy multifunkciós mixer szett - Első benyomás

A Delimano Joy botmixer már első pillantásra kicsi, kompakt készülék, amely egyetlen konyhában sem foglal sok helyet.


Alakja jellemző a merülő mixerekre - fogantyúból (motoregység) és keverőfejből áll, amelyet lábnak is neveznek. Míg a fogantyú műanyagból, a keverő egység fémből készül. A fém keverőt jobbnak tartják, mint a műanyagot, mivel tartósabb, megőrzi formáját és problémamentesen használható forró ételek keverésekor.

A mixer fogantyúja (motoregység) vezérlőpanel is egyben. Van rajta egy gomb a keverő elindításához, egy a turbó üzemmódhoz és egy sebességszabályozó gomb a keverés intenzitásának beállításához.


A fogantyú elválasztható a lábtól, hiszen a habverő vagy az aprító is rögzíthető hozzá. És ez a Delimano mixer multifunkcionalitásának titka. A dobozban megtalálható a habverő és az aprító is, valamint tartalmaz még egy 700 ml-es edényt is és persze a használati utasítást.

Kompakt kialakításának köszönhetően a mixer pontosan illeszkedik a kézbe és elég stabil használat közben, ami nagyon fontos kritérium egy merülő mixernél.

Mi mindent kínál hát ez a multifunkcionális eszköz a Delimano műhelyből?

Delimano Joy mixer szett csomagolás

A mixer megfelelő csomagolásban érkezett, hogy ne hibásodhassanak meg az alkatrészek.

Delimano Joy mixer szett Csomag tartalma

A készülékhez tartozékok széles választéka tartozik.

Delimano Joy mixer tulajdonságai

A Delimano Joy mixer szett nevében is benne van a "3 az 1-ben", hiszen három eszközt is magába foglal.

1. Merülő mixer

A Delimano Joy elsősorban egy botmixer, amit leggyakrabban levesek és mártások teljesen simára keveréséhez használnak. A végeredmény az étel krémes, selymesen sima textúrája.

A mixerhez jár egy edény is, amiben magát a mixelést lehet végezni. Ez azért fontos, mert ez a keverőpohár úgy van kialakítva, hogy egyenletes lehessen a mixelés. 


2. Habverő

Elég kicsérlni a fejet és a merülő mixerből azonnal elektromos habverő lesz, amellyel tökéletesre keverhetjük a tojáshabot és a folyékony tésztákat.


3. Sekáčík

A Delimano Joy mixer része még egy aprítótál is. Tökéletesen felaprítja a zöldségeket, gyümölcsöket és akár a diót is.

 Delimano 3v1 mixer szett aprító

A mixer aprítóként is használható zöldségek, fűszerek, gyümölcsök, diófélék és hasonlók aprítására.

 Delimano 3v1 mixer szett Kézi habverő

A habverő fej csatlakoztatása után habverőként is használható a mixer.

Delimano 3v1 mixer szett

Természetesen a merülő mixer fej is része a készletnek, illetve egy edény, amellyel ez megfelelően használható. 

Hogyan használjuk a Delimano 3 az 1-ben mixert?

A Delimano 3 az 1-ebn mixer használata nagyon egyszerű, még a tapasztalatlanok is könnyen belejönnek. 

Először is meg kell tanulni csatlakoztatni és levenni a különböző fejeket, de ez nagyon egyszerű -  csak el kell fordítani. A felső részen található két ikon - egy zárt és egy nyitott lakat - még jobban leegyszerűsíti a műveletet. 

A nyitott lakatnál még nincs stabilan rögzítve a fej, a zárt lakathoz fordítva kerül a megfelelő helyre. Így lehet csatlakoztatni és levenni az összes fejet, vagyis a mixert, a habverőt és az aprítót is. 

Az szerint válassza ki a megfelelő eszközt, hogy mit szeretne a készülékkel készíteni.

Mikor az összerakás, szétszedés már megy, akkor meg kell vizsgálni a fogantyút és annak funkcióit. Itt található a bekapcsoló gomb, a turbó funkció gombja, mely segítségével még intenzívebb lehet a keverés/aprítás, illetve a fogantyú felső részén tudja szükség szerint beállítani a keverési sebességet.

Ami a multifunkciós mixer használatát illeti, ennyit éppen elég tudni hozzá a kezdetekhez. Minden másra (megfelelő sebesség, turbó használata stb.) ráérez majd élesben, vagyis használat közben. 🙂

Bármelyik fejjel is használjuk az eszközt, egy működési ciklusnak nem kéne egy percnél tovább tartania. A ciklusok között 3 perces szünetet tanácsos tartani.

 Delimano 3v1 mixer szett motoregység

Motoros egység, amelyen a vezérlő gombok találhatók.

 Delimano 3v1 mixer szett a használat

A motoros egységhez csatlakoztathatjuk a különböző fejeket.

Tapasztalataim a Delimano Joy 3 az 1-ben mixerrel

A tesztelés előtt megtisztítottam a mixer minden egyes alkatrészét. Tisztítás közben figyelni kell arra, hogy a motoros egységet ne érje víz, mert meghibásodhat. Azt tanácsolom, ezt inkább csak nedves ronggyal töröljék át.

Más tartozékok vízben is moshatók (mosogatógépben is), de nem szabad túl sokáig benne lenniük. Én magam úgy tisztítom meg a turmixgépet, hogy tiszta vizet veszek egy edénybe, belemerítem a turmixgépet és néhány másodpercig működtetem.

Az első tisztítás után már nem áll semmi a használat útjában. Úgy döntöttem, egy sütés nélküli sajttorta elkészítéséve tesztelem az eszközt. Azért döntöttem így, mert ezzel a mixer két funkcióját is tesztelni tudom  - a habverőt és az aprítót.

Először az aprítót próbáltam ki, mivel a torta alapjához fel kellett aprítanom a kekszet. Ezzel az eszköz nagyon könnyen megbirkózott. Azedénybe raktam a kisebb darabokra tört kekszet, rátettem és elfordítottam a motoros egységet majd bekapcsoltam. Az aprítót gyümölcs és csonthéjasok aprítására is használtam, illetve a zabpelyből is tudok vele "lisztet" készíteni, ami kiváló lehetőség a klasszikus liszt helyett. 

A habverővel összekevertem a túrót, a habtejszínt és a csokit a cheescake-hez, amire nem lehet panaszom. Hasonlóan jó munkát végzett tejszínhab és tojásfehérje felverésekor is, melyre a leggyakrabban szokás használni. Pozitívan értékelem azt is, hogy a keverés gyorsasága igény szerint állítható.

A merülő botmixert banános-mogyorós shake készítéséhez használtam. Az volt a feladata, hogy simára keverje a tejet, a banánt és a mogyoróvajat. A mixer  gyors és alapos munkát végzett. Az eredmény pedig egy selymes állagú, krémes koktél. Koktél és smoothie készítésén kívül a botmixert használom még krémlevesek, mártások vagy főzelékek készítéséhez. 

 Delimano 3v1 mixer szett az aprító és a habverő
 Delimano 3v1 mixer szett az aprító és a habverő

Az aprító és a habverő a cheescake készítése közben. 

3v1 Delimano mixer szett az aprító és a habverő
Delimano Joy mixer szett a használat

A habverő és a mixer használata.

A Delimano Joy mixer előnyei és hátrányai

Előnyök

 • multifunkciós
 • kompakt
 • könnyű
 • jól kézben tartható 
 • minőségi kialakítás
 • fém keverőfej
 • egyszerű használat

Hátrányok

 • magasabb ár
Delimano Joy mixer szett Vélemény

Összbenyomás és értékelés

A Delimano Joy mixert több okból is szinte azonnal megkedveltem.

A legnagyobb előnye a sokrétűsége, hiszen botmixerként, habverőként és aprítóként is használható. Három teljesen különálló eszköz egyben, mégis mind ugyanolyan megbízhatóan működik.

Az eszköz kompakt kialakítású, strapabíró fém, illetve kiváló a kialakítása. Kényelmesen tartható használat közben. További előnye, hogy gyorsan és egyszerűen kezelhető, a működését már az első használat során probléma nélkül elsajátítja.

Annak érdekében, hogy alapvetően bármit el tudjon készíteni vele, keverés közben több működési sebesség közül  is választhat, attól függően akár, hogy  puha vagy kemény alapanyagokkal szeretne dolgozni.

Összességében nem lehet panaszunk a mixerre. Minőségi kivitel, könnyű használat, széles körű felhasználás és megbízható teljesítmény. Talán az ára tűnhet csak túl magasnak. A Delimano Joy multifunkciós mixer jelenleg 20 000 Ft kapható. Kis szerencsével azonban olcsóbban is hozzájuthat, ha talál egy jó kedvezményt.

Szerintem ebbe a konyhai eszközbe igazán érdemes befektetni.

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
Ujcz Ágnes - 20. február 2022

Ebbe a készülékbe, én nem fektetnék egy fillért sem. Karácsonyra kaptam, most beakartam kapcsolni, de be sem indult. 10000 forintért javítanák meg. Így megy a kukába.

Reply

Leave a Reply: