Delimano Air Fryer olaj nélküli fritőz - Vélemény és tapasztalatok

Air Fryer olaj nélküli fritőz
 • olajmentes fritőz
 • teljesítménye 1500 W
 • űrtartalma 2,5 l
 • ára 25 000 Ft-tól

Amikor feljaánlották nekem a Delimano Air Fryer olaj nélküli fritőz tesztelését, egy pillanatig sem haboztam. Nem csak azért, mert már ezelőtt is nézegettem ezt a terméket, hanem leginkább azért, mert igyekszem mindeig előnyben részesíteni az egészségesebb ételeket.

Air Fryer olaj nélküli fritőz Vélemény és tapasztalatok

A Delimano olaj nélküli fritőzt egy nemrég elcsípett TV reklámból ismerem. A leginkább vonzó benne az, hogy egy csepp olaj, vagyis zsiradék nélkül készíthetünk el benne különböző ételeket. Készíthet benne ropogós, aranyszínű hasábburgonyát, amerikai burgonyát, steaket, hamburgerhúst, csirkecombot és -mellet, csirkefalatkákat, de pálot zöldséget és muffint is. Mindent ízletesen, egészségesen, felesleges zsiradék nélkül. Legalábbis ezt ígéri a reklám.

Vajon mi az az igazság? A tesztelés az elképzelésem szerint zajlott? Elégedett vagy csalódott voltam? Finomak voltak az elkészített ételek? A válaszokat és még sok mást megtudhat cikkünkből.

Első benyomás

A fritőz igazán kiválóan becsomagolva érkezett hozzám. Már a kicsomagolás előtt meglepett a doboz mérete, ami azt sejtette, a fritőz sem lesz túl kicsi. A kicsomagolás után a sejtésem beigazolódott. A fritőz aránylag nagy és elég robusztus. Tartottam attól, hogy vajon hogy fogom én ezt a kicsi konyhámban elhelyezni. De erről majd később…

A dobozban a fritőzön kívül található használati utasítás, ami bár többnyelvű, de nagyon tömör. Az alapinformációkat tartalmazza a fritőz használatáról, illetve arról, mire kell figyelni használat közben, továbbá az egyes ételek elkészítési idejéről. Pár inspiráló receptnek azért örültem volna, de ez nem nagy gond. Hiszen az interneten ma mindenki mindent megtalálhat.

A fritőz dizájnja nagyon szép és modern, nincs hibája. Viszont ha szereti a rozsdamentes acél eszközöket, akkor csalódást kell okoznom. A fritőz műanyagból készült, nem kelt olcsó hatást, és tapasztalatból mondhatom, sokkal könnyebb a karbantartása, mint a rozsdamentes acélnak. Engem egyáltalán nem zavar a műanyag kialakítás, semmi hatással sincs a funkciójára.

A fritőz maga egy nagy edényből áll, melybe bele kell helyezni a főzőkosarat. Ez tapadásmentes anyagból készült és praktikus fogantyúja van. Az eszközön található egy gomb a hőmérséklet beállítására, egy időzítő, egy elektromosságot és egy melegítést jelző fény. A hátsó rács a levegő beszívását teszi lehetővé.

Air Fryer olaj nélküli fritőz tapasztalatok

A dobozban a fritőzön kívül található egy használati utasítás, ami viszont nagyon tömör.

Air Fryer olaj nélküli fritőz kiegészítők

A fritőz tartozéka egy 2,5 l-es főzőkosár.

Működése

Lehet, hogy Ön éppen azok közé tartozik, aki elutasítja a fritőzök használatát, mert rögtön több liter égett olajat és átható olajszagot képzel el. A Delimano viszont a klasszikus fritőztől eltérően nem forró olaj segítségével készíti az ételt, hanem forró levegővel, amely a készülékben kering. Így az ételek nincsenek zsírral átitatva és kalóriatartalmuk is jóval kisebb.

Következő előnye még a gyors elkészítés, mivel a levegő gyorsabban forrósodik fel a megfelelő hőmérsékletre, mint a levegő.

Delimano Air Fryer olaj nélküli fritőz

A főzőkosár tapadásmentes felületű és mosogatógépbe is rakható.

Delimano Air Fryer olaj nélküli fritőz - Vélemény és tapasztalatok

A fritőz hátsó részén található a levegőszívó rács.

Technikai paraméterek

A Delimano fritőz teljesítménye 1500 W, ami kimondottan előnyös. A kosár mérete 2,5 l, ami inkább egy kisebb, de azért többtagú családnak is megfelel. Ebben az esetben viszont számolni kell azzal, hogy többször kell bekapcsolnunk a készüléket. Viszont nem tudom elképzelni, mekkora lenne ez a fritőz egy ennél nagyobb kosárra. Már így is nagynak tűnik, nehéz elhelyezni a kicsi konyhámban. De végül csak találtam neki helyet, bár nem a konyhában, hanem a spájzban.

A fritőzön 80 és 200 °C közötti hőmérséklet állítható be, az elkészíteni kívánt ételtől függően.

Air Fryer olaj nélküli fritőz a használat

A fritőz tetején ikonok találhatóak, melyek az elkészíthető ételeket ábrázolják elkészítési idővel és hőmérséklettel együtt.

Air Fryer olaj nélküli fritőz hőfok

A hőmérséklet 80-200 °C között állítható.

Air Fryer olaj nélküli fritőz időzítő

Az elkészítési időt 0-25 perc között állíthatjuk be.

A Delimano Air Fryer fritőz használata

Nagyon örültem a fritőz tesztelésének, hiszen hihetetlenül kíváncsi voltam, hogy fog sikerülni az olaj nélküli sütés. Az eszközben készítettem a szombati ebédre hasábburgonyát, halrudacskákat és párolt zöldséget. Hogy hogyan sikerült?

Leginkább a burgonyára voltam kíváncsi, így annak az elkészítésével kezdtem. Először is felmelegítettem 200°C-ra a fritőzt 20 perc alatt. Rögtön bekapcsolás után világítani kezdett a narancssárga, bekapcsolást jelző fény és a zöld is, mely a felmelegedést jelzi. Ez a jelzőfény a megfelelő hőmérséklet elérésekor automatikusan kikapcsol.

A felmelegedés után beleszórtam a kosárba a szükséges mennyiségű burgonyát, lecsuktam az eszközt, beállítottam a hőmérsékletet 200 °C-ra, az időt pedig 20 percre. Az használati utasítás szerint a hasábburgonyát 7-8 perc után meg kell rázni, ezért így is tettem. Ezt anélkül megteheti, hogy a fritőzt kihúzná a konnektorból. Ahogy meghúzza a fogantyút, a készülék azonnal leáll. A kosár visszahelyezésével a sütés folytatódik. Amint eltelik a beállított idő, tipikus csilingelő hangot hallhatunk.

A hasábburgonya nagyon jó lett. Szép lett a színe, az íze pedig nagyon finom. Nem csak nekem, hanem a gyerekeknek is ízlett. De persze nem ugyanolyan az íze, mint az olajban sült burgonyának. De ez az egészségesebb változat, így mindenképp megéri.

Szintén meg voltam elégedve a halrudacskákkal és a párolt zöldséggel is. Mindkét étel nagyon finom volt és gyorsan el is készült.

A Delimano fritőzzel nagyon jó dolgozni. Könnyen kezelhető, egyáltalán nem hiányzik róla a kijelző, ami sok drágább modellen van. Az eszköznek van hangja természetesen működés közben, de ez egyáltalán nem zavaró. Ami sajnos negatívan meglepett, az a fritőz működés közbeni hőmérséklete. A készülék teteje kimondottan forró volt. Ha össze kell hasonlítanom, a pároló edényemmel, akkor nagyon nagy a különbség. Ajánlatos tehát a fritőzt biztonságos helyre tenni, hogy jól szellőzhessen.

Működés közben egyáltalán nem ajánlatos máshol megfogni az eszközt, mint a fogantyúnál. Ellenkező esetben úgy járhatnak, mint én – egy kicsit megégettem magam. Viszont a fogantyú a működés teljes ideje alatt hideg marad, ettől nem kell tartania.

Tapasztalatok Air Fryer olaj nélküli fritőz
Tapasztalatok Air Fryer olaj nélküli fritőz

A hasábburgonya aranysárgára sült és nagyon finom volt, de persze nem annyira ropogós, mint egy gyorsétteremben.

Air Fryer olaj nélküli fritőz sütés
Air Fryer olaj nélküli fritőz sütés tapasztalatok

A harudacskák nagyon gyorsan elkészültek egy csepp olaj nélkül is.

Kombík radí

Kombo tanácsa: Tudta, hogy a Topshop.hu weboldalon meghosszabbított, 3 éves garanciával rendelheti meg a terméket? 


Mindenképpen ajánljuk.

Air Fryer olaj nélküli fritőz gőz főzés
Air Fryer olaj nélküli fritőz gőzfőzési élmény

Párolás után öntsön a zöldségre egy kis vizet. Így igazán fantasztikus íze lesz. 

Delimano Air Fryer olaj nélküli fritőz - Vélemény és tapasztalatok

Így nézett ki a teszt eredménye a tányéromon.

  Ár

A Delimano Air Fryer olj nélküli fritőz ára 25 000 Ft körül mozog, vagyis a közepes árkategóriába tartozik. Teljesítményét, működését és sokoldalúságát tekintve szerintem kimondottan megéri az árát.

A Delimano Air Fryer előnyei és hátrányai

Előnyök

 • olaj használata nélkül
 • különböző ételek készítésére
 • kiváló íz
 • egyszerűen kezelhető
 • tapadásmentes felületek
 • mosogatógépben mosható
 • dizájn

Hátrányok

 • nagyobb méret
 • nehezebben tárolható
 • forró felület működés közben
Delimano Air Fryer olaj nélküli fritőz - Vélemény és tapasztalatok

A Delimano fritőz  nagyon egyszerűen kezelhető.

Összbenyomás és értékelés

Konyhámban már több Delimano eszköz van, melyek nem okoztak eddig csalódást. Ezek közé került most a Delimano Air Fryer olaj nélküli fritőz is.

Elsősorban egy sokoldalú eszközről van szó, melyben finom ételek készíthetőek, ráadásul olaj nélkül – ezzel engem már meg is győzött. Tény, hogy nehéz ellenállni a ropogós csirkének és a krumplinak, és ez a fritőz lehetővé teszi ezek egészségesebb elkészítését. Persze számolni kell azzal, hogy az ízük nem egyezik meg 100%-ban az olajban sült ételek ízével, viszont nagyon finomak, ezért úgy gondolom, nem okoznak csalódást.

A fritőz nagyon könnyen kezelhető és a tapadásmentes felületnek köszönhetően semmilyen étel nem égett oda. Karbantartása és egyszerű, hiszen ha van otthon mosogatógépe, akár abban is elmoshatja. Amire vigyázni kell, az a forró fedő a fritőz működése közben, ami veszélyes lehet, ha egy örökmozgó gyerek is van a családban. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy ha beszerez egy ilyen fritőzt, kell neki megfelelő nagyságú helyet találni a konyhában.

Így a végére csak egy dolog maradt. Kijelenthetem, hogy a Delimano Air Fryer fritőzt mindenkinek ajánlom, aki finom ételeket szeretne enni lelkiismeret-furdalás nélkül. 🙂

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments
Turi Zsuzsanna - 23. szeptember 2020

A tapadásmentes felület csak érintésmentesen használható. Ráég minden, ami benne volt, dörzsölés nélkül nem tűnik el, dörzsöléssel a tapadásmentes felület megsérül és rozsdásodás kezdődik. Ez elég nagy csalódás. Egyszer garanciában cseréltettem, azóta hozzá se merek nyúlni, a réteg meg vastagodik. csalódás. Azon gondolkodom, ha az 5 év garanciában visszavihető, akkor keresek hasonló terméket kerámiabevonattal

Reply
Lacccci - 5. április 2021

“… Először is felmelegítettem 200°C-ra a fritőzt 20 perc alatt.”
Ugye ez csak elírás? Egy hagyományos (nagy) hőlégkeveréses sütő 5 perc alatt 180°C-on van.
Több recept javasolja az olajjal történő bespriccelést sütés előtt, sikerült kipróbálni úgy is?

Reply
Marcsi - 19. november 2023

Nagyon örültem amikor megérkezett. Rögtön kipróbáltam, az előírás szerint beüzemeltem, mindennel elégedett voltam. Majd kb a harmadik alkalommal vettem észre, hogy nem lehet 200 fokra beállítani. Úgy 195 körül van a max. Úgy az ötödik alkalom után már rendesen leragadt benne minden. Azóta alig használom, mert a”tapadás mentes” felület az bizony csak reklámfogás, a valósághoz semmi köze.
Szóval, aki ilyet szeretne venni, azt lebeszélném. Ettől vannak fényévekkel jobbak.

Reply
  Michaela Struhárová - 6. február 2024

  Köszönöm véleményét.

  Reply

Leave a Reply: