INSPIO falmatrica– Vélemény és tapasztalatok

Matrica az INSPIO gyermekszobájának falához

Éppen gyerekszoba-felújításon gondolkodik? Esetleg új taggal bővül a család, akit egy gyönyörű kuckóval szeretne várni? Ne izguljon, nem kell egy vagyont fizetnie azért, hogy olyan legyen a gyerekszoba, mint a katalógusok lapjain. Elég a friss festés, a minimalista bútorok és egy ötletes INSPIO falmatrica.

Ha attól tart, hogy nem túl jó a kézügyessége és a matrica össze-vissza fog gyűrődni, semmi gond, mi a következőkben igyekszünk eloszlatni ezt a félelmet. Ugyanis kipróbáltuk a falmatricákat egy óvodában, ahol szerettük volna szebbé varázsolni a gyerekek játszószobáját.

Most pedig elmeséljük, hogy sikerült a tervünk.

Első benyomások a falmatrica kapcsán

A Dombokon túl matrica, amit a majd ezer darabos kínálatból választottunk ki, rekordidő alatt megérkezett - 24 órán belül. Az INSPIO egy dekorációkkal foglalkozó szlovák családi vállalkozás, mely már 13 éve működik, nekünk pedig csak jó tapasztalataink vannak velük.

Mi a raktáron lévő matricák közül választottunk, de a cég készít matricákat saját elképzelés alapján is. Ebben az esetben 8 napos kiszállítási idővel kell számolni. 

A matrica dobozban érkezett és átlátszó fóliába volt csomagolva, hogy ne rongálódjon meg. A védőfóliára rá van ragasztva a cég ízléses logója is.

Az INSPIO matricája megfelelően volt csomagolva

A csomag a webshopból dobozban és védőfóliába csomagolva érkezett.

Az INSPIO matricája megfelelően volt csomagolva

Az INSPIO az apró, kedves részletekre is figyel. Pozitív benyomást gyakorol a vásárlóra például a  védőfóliára ragasztott céges logó is.

Milyen az anyaga?

Már első ránézésre egyértelmű volt, hogy a matrica éppen úgy néz ki, mint az interneten. Gyönyörű telt színek, minőségi kinézet.  A matricákat masszív, mosható speciális poliészter fóliára nyomtatják, emaly textilre emlékeztet. Tehát vastagabb a vártnál, így nem kell félnie attól, hogy elszakad. Az INSPIO falmatricái ráadásul nem károsak az egészségre.

A matricák egy nagyobb alapra vannak ragasztva, melyről nagyon könnyű lehúzni őket. Skandináv stílusú, a kék-szürke árnyalatok dominálnak. 

A Dombokon túl készlet tartalmaz:

 • nagy, hegyeket ábrázoló matricát 65×150cm méretben, 3 részre tagolva
 • 5× felhőcske matricát 9×22cm-től 16×37cm-ig
 • és 7× fa formájú matricát
INSPIO fali matrica

A matrica több részre van bontva, hogy egyszerűbb legyen vele bánni.

A falmatricák felragasztása - hogy sikerült?

Először is kimértül a falon a matrica helyét, mert pontosan a madaras villanyoszlopok közé szerettük volna felragasztani. A dombokkal kezdtük, a matrica legnagyobb darabjával. Először is kinyírtuk, hogy könnyebben tudjunk vele bánni. Nem mertük az egészet lehúzni az alapról és csak úgy felragasztani, darabonként haladtunk inkább. Fokozatosan nyomkodtuk ki a matrica alól a levegőbuborékokat.

a matricát központosítva

A matrica helyét először kimértük, ceruzával bejelöltük a  pontokat a falon.

A matrica levágása a könnyebb kezelés érdekében

A matrcát először kivágtuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

A matricát nagyon könnyű volt felragasztani, két nő simán megbirkózott vele (a harmadik fotózott 🙂 ) Szépen rásimult a falra, nem volt szükségünk ragasztóra, vízre vagy bármi másra. A matrica fantasztikusan tart, bár nekünk az alsó egyenes vonal néha kicsit elcsúszott, így le kellett szednünk egy-egy kis darabot, de visszaragasztva is ugyanolyan erősen tartott.

A matricátval igazán könnyű bánni, ezeket a dombocskákat volt még a legnehezebb felragasztani, mert ez a legnagyobb darab, és szerettünk volna igazodni az alatta található szekrény egyenes vonalához. A többi kisebb részt, vagyis a felhőket és a fácskákat nagyon egyszerű volt felragasztani, még egy gyerek is meg tudta volna csinálni. 

A ragasztáshoz használtunk egy száraz rongyot, amivel áttöröltük a matricát, hogy eltüntessük a lehetséges levegőbuborékokat, valamint rendesen rányomjuk a falra.

Matricákat ragasztani a falra

A ragasztáshoz használtunk egy száraz rongyot, amivel áttöröltük a matricát, hogy eltüntessük a lehetséges levegőbuborékokat, valamint rendesen rányomjuk a falra.

Matricák ragasztása a falraRagasztás

Először a készlet legnagyobb darabjait tettük fel, vagyis a dombokat, aztán következtek a fácskák és a felhők. 

A falmatrica felragasztása összesen 45 percig tartott, a kicsomagolással, méréssel, nyírással (ezt a módszert mi választottuk, nem kihagyhatatlan) és magával a ragasztással.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy sem a ragasztás során, sem utána nincs rendetlenség, hiszen nincs szükség semmiféle ragasztóra. Egyetlen dolog kerül a szemétbe, a papír, amire a matrica ragasztva volt. Rövid idő alatt díszíthet ki bármilyen falat bárhol a lakásban.

Azt még hozzátenném, hogy a falat nem kezeltük semmivel a ragasztás előtt, egyszerű falfestékkel volt befestve. Eredetileg sárga volt, mi festettük át világosszürkére. A képeken is látszik, hogy nem tökéletes a felület, látszanak az egyenetlenségek, a matrica mégis tökéletesen tart. 

Náš tip: Rendeltünk még az INSPIO webshopjáról személyre szabott táblákat is, melyek kiváló ajándékok lehetnek különböző alkalmakra. Olvassák el véleményünket. 

Fal INSPIO matricával

Így néz ki a végeredmény a falon. Szép, nem igaz? 🙂 (A villanyoszlopok, a madárkák és a macsak már eredetileg a falon volt. )

INSPIO matrica közelről

Látható, hogy a matrica nem válik el a faltól a széleken, tökéletesen tart nagyobb és kisebb  felületen is. 

Dombokon túl falmatrica ára 16000 Ft, ami szerintünk kiváló ár. Meg vagyunk róla győződve, hogy megéri az árát. Sőt, még olcsóbb matricák is vannak a kínálatban. Egy-egy ilyen matrica élettel telivé teszi a beltereket, teljesen új külsőt kölcsönöz a szobának. Ne féljen kombinálni őket, kidekorálhat akár egy egész falat is. Bőven van választék!

Előnyök

 • egyszerűen kezelhető
 • gyorsan, egyszerűen felragasztható, bárki használhatja
 • nincs szükség ragasztóra, vízre vagy más segédeszközre
 • minőségi anyagok, a matrica felülete textilre emlékeztet
 • élénk színek, a matrica pont olyan, mint a webshopban a képeken
 • bármilyen falon használható
 • kedvező ár

Hátrányok

 • a weboldalon 8 fácska matricáról írnak, viszont valójában csak 7 van a csomagban

Irányár

16000 Ft

Értékelés

Nézze meg a videónkat a falmatrica felragasztásáról

Bízunk benne, hogy sikerült eloszlatni a matricákkal kapcsolatos kételyeket. Őszintén megvallva először egy picit mi is féltünk, hogy tényleg sikerül-e a ragasztás olyan könnyen, ahogy az INSPIO ígéri. Végül nem egész egy óra alatt fent volt a matrica a falon, így az ovi beltere egy új dekorációval büszkélkedhet. Szinte már irigylem ezeket a gyerekeket. 🙂


Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: