Sudoku | Kombo.hu

Sudoku

Sudoku

Sodoku egy pompázatosan egyszerű szabályú logikai játék, ami mégis képtelenül nehézzé válhat. Töltsd le a Sodoku játékot és kezdj neki a fejtörésnek.

Előfordulhat, hogy a sodoku letöltés előtt még egy kicsit megismerkednél, hogy egyáltalán miről is van itt szó. Nos legyen. Egy 9×9-es négyzethálós játéktéren kell minden sorba és minden oszlopba elhelyezni a 1-től 9-ig az összes számot. Hogy ne legyen annyira egyszerű a dolog, a rács 9 darab, 3×3-as alterületre oszlik, ezek az alterületek szintén csak egyszer tartalmazhatják a számokat.

Pofon egyszerű nem igaz? Ezt tényleg egy óvodás is meg tudja csinálni – hiszen szinte végtelen mennyiségű megoldása van így a feladatnak. Viszont a helyzet egyből bonyolultabbá válik, ha a pályára egy nagy csomó szám már előre be van írva – így már csak egy darab megfejtése lesz. Ha sok szám van előre beírva, akkor nem nehéz a dolgunk. De ha csak kevés szám van, akkor csak a legfifikásabb rejtvényfejtők képesek kibogozni azt. Ha az igazi nehézséget szereted, akkor Arto Inkala „világ legnehezebb sodokuja“ című feladvánnyal is próbára teheted magad. Én magam hamar feladtam, pedig indokolatlanul sok időt elsodokuztam.

Válassz verziót a letöltéshez

Letöltés Windows-raLetöltés Android telefonraLetöltés iPhone telefonra
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: