Hasizom erősítő gépek


Szerzők: Lenka Riganová, Alenka Jacková | Frissítve: 20. 04. 2019

Ezeket a modelleket ajánljuk: 

AB Lifter Easy - LED kijelzővel

LED kijelzővel

A gép tartozéka egy rendkívül hasznos LED kijelző, mely méri a teljesítményt.

ár 23 500 Ft

Insportline Mesenero - Hegymászó edzőgép

Hegymászó edzőgép

Valódi hegymászást imitálja.

ár 69 000 Ft

AB Perfect Dual - Kezdők számára tökéletes

Kezdőknek kiváló

Ez a modell leginkább azoknak ajánlott, akik kezdők a hasizom-gyakorlatokban.

ár 16 000 Ft

Hasizom erősítő gépek értékelései

A hasizom erősítő gépek értékelése ilyen formában, ahogy az olvasó látja, 22 órát vett igénybe. Hosszas összehasonlítás, vélemény formálás, és elemzés előzte meg, a jelenleg kapható gépeket vizsgálva.

Ez a tanulmányozás végül az 5 legjobb hasizom erősítő gép kiválasztásával ért véget, ezek értékelését lejjebb olvashatják.

KOMBO szakértő tippje

Alena Jacková

Alenka Jacková nem csak okleveles személyi és fitness edző, de rengeteg tapasztalata van az egészséges táplálkozás területén is, ezt bizonyítja Fit apetít c. könyve. 

Alenka szerint nagyon hasznos lehet egy jó minőségű hasizom erősítő gép, ha egy kidolgozott hasizom a cél, de nagyon fontos kiválasztani a számunkra megfelelőt. 

Így értékeltünk

Egyes gépek vizsgálatánál több tényezőt is figyelembe vettünk. Leginkább az edzőgép működési elvére, az elérhető funkcióira, felszerelésére, teherbírására figyeltünk, de fókuszba helyeztük az összhatást, a szerkezet, illetve a felhasznált anyagok minőségét is. Tekintettel voltunk a gépek árára is, hiszen ez sokak számára fontos szempont lehet.

Az egyes modelleket Ajánljuk, Top modell és Ár/Teljesítmény jelvényekkel jelöltük, így sokkal könnyebbé téve az Önnek megfelelő kiválasztását. Az értékelt modellek összehasonlítása

AB Lifter Easy - LED kijelzővel

#1

Insportline Mesenero - Hegymászó edzőgép

#2

Body Solid Powerline - minden testalkatnak

#3

AB Perfect Dual - Kezdők számára tökéletes

#4

AB Perfect Twist

#5

Súly

8,5 kg

19,5 kg

14 kg

5,9 kg

5,9 kg

Max. teherbírás

100 kg

150 kg

180 kg

120 kg

100 kg

Értékelés

Előnyök

+ acél szerkezet

+ könnyű tárolás

+ csúszásgátló tapadás

+ változtatható markolat

+ 4 hab tapadókorong

+ csúszásgátló tapadás

+ acél szerkezet

+ egyszerű összeszerelés

+ szabadabb mozgás


+ könnyű

+ könnyen tárolható

+ csúszásgátló tapadás

+ könnyű 

+ masszázs funkció

+ forgatható állvány

Hátrányok

- karbantartást igényel

- nehezebb súly

magasabb ár

- magasabb ár

- leginkább kezdők számára

- műanyag alkatrészek

Ár

23 500 Ft

69 000 Ft

50 000 Ft

16 000 Ft

13 000 Ft

(Zöld színnel a leghasznosabb paramatéreket jelöltük. Piros színnel a legkevésbé hasznos parametéreket jelöltük.)


Kedvezményes ajánlatok biztonságos, ellenőrzött webshopokban:

Hasizom erősítő gépek értékelései

1. AB Lifter Easy - LED kijelzővel

4 nehézségi fokozat • teherbírás 100 kg • súly 8,5 kg • LED kijelző

Az AB Lifter Easy hasprés egy modern és hatékony segédeszköz a hasi zsír eltüntetésében.

Az elnevezése ellenére többre képes, mint csak pusztán a hasizom erősítésére. Kiváló segítség lehet a karok, combok és fenék izmainak formázásánál is. Két rendkívül hatékony gyakorlat ötvözését szimulálja. A gép edzési elve a dinamikus mozgáson alapul, ahol az edző személy a saját testének az ellenállására támaszkodik. Az ilyen jellegű edzés rendkívül hatékony és látványos az egész test területén. 

Ennek a hasprésnek több funkciója is meggyőző volt számunkra. Praktikus LED kijelzővel rendelkezik, amelyen megjelenik az idő, az elért eredmény, a húzódzkodások száma és az elégedett kalóriák. 

A hasizom erősítő szerkezete jó minőségű acélból készült, ez által kiváló a stabilitása, és a teherbírása is 100 kg-ban van maximalizálva. Hosszútávon azonban célszerű időnként karbantartási munkálatokat végezni, ez leginkább csak a csavarok behúzását jelenti. 

Edzés közben négy nehézségi fokozat közül lehet választani. Annak érdekében, hogy az edzés a lehető legbiztonságosabb, és legkényelmesebb legyen, csúszásgátló tapadással van ellátva a gép. 

Alapvetően kis méretű edzőgép, ám ha Ön mégis híján van a tárhelynek otthonában, biztosan értékelni fogja összecsukhatóságát és kis helyigényét. 

Tekintettel az elfogadható árára és sokrétű kihasználhatóságára ez a gép joggal érdemelte ki az "Ajánljuk" címet és jelvényt. 

Előnyök

 • smile-o
  acél szerkezet
 • smile-o
  könnyen tárolható
 • smile-o
  4 nehézségi fokozat
 • smile-o
  csúszásgátló tapadás

Hátrányok

 • frown-o
  szükségszerű az időnkénti karbantartás

Hozzávetőleges ár

23 500 Ft

Értékelés

2. Mesenero - Hegymászó edzőgép

acél kialakítás • teherbírás 150 kg • gép súlya 19,5 kg

Amennyiben házi edzőtermet tervez kialakítani, vagy minőségi edzőgépet keres, az inSPORTline Mesenero hegymászást imitáló edzőgép tökéletes választás lehet.

Hasonlóan az első erősítő géphez, ez a hasprés sem csak a hasizom edzésére szolgál, hanem az egész testet átmozgatja. Az ezen a gépen való edzést leginkább a hegymászáshoz hasonlítanánk, erősíti a hasizmot, vádlikat, karokat, feneket és combokat.

Ez a hasprés fejleszti az állóképességet, kitartást, koordinációt és gyorsaságot, így kardió- és erőnléti edzés is végezhető rajta. 

A gép magassága 190 cm, ennek köszönhető nagyobb súlya, 20 kg. Előnye viszont a nagy teherbírás, egészen 150 kg. Az edzés biztonságát a csúszásgátló tapadás biztosítja, illetve a hab kialakítású markolatok, amelyeknek köszönhetően változatos az edzés.

Mivel a hasprés összecsukható, kis helyet vesz igénybe.

A gép hátránya a magasabb ára, ami hozadéka a kiváló minőségnek és multifunkciós kialakításnak. Figyelembe véve a sokrétű kihasználhatóságot, stabil szerkezetet, nagy teherbírást és összhatást úgy döntöttünk, hogy ez a hegymászást imitáló erősítő gép kiérdemli a "Top modell" címet. 

Előnyök

 • smile-o
  csúszásgátló tapadás
 • smile-o
  változatos gyakorlatok
 • smile-o
  hab kialakítású markolatok
 • smile-o
  mászás imitálása

Hátrányok

 • frown-o
  magas ár

Hozzávetőleges ár

69 000 Ft

Értékelés

3. Body Solid Powerline - minden testalkatnak

acél kialakítás • teherbírás 180 kg • gép súlya 14 kg

Body Solid Powerline - minden testalkatnak

Bár a Body Solid Powerline hasprés elsőre egy egyszerű edzőgépnek tűnik, valójában egy rendkívül hatékony segédeszköz. Nem csak hasizom, de tricepsz erősítésre is szolgál.

A leegyszerűsített kialakításnak köszönhetően bárki számára könnyen használható, testalkattól és edzettségi szinttől függetlenül. Az edzés hatékonyságáról a különleges háttámasz gondoskodik. 

Ha Ön szívesen edz súlyzókkal, ezt a gépet Önnek találták ki, hiszen a gép tartozéka egy krómozott rúd, amely a súlyzók elhelyezésére szolgál. A gép kialakításának köszönhetően teljes mozgás szabadságot nyújt edzés közben, és helyettesíteni tud több drágább edzőgépet. 

Ez a haspad kiváló választás lehet bármely háztartásba otthoni edzésre, de megállja a helyét a legjobb edzőtermekben is. A többi hasizom erősítő géphez képest drágább, de az ára arányos azzal, amit a gép nyújtani tud.

Előnyök

 • smile-o
  acél szerkezet
 • smile-o
  minden testalkatnak
 • smile-o
  egyszerű összeszerelés
 • smile-o
  mozgás szabadsága

Hátrányok

 • frown-o
  magas ár

Hozzávetőleges ár

50 000 Ft

Értékelés

4. AB Perfect Dual - Kezdők számára tökéletes

3 nehézségi fokozat • súly 5,9 kg • hasizom erősítésre

Ha Ön kidolgozott, lapos és izmos hasra vágyik, de a testedzésben egyelőre kezdő, az Ön számára legjobb választás az inSPORTline AB Perfect Dual hasprés.

Már első látásra egyértelművé válik, hogy egy egyszerű kialakítású gépről van szó, ám ennél sokkal többet kínál. Elsősorban hasizom erősítésre szolgál, de könnyen elvégezhető vele egy sor másik gyakorlat is, akár kardió típusu edzés is. 

Erős ellenállásának köszönhetően megdolgozgatja az izmokat mindkét irányban, a test a saját ellenállásával dolgozik. Kialakításának köszönhetően kiküszöbölhető vele a hasizom gyakorlatok végzésénél megjelenő hát- és derékfájdalom, és az eredmény is sokkal látványosabb. 

Acél szerkezete lévén teljesen stabil, biztonságos, és kis méretéhez képest nagynak számító 120 kg-mos teherbírású. Három nehézségi fokozata mindig motivál, hogy feljebb kapcsoljunk erőnléti edzéseink során. 

Az edzés során nem csak a végeredmény fontos, hanem a helyes technika és kényelem, amelyről a csúszásgátló tapadókorongok gondoskodnak. 

A gép könnyű, kis mérete mellett még összecsukható is, így a tárolása abszolút megoldott. 

Az AB Perfect Dual hasizom erősítő tehát egy minőségi edzőgép leginkább kezdők számára, amelynek egyik fő előnye a kedvező ára, hiszen mindenki számára elérhető. Tekintettel a minőségre, kihasználhatóságra és árra ez a gép az "Ár/Teljesítmény" matricát kapja tőlünk. 

Előnyök

 • smile-o
  könnyű, könnyen tárolható
 • smile-o
  3 nehézségi fokozat
 • smile-o
  segít elsajátítani a helyes technikát
 • smile-o
  csúszásgátló tapadás

Hátrányok

 • frown-o
  leginkább kezdők számára

Hozzávetőleges ár

16 000 Ft

Értékelés

3 nehézségi fokozat • teherbírás 100 kg • súly 5,9 kg

AB Perfect Twist

Az utolsó, inSPORTline AB Perfect Twist nevű modell nem csak hatékony erősítő, de masszázs gép is egyben. 

Edzésen kívül, mely leginkább a felsőtest, azon belül is a hasfal erősítésére fókuszál, a gép masszíroz is edzés közben, köszönhetően a párnázott hengereinek, így ellazítja a testet. Alsó váza forgatható, így a csípő is edzhető vele. Összességében elmondható, hogy ez a gép némi kreativitással rengeteg hatékony gyakorlat elvégzésére használható, és a 3 nehézségi fokozat kiválasztásával személyre szabott edzést nyújt.

A gép szerkezetét és kialakítását úgy tervezték, hogy megfelelő támaszt nyújtson a hátnak és gerincnek, és megkímélje azt a túlzott terheléstől. 

A gép 5,9 kg-os súlyával viszonylag könnyűnek számít, főleg, hogy 100 kg teherbírást ígér. Könnyen összecsukható, így a tárolása sem okoz gondot. 

Az egyetlen hátránya a műanyag alkatrészek, amelyek egyelőre hibátlanul teszik a dolgukat, a kérdés viszont, mennyi ideig. Ennek köszönhető viszont kedvező ára. 

Előnyök

 • smile-o
  masszázs funkció
 • smile-o
  forgatható alsó állvány
 • smile-o
  könnyű
 • smile-o
  3 nehézségi fokozat
 • smile-o
  hát- és gerinctámasz

Hátrányok

 • frown-o
  műanyag alkatrészek

Hozzávetőleges ár

13 000 Ft

Értékelés

Hogyan válasszunk erősítő gépet? 

Hasizom erősítő gépek

Az erősítő gépek minden edzőterem alapfelszereléséhez tartoznak, függetlenül attól, hogy professzionális edzőteremről, vagy otthonunkban kialakított fitness teremtől van-e szó. Ha Ön szeretné egy ilyen jellegű géppel bővíteni otthoni edzőtermét, elsősorban egyes gépek helyigényét kell figyelembe venni. 

Miután körbejárta a fenti kérdést, már csak a megfelelő típust kell kíválasztani. 


Edzőgépek fajtái

Az edzőgépet fajtájuk alapján felosztjuk: 

1. Edzőtorony

Az edzőtorony egy multifunkciós edzőgép, amely alkalmas az egész test átmozgatására. Több gép tudását ötvözi, így több gépet vehet, aki egy ilyenbe fektet, egy áráért.

Az ilyen edzőtornyok teherbírása többnyire max. 130 kg, ill. 150 kg.

2. Edzőpad

Az edzőpad kiválasztásánál a legfontosabb meghatározni a célt, mely testrész edzésére szeretnénk összpontosítani. Ezekből választhatunk: 

 • hasizom erősítő gépek - egyszerű, árban bárki számára elérhető gépek,
 • multifunkciós erősítő padok - has-, bicepsz- hát- és comberősítésre,
 • benchpad - intenzív edzésre lettek kialakítva, ún. bench edzés.

3. Trénerek

A trénereket is az edzőgépek közé soroljuk, mert lehetővé teszik az izomtömeg növelését, de fizikai állóképesség fejlesztését is. Ide tartoznak: 

 • egész test edzésére alkalmas trénerek - vibrációs padok, futópad, ellipszis tréner
 • lábedzésre kialakított trénerek - taposó gép, rotoped, kerékpár
 • különleges trénerek

Szakértő tippje

A has izmait, ill. egész felsőtest izmait CORE-nak is nevezzük (jelentése: mag). Ezeket az izmokat egyéb edzéseknél, vagy hétköznapi tevékenységek során is aktívan használjuk. Más testrészre fókuszáló edzéseknél is végig használjuk és fejlesztjük ezeket az izmainkat, lásd guggolás, kitörés, stb., így a végső forma csiszolásánál elég lehet egy-egy kifejezetten erre kifejlesztett gép segítségével edzeni, ill. ezeket saját testsúllyal való edzéseket kombinálva.


Kombík tanácsa

Kombík

Ha Ön arra vágyik, hogy az edzés minél gyorsabb eredményeket hozzon, ill. megfelelő hatékonyságú legyen egy-egy gyakorlat, érdemes lehet többféle gép beszerzése, így minden testrészre, izomcsoportra megfelelő figyelmet irányíthat. 

Mi mindenre érdemes figyelni a megfelelő edzőgép kiválasztásánál? 

 • Elsősorban mindig legyen tisztában a szükségleteivel, ha Ön pl. csak comb- vagy fenékedzésre szeretne összpontosítani, felesleges összetett gépek között keresgélni.
 • Mindig a saját magassága és súlya szerint válasszon gépet, és figyeljen a teherbírásukra is.
 • Vásárlásnál érdemes mindig más emberek véleményét, értékelését elolvasni, így elkerülendő az elsőre láthatatlan hibákat és hiányosságokat. 
 • Érdemes átgondolni, milyen összeget szánunk házi edzőtermünk fejlesztésére, mennyit vagyunk hajlandók befektetni egy fitness gépbe, ill. annak milyen helyigénye van, elfér-e a lakásunkban.
 • Fontos figyelni arra is, összecsukható-e a gép, és ha igen, mi is egyszerűen meg tudjuk-e tenni. 
 • Nagyon fontos a csúszásgátló tapadás megléte egy-egy gépnél, saját biztonságunk, és edzés közbeni komfortunk érdekében.
 • Mindig ellenőrizzük a vásárlás feltételeit és a panasztétel lehetőségeit. 

Szakértő tippje

A kiválasztott hasprésnek megfelelő dőlésszöggel kell rendelkeznie, és több nehézségi fokozattal. Általánosságban a hasizom erősítő gépek kevésbé hatékony módszerként vannak számon tartva, mivel a többi izomcsoport nem kap megfelelő mozgás szabadságot, így nem fejlődnek természetes ütemben. Egy ilyen edzőgép ideális esetben csak egy extra kéne, hogy legyen az egész testet érintő edzés során.

Felhasználók tapasztalatai

quote-left

"Amikor edzeni kezdtem, leginkább a rutin kialakítása volt nehézkes, ezért úgy döntöttem kicsit színesebbé, sokoldalúbbá teszem az edzést, és befektetek valamilyen edzőgépbe. Mivel valami árban elérhetőt, és kis helyigénnyel rendelkező gépet kerestem, úgy döntöttem egy hasprést választok. Minden másnap edzek, szeretem használni a gépet, és külön örülök, hogy nem költöttem rá sokat. Jó szívvel ajánlom."

Ema, 25 éves, Győr

quote-left

"Az orvosom tanácsára kezdtem el hasizom gyakorlatokon gondolkodni, így körbenéztem, milyen elérhető gépek állnak rendelkezésre. Egy árban nekem megfelelőt választottam, és elégedett vagyok a minőségével is. Megbízható. Más felhasználók véleménye alapján döntöttem, és örülök, hogy így tettem."

Péter, 35 éves, Budapešť

Gyakran ismételt kérdések edzőgép vásárlásnál

1. Miért épp hasizom erősítőt válasszak?  

Ha Ön úgy döntött, hogy a felsőtestét szeretné formába hozni, illetve lapos hasra vágyik, a hasprés kiváló módja ennek elérésére. A hagyományos, padlón végzett felülésekhez képest a gép megkíméli a gerincet, és az edzés is hatékonyabb és intenzívebb.

2. Kinek érdemes ilyen jellegű gépet vennie? 

Ezek a gépek mindenki számára megfelelőek, akik kényelmesen, otthonukban akarják elkezdeni a napi testedzést, viszont érdemes figyelembe venni, hogy az adott gép kezdők vagy haladók számára lett-e kialakítva.

3. A hasizom erősítő gépek csak a hasizmot erősítik? 

A nevéből adódóan arra következtethetnénk, hogy csak a hasizom edzésére szolgál egy ilyen gép, ez nincs így. Egy kevés kreativitással rendkívül sokoldalú gyakorlatsor végezhető egy ilyen géppel.

4. Melyik hasizom erősítő gép a legjobb?

Csak egy konkrét és legjobb gép nem létezik. Mindenkinek más felel meg, mindannyiunknak mások az igényei, más a testalkata.

5. Hogyan edzünk helyesen egy ilyen gépen? 

Ha van tapasztalata edzőteremből, esetleg személyi edzőtől, milyen a helyes technika egy ilyen edzésnél, bátran alkalmazza a látottakat otthonában is. Amennyiben Ön kezdő, érdemes egy szakértőtől tanácsot kérni, vagy az interneten elérhető videókból inspirálódni.