Dormeo antistressz takaró: Hogy működik? Vélemény és tapasztalatok

Dormeo antistressz takaró
 • megnyugtat, segít relaxálni
 • a minőségi alvásért
 • ára 12 000 Ft-tól

Amikor nem is olyan régen láttam az ölelést szimuláló antistressz takaró reklámját, magamban ennyit mondtam: „Na, most már tényleg mindent láttam.” Viszont amikor egy kicsit elgondolkoztam, a szkeptikus hozzáállásom kíváncsisággá változott. Hiszen én magam is imádom az ölelést, és ahol csak tudom, osztogatom.

Az ölelést legtöbbször a szeretet természetes megnyilvánulásának tekintjük, de legtöbben nem is tudjuk, valójában mire képes egy ölelés. Levezeti a stresszt, ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszert. És ez mind csak a töredéke az ölelés hozadékainak. A kutatók szerint az ölelés stimulálja a szívet és csökkenti a vérnyomást. Hogy ez mind megtörténhessen, naponta legalább négy szeretettel teli ölelésre van szükségünk. De segíthet a Dormeo antisressz takaró is, amit nemrég teszteltünk. Mennyire voltunk megelégedve? Tényleg működik?

Dormeo antistressz takaró élmény

A termékről

A Dormeo antistressz takaró célja a stressz és a szorongás csökkentése, megnyugtat és segít relaxálni, ami szintén pozitív hatással van az alvásra és az alvás minőségére. A gyártó, vagyis a kedvelt Dormeo cég a piac legjobbjai közé tartozik. Éppen ezért kimondottan sokat vártam a takrótól.

A Dormeo antistressz paplan a klasszikus, puha plüsstakaró és egy speciális töltet kombinációja. A paplanban BPA mentes apró üveggyöngyök találhatóak, ez adja meg a legfontosabb tulajdonságát –  a plusz súlyt. Pontosan ennek köszönhetően rendelkezik a paplan antistressz tulajdonságokkal. A sűrű varrás miatt a gyöngyök biztonságosan a paplanban maradnak, nem mozdulnak el és nem hangosak. Szintén a sűrű varrás biztosítja, hogy a takaró ne károsodjon.

 Két méretben kapható - 100 x 150 cm és 120 x 180 cm. A kisebb 4,5 kg, a nagyobb pedig 5,4 kg.


Az antistressz takaró tulajdonságai

 • Javítja az alvás minőségét, segíti a mély alvást és a gyorsabb elalvást.
 • Megnyugtat és segít relaxálni.
 • Enyhíti a stresszt, a szorongást és a feszültséget.
Dormeo anti-stressz takaró élmény

A tesztelt takaró 100 x 150 cm és 4,5 kg.

Dormeo takaró

A legfontosabb része az apró üveggyöngyökből készült belseje.

A Dormeo antistressz  paplan működési elve

A Domreo antistressz takaró nagyobb és kellemes nyomást gyakorol a testre. Az ilyen jellegű terápiát már évek óta alkalmazzák a stressz, a feszültség levezetésére és a nyugtalan láb szindrómára.

A Dormeo antistressz takaró legfontosabb részei a belsejében található üvegből készült, hipoallergén apró gyöngyök, melyek enyhe nyomást gyakorolnak a testre az ölelés vagy érintés érzését szimulálva. Ez pozitívan hat az idegrendszerre, segít a testnek az örömet okozó hormonok –az oxitocin és a szerotonin – kiválasztásában. Ezek a hormonok „együttműködnek” a jó alvásért felelős melatoninnal. Az oxitocin csökkenti a vérnyomást és megnyugtat, a szerotonin pedig javítja a közérzetet.

A takarót úgy fejlesztették ki, hogy az emberi test súlyának kb. 10 %-át teszi ki, így éppen megfelelő nyomást gyakorol. Nem érez nehézséget még az sem, aki az éjszaka sokat forgolódik. Bár a takarót elsősorban a jobb alvásért fejlesztették ki, napközben is használható. Jól jöhet tévézés, olvasás vagy csak egy kis lustálkodás közben is.

Kinek jöhet jól egy antistressz takaró?

Az antistressz takarók, melyek nyomást gyakorolnak a testre, kihasználhatóak, mint terápiás eszközök a nyugalom, a relaxáció és a kellemes alvás érdekében. Nem csak a háztartásban, hanem különböző intézményekben is használhatóak – szociális intézményekben, kórházakban, pszichiátriákon.  Segíthetnek a poszttraumás stressz, a szorongás, az ADHD, a hiperaktivitás és az autizmusra jellemző problémák kezelésében. Továbbá használhatóak idegrendszeri eredetű betegségek kezelésében, hiszen fejlesztik a testérzékelést.

 Dormeo Antistressz takaró felülvizsgálat

A dobozban a takarón kívül található még használati utasítás.

Dormeo takaró
Dormeo takaró összetétele

A Dormeo antistressz paplan külső és belső része.

Tapasztalataim a Dormeo antistressz takaróval

Amint megérkezett a csomag benne a takaróval, rögtön meglepett a súlya. A takaró két méretben érhető el, 4,5 és 5,4 kg súllyal. Én a 4,5 kg-os változatot próbáltam ki, és annak ellenére, hogy tudtam, milyen nehéz lesz, mégis meglepett a súlya. Az ember nem is gondolná, hogy egy paplan ennyire nehéz lehet.

Amikor a paplant kiterítettem az ágyra, észrevettem, hogy a súlya egyenletesen oszlik el, így már nem tartottam tőle. A takaró dobozában található még egy használati utasítás is. A paplan szürke színben kapható és selymesen puha, kellemes tapintású plüss anyagból készült. Hat hurok található rajta a huzat megtartásához. A gyártó ugyanis azt ajánlja, hogy a huzattal együtt használjuk és rendszeresen tisztítsuk.

A paplant először nappal, olvasás közben próbáltam ki. Ahogy betakarództam, rögtön enyhe nyomást éreztem. Igazolhatom, hogy tényleg nagyon jól mintázza az emberi érintést, az ölelést, egy másik ember melegét. Ha szereti az érzést, amikor valaki karjaiban alszik el, ez a takaró ezt tudja biztosítani. Nagyon kellemesen és kényelmesen éreztem magam alatta, nagyon megnyugtatott.

Kipróbáltam a takarót éjszaka, alvás közben is. Viszont ebben az esetben nem elég a mérete. A 100 x 150 cm-s takaró akkor sem a legkényelmesebb, ha nem tartozom a legmagasabb emberek közé (166 cm vagyok) – túl rövid volt nekem. Ha tetőtől talpig bebugyolálva szeret aludni, akkor inkább a nagyobb, 120 x 180 cm-s változatra lesz szüksége. Forgolódás közben vettem észre, hogy mindig igazgatnom kell a paplanomat. Azt viszont pozitívan értékelem, hogy a paplan nagyon melegít. A téli hónapokban teszteltem és egyszer sem fáztam alatta.

Ha antistressz takaró vásárlását fontolgatja álmatlanság, stressz vagy neurológiai probléma miatt, tudnia kell, hogy a használatának elsősorban hosszú távon van értelme, és ez nálam is beigazolódott. Bár már az első használat után biztonságban éreztem magam és nyugodt lettem, mint egy öleléstől, de az alvás minősége és mélysége csak pár hét után kezdett javulni.

Felülvizsgálat és tapasztalat a Dormeo anti-stressz takaróval

A takaró csak szürke színben kapható.

Dormeo antistressz paplan

Puha, selymes plüss anyagból készült.

Tippek a Dormeo sntistressz takaró használatához

A Dormeo által gyártott, ellenőrzött antistressz takaró nem okozhat problémát és nem káros, viszont a gyártó mégis feltünteti a weboldalon, hogy a használat általi következményekért teljes mértékben a használó felel. Ezért is fontos észben tartani, hogy?

 • Az antistressz takaró nem alkalmas 38,5 kg alatti gyerekek számára.
 • Nem használható víz közelében, nem lehet vizes vagy nedves.
 • Nem szabad felnyitni, otthoni tisztítása nem ajánlott.

A fentieken kívül jó tudni, hogy a súlyozott takarónak az ember súlyának a 10-15%-át kéne kitenni. A Dormeo viszont csak két méretben gyárt takarókat, 4,5 és 5,4 kg-al. Egy átlagos felnőtt súlya 65 kg, aminek a 10 %-a 6,5 kg, így ilyen súlyú paplanra lenne szüksége. Viszont a nehezebb Dormeo paplan is csak 5,4 kg.

Ebből kiindulva, ha Dormeo Antistressz takarót szeretne vásárolni, akkor a nagyobb méretet ajánlott megvenni, ami 120 x 180 cm és 5,4 kg. A 100 x 150 cm-es, 4,5 kg-s takaró csak kisebb növésű felnőtteknek vagy nagyobb gyerekeknek felel meg. Viszont ha csak relaxiációs célokra keres takarót, akkor elég a könnyebb súly is, a terápiás takaróknak kell nehezebbnek lenniük.

A Dormeo anti-stressz takaró áttekintése

A paplant a Domreo gyártja, mely leginkább a jó minőségű, egészséges alvást biztosító matracairól ismert.

Stresszoldó takaró Dormeo kompozíció

Van rajta címke, így megtudjuk, milyen anyagokból készült.

Dormeo anti-stressz takaró élmény

A 100 x 150 cm-es takaró aránylag kicsi, magasabbak számára ez problémát jelenthet.

  Ár

A Dormeo antistressz paplan legnagyobb negatívuma az egyértelműen magas ára. A 100 x 150 cm 12 000 Ft, a 120 x 180 cm pedig 22 000 Ft, ami egyáltalán nem kevés.

A konkurenciával összehasonlítva ez az ár átlagosnak számít, hiszen az antistressz vagy súlyozott paplanokat olcsóbban, de jóval drágábban is lehet vásárolni. Annak ellenére, hogy nem tagadhatjuk az a Dormeo takaró stresszoldó és megnyugtató tulajdonságait, az ár egy elég nagy mínusz, ami elriaszthatja a vásárlókat is.

A Dormeo antistressz takaró előnyei és hátrányai

Előnyök

 • kellemes, selymes anyag
 • a belsejében hipoallergén, apró mikrogyöngyök találhatóak
 • terápiásan működik mélynyomás technikával
 • terápiás eszköz is lehet
 • megnyugtat és segít relaxálni
 • segít mélyebben aludni
 • javítja a testérzékelést

Hátrányok

 • magasabb ár
 • nem praktikus a mérete: 100 x 150 cm

A felhasználók tapasztalatai

„Bár magasabb az ára, de én és a feleségem is elégedett volt vele. Így legalább gyorsan elalszom és nem zavarja a mozgolódásom. Reggel is jobb, hogy igazán kipihenve kelek.” Tamás

„Nagyon szuper, megfelel az elvárásaimnak, tényleg könnyebb vele az elalvás.” Janka

„Meg vagyok elégedve a paplannal. Azt kaptam, amit vártam.” Dominika

„Nagyon elégedett vagyok, ez tényleg működik.” Marián


Tapasztalatok és áttekintések a Dormeo anti-stressz takaróról

Összesített értékelés

Hogy mi is a véleményem a Dormeo antistressz paplanról egy hónap használat után?

Azntistressz, súlyozott takarókat nálunk nem használják és ismerik sokan, tehát nem a hétköznapi háztartások része. Éppen ezért pozitívan értékelem, hogy egy olyan ismert gyártó, mint a Dormeo elkezdte forgalmazni és ismertté tenni nálunk ezt a terméket.

A Dormeo antistressz paplan nyugtató és pihentető az emberi szervezet számára, így terápiás esetekben is felhasználható lehet. A nyugtató hatás szinte azonnal érezhető, amint betakaródzunk vele, hűen imitálja a az emberi érintést, az ölelést, a másik közelségét. Nagyon jó, ha pihenni szeretne olvasás, tévézés vagy zenehallgatás közben. A paplan enyhe nyomást gyakorol a testre, így az agy olyan impulzusokat kap, melyektől megnyugszik.

A paplan pozitívan hat az alvás minőségére és mélységére, de rendszeresen, minden éjszaka használni kell. Problémát jelenthet a 100 x 150 cm-es mérete, főleg, ha a magasabb emberek közé tartozik vagy sokat mozgolódik éjszaka. Érdemesebb inkább a nagyobb méretet választania.

A nem túl praktikus mérete ellenére a Dormeo antristressz paplan kipróbálása érdekes tapasztalat volt. Megmutatta az érintés erejét, segített jobban tudatosítani a saját testem. Hanggal és vizuális ingerekkel teli időket élünk és más dolgokról valahogy elfeledkezünk. Hiszen nem tudatosítjuk, hogy vannak kezeink, ujjaink, amíg nincs rajtunk például egy szoros gyűrű.

 A magam részéről a Dormeo antistressz paplant ajánlom, de hogy megéri-e a befektetést, azt Önökre bízom.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: