Hogyan keressen pénzt az interneten napjainkban?


Ön vajon tudja, mennyi rengeteg leírás létezik az internetes pénzcsinálásról? Én nem tudom pontosan, de becslésem szerint több ezer, ha nem millió van belőlük. Egy szóval: SOK.

A legtöbb leírásnak van egy hátulütője. Az egyik gond az, hogy a többség a rejtett eladásról szól, amely megpróbálja Önt rábeszélni egy nem éppen olcsó online tanfolyamra, amely az internetes pénzcsinálásról szól.

A másik gond az, hogy több tucat leírást találni a pénzcsinálási lehetőségekről, csakhogy a többségük a valóságban egyáltalán nem működik. Ilyen például a blogolás.

A valóságban blogolással egy forintot sem lehet keresni. Senki nem fog azért fizetni, hogy több órás megerőltető írás után idegesen megnyomja a publikálás gombot a reménnyel, hogy majd talán sokan elolvassák a cikket.

Amivel viszont lehet pénzt keresni, az a módszer, ahogy a blogból pénzt csinálhatunk. Ez pedig hatalmas különbség. Erről keveset hallani, éppen ezért szeretnénk róla hamarosan szót ejteni.

Ez a cikk nem arról fog szólni, hogy felsorakoztassunk egy csomó lehetőséget a pénzkeresésről. Arról sem fogunk írni, hogy miként lehet gyorsan, esetleg egyetlen nap alatt egy halom pénzt csinálni. Léteznek módszerek a sok pénz keresésére, de egyik sem könnyű, vagy gyors. Amennyiben könnyű lenne, mindenki sokat keresne, vagy milliomos lenne. Ugyanakkor lehetséges.


Amíg nem tudatosítja a következő 4 dolgot, addig ne kezdjen online vállalkozni


Időigényes

Rómát sem egyetlen nap alatt építették, és ez az Ön vállalkozásával sem lesz másként. Annak ellenére, hogy léteznem már minőségi leírások, amelyeknek köszönhetően sok mindent magunk is megcsinálhatunk, ezzel pedig spórolhatunk (esetleg különböző szabadúszókat és szakértőket bíz meg, akik elvégzik Ön helyett), de még így is egy csomó időbe fog telni.

Többször változtatni kell a dolgokon, míg beletrafál az igazi módszerbe. Lesz, ami sikerül, és olyan is lesz, ami nem. Így vagy úgy, de az eredmények legtöbbször váratnak magukra.

Kockázatos 

Képes elfogadni a tényt, hogy a vállalkozás kockázatos, és semmi sem biztos benne? Amennyiben nem, nem szabadna belevágni.

Ne csinálja kizárólag a pénz miatt

Igen, a pénz szuper dolog, de hasonló a tűzhöz: jó szolga, viszont rossz úr. Én például nem látok semmi rosszat abban, ha valamit a megélhetésért csinálunk, vagy valamibe belevágunk csak azért, mert anyagi lehetőséget látunk a dologban.

Másrészt az a tevékenység, amibe belevág, legalább egy kicsit kellene, hogy szórakoztassa, vagy kiteljesítse az embert. Például tudom, hogy miként kell WordPress segítségével weboldalakat készíteni. Annak ellenére, hogy egész szépen lehet vele keresni, nem foglalkozom vele. Miért? Mert szinte egyáltalán nem szórakoztat.

Tudnia kell, mikor érdemes abbahagyni

A pszichológusok megfigyeltek egy káros emberi tulajdonságot, amelynek a sunk cost fallacy nevet adták. A lényege, hogy ha valamibe időt, pénzt vagy energiát fektet az ember, még ha nem sikerül is a dolog, a jobb jövő reményében hajlandó még több időt, pénzt és energiát befektetni. Ezért van az, hogy a szerencsejátékosok a nyeremény reményében még többet kockáztatnak, hátha visszajön az elvesztett érték is.

Ezért van az is, hogy az emberek benne ragadnak a nem működő kapcsolatokban, és még több energiát fektetnek bele, akkor is, ha sehová sem vezet. Ezért öntenek a vállalkozók még több pénzt az egyébként nem működő marketingbe, hiszen azt remélik, hogy a majdani bevétel majd fedezi az elmaradt eredményeket. Ön is pontosan így fogja a pénzét, idejét és energiáját befektetni.

Vigyázzon erre! Ha valami nem működik, elképzelhető, hogy eljött az idő a változtatásra.