Ketomix - fehérje diéta. A nagy értékelés és a tapasztalataink


Szerző: Lenka Riganová, Aktualizálva: 20.09.2021

Ketomix Review

Manapság roppant igényes feladat megtalálni azt a megfelelő diétát, amely nem lassítja le a szervezet metabolizmusát. Rengeteg csodát ígérő tabletta és drága étrendkiegészítő van a piacon, amelyek nem egyszer erősebb marketinggel rendelkeznek, mint valós hatásokkal.

Ezúttal úgy döntöttünk, a saját testünkön fogjuk letesztelni az úgynevezett ketogén diétát, a KetoMix-et, amely már Csehországban és Szlovákiában is az ismertebb és szeretett módszerek közé tartozik a nem kívánatos kilók eltüntetésére. Elrepült 6 hét a diéta kezdetétől, ma pedig már a végénél járunk. Mit értünk el ez idő alatt? Tényleg hatékony a dolog, és pontosan hány kilót dobtunk le? A következő értékelésből kiderül.

A KetoMix diéta működésének alapelveiről

A keton-, ketogén- vagy fehérje diéta egy olyan fogyási módot képvisel, amely a test egy biokémiai reakcióját használja ki – a ketózist. Hogyan éri el mindezt a szervezet?

Az emberi test a működésére leginkább szénhidrátokból és zsírokból szerzi az energiát. Amennyiben ezeket korlátozzuk, a test elkezni használni a ketogén anyagokat, amelyeket a test zsírkészleteiből szerez, ezzel pedig el is indul a fogyás. A régtől felhalmozódott zsírégetés a kezdetben fejfájást, általános fáradtságot és idegességet okozhat. Ez egyéni jelleggel fordul elő időnként, egyáltalán nem törvényszerű. Ez az időszak azonban hamar elmúlik, és az ellenkezője veszi kezdetét – az energia beáramlása

Ennek a diétának a vonzereje egyértelműen az is, hogy nem szükséges fizikai aktivitást kifejteni a felesleges kilók csökkentése érdekében. Természetesen a mozgást általánosságben egyértelműen javasoljuk, hiszen az egészségre pozitív hatással van, illetve például az endorfin kitermelés is elindul a fizikai erőfeszítések során. 

Hogy néz ki a fogyás a KetoMix használatával?

Ha úgy dönt, hogy a KetoMix segítségével szeretne fogni, az egész időszak alatt a KetoMix ételfogyasztást kell követni (a második fázisan csökkentett szénhidrátfogyasztással kiegészíve)

Az ételek különböző csomagokban érhetőek el, amelyek konkrét diéta tervekhez vannak szabva attól függően, milyen az Ön súlya, illetve miben érintett:

Amennyiben a KetoMix alkalmazásával szeretne lendületet adni a fogyásának, elsősorban a célt kell tisztázni. A célt a túlsúly mértéke határozza meg, amely Önt érinti, nevezetesen kicsi, közepes, esetleg nagy túlsúllyal rendelkezik.

Amennyiben tisztázódott, hogy melyik fokozatba tartozik a túlsúly, következhet a diéta tervének pontos kiválasztása az Ön testfelépítésének megfelelően.

Könnyű túlsúly

Ketomix diéta három hétig

Amennyiben könnyű túlsúllyal rendelkezik, azt a csomagot válassza, amely elsődlegesen három hétre javasolt. A diéta mindig egy 1 hetes redukciós diétával kezdődik, amikor napi ötször kell speciális étrendet fogyasztani. Ezt követi a második fázis, amely három hétig tart. Ebben a fázisban napi 3x lehet KetoMix ételeket fogyasztani és további 2 alkalommal naponta csökkentett szénhidráttartalmú ételeket, amelyek összhangban vannak az egészséges étrend elveivel.

Ezen program előnye az, hogy a termékhez csökkentett cukortartalmú recepteket is kap a vásárló. Ebből kifolyólag nem kell azon törni a fejét, hogy mit vegyen és mit főzzön. Mindez sok időt spórol. Minden fázisban lehetséges naponta fogyasztani fél kilogramm zöldséget, diót és kávét.

Közepes túlsúly

Ketomix diéta 4 hétig

Minden diéta terv kicsit eltérő étkezési rezsimet feltételez, ami az időt illeti, de az étkezés alapelve egyforma. Amennyiben közepes túlsúllyal rendelkezik, a 4 hetes diéta terv való Önnek. Ez egy klasszikus 2 hetes redukciós diétából áll, amikor elindítja az egészséges étkezési szokásokat és az emésztés javítása is beindul. A lényeg azon alapszik, hogy az első két hétben csupán KetoMix termékeket szabad fogyasztani. A következő 4 hét során a napi háromszori KetoMix ételek fogyasztását kell kiegészíteni másik két étkezéssel, amely során csökkentett szénhidráttartalmú ételek fogyaszthatóak.

Nagyobb túlsúly

Nagyobb túlsúly esetén a 4 hétre való KetoMix csomagot kell választani, és hozzá megvásárolni még a 3 hétre való csomagot is.

Ennél a diéta tervnél a redukciós fázis 3 hétig tart, amely során napi ötször kell KetoMix ételeket fogyasztani dióval és zöldségekkel kombinálva. A második fázisnak 6 hétig kellene tartani, az Ön étrendjében napi 3 KetoMix ételnek kellene szerepelni, kiegészítve másik két szabadon választott étkezéssel, amely jó esetben az egészséges életmód elvével összhangban áll.

Ketomix diéta három hétig
Ketomix diéta 4 hétig

Nagyon nagy túlsúly

A nagyon nagy túlsúly esetén két csomag ajánlott 4 hétre, és egy csomag két hétre. Ennél a diéta tervnél az első redukciós fázis 5 hétig tart, amely során KetoMix ételek kerülnek fogyasztásra, kiegészítve fél kilogram zöldséggel naponta, valamint dióval. A kávét sem kell ez idő alatt megtagadni.

A második fázis 9 hétig tart, és 3 KetoMix étel elfogyasztásából áll naponta, valamint két szabadon választható alacsony szénhidráttartalmú ételből.

Ketomix diéta 2 hétig
Ketomix diéta 4 hétig
Ketomix diéta 4 hétig

Miért válassza a KetoMix diétát?

 • Nem kell éhezni
 • Immunitást segítő vitaminokat tartalmaz
 • Gluténmentes
 • Gyors ételkészítési folyamat
 • Csehországban gyártott termék

Kinek való a KetoMix diéta, és kinek nem?

A KetoMix diéta minden egészséges, 18. életévét betöltött egyénnek ajánlott /nemtől függetlenül/, aki fogyni akar, ráadásul mozgás és éhezés nélkül. Ez a diéta nem való azoknak, akik valamiféle egészségügyi problémával küzdenek, mint például bélrendszeri, májjal, epével, vesebetegségekkel, Crohn betegséggel, I.-es vagy II.-es típusú diabétesszel kapcsolatban, szív-, vagy daganatos betegségekkel.

Bizonyos mértékig megterheli a diéta a szervezetet, hiszen az emberi test még nem alkalmazkodott hozzá. Mivel kicsi korunktól kezdve szépen, sorban mindent fogyasztunk, ha hirtelen hiányzik a szénhidrát a testünkből, kis ideig eltart majd, amíg hozzászokik ehhez a “sokkhatáshoz”. Ugyanakkor egy ilyen változás az egészséges szervezetnek nem árt.

Amennyiben fontolgatja ezt a típusú diétát, azt is érdemes tudni, hogy nem ajánlott hosszú távú fogyasztásra. Sokkal inkább úgy kell felfogni, mint egy módszer, amely során megtanulhat fegyelmezetten és rendszeresen táplálkozni, amely út végén várja Ön a megálmodott cél, az elvesztett kilók öröme. Egyértelműen a kezére játszik a tény is, hogy a diéta működtetése kapcsán a zsebébe kell nyúlni, és nem engedi majd a lelkiismerete, hogy ne tartsa be, hiszen nem elhanyagolható tételről van szó.


Mennyibe kerül a KetoMix?

Első ránézésre nem tűnik túl előnyösnek az összeg, amelyet az egyes csomagokért fizet. Az ár már 54 Eur-nál kezdődik, amely az egy hétre való KetoMix-et foglalja magába. Anyagi tekintetben ez soknak tűnhet, ugyanakkor ha belegondol, hogy napi 5 étkezést foglal magában az ár, amit otthon saját maga elkészíthet, az összeg nem számottevő. Ráadásul időt lehet spórolni az étel elkészítésén, valamint a bevásárláson.

Ez a típusú diéta nem biztos, hogy mindenkinek megfelel, éppen ezért, amennyiben most kezdi a folyamatot, az árra való tekintettel is azt javasoljuk, a legrövidebb diéta tervvel kezdje, majd alkosson véleményt róla.


A mi tapasztalataink a KetoMix diétával

Engem is, csakúgy, mint oly sok más nőt (és napjainkban egyre több férfit) folyamatosan foglalkoztat a testfelépítésem. Soha nem tartoztam azon szerencsések közé, akik egy helyben bármit megehettek, anélkül, hogy látni lehetett volna rajtuk akár csak kicsit is. Sőt, ellenkezőleg. Néha az az érzésem, hogy már a csoki látványától is hízok.  

Szerencsére azonban, úgy-ahogy mindig sikerült ellenőrzésem alatt tartani a súlyom. Manapság is a 167 cm-es magasságommal 64 kilogrammot mérek, a BMI indexem eléri a 22,95-öt, ami a gyakorlatban normális tömeget és alacsony egészségügyi kockázatot jelent. Az igazság azonban az, hogy nem ez a megálmodott alkat számomra, amit nyáron probléma nélkül szívesen megmutatok fürdőruhában is akár. Nem ártana ledobnom néhány kilót. Amikor nemrég megállapítottam a testsúlyom indexét, rájöttem, hogy például 60 kg alatt is, tehát pl. 59 kilóval a BMI indexem még mindig a normális súlyt képviselné.

Ez volt az a pontos pillanat, amikor tudatosítottam, hogy ez változást igényel, és kitűztem a célt – ledobni 5 kilót és ezáltal 60 kg alá kerülni. De hogyan érjem ezt el? Elkezdtem megoldások után kutatni. Elég elfoglalt ember vagyok, és minden szabadidőmet igyekszem a családommal tölteni. Az edzőterem napi szintű látogatására nem nagyon van időm, mert ez a legközelebbi városban található 30 km-re. Éppen ezért olyan megoldást kerestem, ami lényegesen nem befolyásolja a napi beosztásomat, hogy a munkán túli időt továbbra is a családtagjaimmal tölthessem.

Ilyen úton jutottam el a KetoMix ketogén diétához, amely egy sor előnyös tulajdonsága mellett azért vonzó, mert az alkalmazása során nem muszáj sportolni és mozogni, a kilók enélkül is mennek lefelé. Röviden szólva, ideális választás minden elfoglalt embernek.

A diéta elkezdésekor világos volt a célom - a végén könnyebbnek lenni 5 kg-val. Ebbe a "harcba" az a anyukám is velem tartott, aki 10 kg-t szeretett volna leadni. Hogyan ment ez kettőnknek?

Ketomix csomagolás
Tapasztalja meg a KetoMix étrendet

A KetoMix küldeménye igényesen becsomagolva, egy nagy dobozban érkezett.

Ketomix diéta tapasztalat

Ez mind a csomagban volt.  

A KetoMix diéta kezdete

Mivel 5 kilót szerettem volna leadni, az útnak a könnyű túlsúly tervvel vágtam neki, amivel az első fázisban egy hetet kell kibírni KetoMix ételekkel, és további 3 hetet kombinálva kell KetoMix ételeket fogyasztani egyéb csökkentett szénhidráttartalmú étrenddel.

Ha őszinte akarok lenni, az elején nem igazán tetszett az elképzelés, hogy porból készült ételeket kell ennem egy zacskóból, egyszerűen az volt az érzésem, hogy műanyagot eszek. Sajnos ezek a félelmeim nem foszlottak szét a KetoMix termékek kóstolásával sem. Ez a valóság egy kicsit meglepett, mivel több tíz értékelést olvastam elégedett ügyfelektől, akik az előnyök közt leggyakrabban az egyes ételek remek ízét hangsúlyozták. Ebben az esetben az ahány ház, annyi szokás” elv érvényesül.

Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy nem egy olyan ízről van szó, amit ne lehetne megszokni. Természetesen a konkrét termékektől is függ, hiszen eltérnek az ízek.

Az anyukám, mivel az elképzelése szerint 10 kilót szeretett volna leadni, a közepes túlsúly terve mellett döntött. A KetoMix ételek fogyasztásának első fázisa két hétig tart, a második fázist 4 hétig javasolt tartani.

Mindnyájan mások vagyunk, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy míg nekem különösebben nem ízlettek az ételek, az anyukámnak semmi gondja nem volt velük, mindjárt az elejétől bevált neki. Az édes ízük kifejezetten tetszett neki. Itt jegyezném meg magamról, hogy nassolásként én mindig valami sósat fogyasztok, ami részben azért lehet, mert a kezdetben a KetoMix ételek nem igazán tetszettek. Ebből adódóan, amennyiben nem kedveli Ön sem az édes ízeket, könnyen előfordulhat, hogy megtörténik Önnel is, ami velem.

A KetoMix diéta alatti étkezés

Amennyiben úgy dönt, hogy kipróbálja a KetoMix diétát, az első, redukciós fázisban a zacskóból történő KetoMix ételek fogyasztása mellett, kiegészítve fél kiló zöldséggel és 20 g tetszőleges diófélével, más nem is vár Önre. Lehet, hogy ez elsőre negatívumnak tűnik, de nem így van. Az ételkínálat széles, egyáltalán nem egyoldalú, ráadásul az elkészítésük nagyon egyszerű.

Az első fázis alapelve az, hogy napi ötször bármilyen KetoMix ételt kell fogyasztani. Minden KetoMix étel egyforma nutríciós értékkel rendelkezik, ezért teljesen mindegy, hogy melyik ételt mikor fogja fogyasztani.

A reggelit az ébredést követően egy órán belül kell enni, a többi ételt pedig három óra elteltével. Nagyon fontos az italfogyasztás is. Naponta 3 liter édesítés nélküli folyadékot kell inni – vizet, vagy teát. A kávét kedvelőknek kétségkívül jó hír, hogy a diéta alatt nem kell felhagyni a fogyasztásával. Az édesítés nélküli kávé megengedett, amelyhez napi 2 dcl tej adható.

A KetoMix ételek értékelése

Érdekli Önt, milyen ételekből válogathat a KetoMix diéta során? Milyen az ízük, és hogyan kell elkészíteni őket?

Ebben a részben megosztom a saját, személyes tapasztalataimat az ételekkel, az elkészítésükkel, fogyasztásukkal, a benyomásaimmal kapcsolatban, kiegészítve fotókkal, amelyeket a KetoMix diéta tesztelése során készítettem.

Az egyes ételek a konkrét diéta tervekhez tartozó csomagokban találhatóak, de külön is meg lehet őket vásárolni. 


Ketomix protein koktél élmény

Protein koktélt nyugodtan akár a KetoMix diéta alapjának is lehet tekinteni. Egy nagyon egyszerű és gyors verziója ez a proteintartalmú ételeknek, amely minden szükséges anyagot biztosít a testnek, és egyben remekül eltelíti az embert.

A koktél minimum mennyiségű zsírt és cukrot tartalmaz, minőségi szóját és tejsavófehérjét biztosít, remek rostforrás, ami az emésztéshez kell. Nem tartalmaz glutént és glutamánt. A koktél önmagában ízetlen, különböző módokon lehet ízesíteni.

Elkészítés

Az elkészítés nagyon egyszerű. A shaker-be cca 250 ml vizet teszünk, hozzáadunk egy mérővel proteint (30g) + ízesítést. Néhány eltérő ízesítésből lehet választani: csokoládé, eper, kókusz, vanília, erdei gyümölcsök és kávé. Ezt az egészet alaposan összerázzuk és azonnal fogyasztjuk. 

Az ízesítés ajánlott mennyisége 3 gramm. Ez nem egy szigorúan meghatározott mennyiség, ami azt jelenti, hogy szabadon lehet többet is, vagy akár kevesebbet hozzáadni, és a saját ízlés szerint lehet összeállítani a koktélt. 

Értékelésünk

Ennél az italnál mindjárt az elején meg kell szokni az ízt, mivel némelyik ízesítésnél kicsit érezni a mű hatást, és néhol érezni egyfajt por ízt. Egyértelmű pozitívum az igénytelen és gyors elkészítés – csak víz kell hozzá, tehát tényleg bárhol elkészíthető.

Proteínový kokteil KetoMix príprava
Ketomix fehérje ital tapasztalat
Ketomix Protein Drink Review

A KetoMix protein ital elkészítése


Ketomix omlett sajtos aromával

KetoMix omlettek két verzióban elérhetőek, mégpedig sajtos és zöldséges ízben. Mindkettő tökéletes, mint főétel, a nap bármely részében. Azáltal, hogy elkészítésük után melegek, ideális ebédként vagy vacsorára. Az omlettet napi ötször szabad fogyasztani.  

Az omlettet ízesítés nélkül is lehet enni, de ha különlegessé szeretné tenni az ízvilágot, lehet hozzá adni gombát, párolt zöldséget, vagy a kedvenc gyógy- vagy fűszernövényeit.

Elkészítés

Az omlett elkészítése elképzelhető, hogy összetettebbnek tűnik, mivel az omlettet meg kell sütni serpenyőben. A shaker-be 100 ml vizet teszünk, és hozzáadunk 1 mérőke (32g) KetoMix omlettet. Mindent alaposan összekeverünk, és kis olajjal ráöntjük a serpenyőre. Ezt követően jól megsütjük, cca 3-4 percig mindkét oldalat. Azonnal fogyasztható.

Értékelésünk

Ezek az omlettek a sajátos ízükkel nagyon megleptek, és muszáj elmondanom, hogy az összes étel közül ezek ízlettek a leginkább. Az elején nem vártam hasonló élményt, mint a klasszikus, hagyományos, tojásból készült omlett esetében, de az íz és illat nagyon kellemes volt. Első ránézésre az omlett megkülönböztethetetlen a klasszikus verziótól.

A többi termékkel összehasonlítva ebben az esetben nem éri be vízzel és shaker-rel, szükség lesz tűzhelyre és serpenyőre is, ami igényesebb elkészítést jelent.

Ketomix omlett növényi ízzel
Ketomix omlett elkészítése növényi ízzel

A KetoMix omlett elkészítése aránylag gyorsan történik, de a serpenyő, valamint a tűzhely használatát nem ússzuk meg.

Ketomix omlett

Így néz ki az eredmény. 


Ketomix leves élmény

A diéta alatt két féle proteines KetoMix levest fogyasztottam, sajtosat és zöldségeset, de létezik gulyás ízű is.

A levesek alacsony cukor- és zsírtartalommal rendelkeznek, a test számára fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak. Napi 5 ételt is képesek helyettesíteni.

Elkészítés

A shaker-be kb. 200 ml forró vizet öntünk. Egy mérő (30g) KetoMix port teszünk, és alaposan összekeverjük. Sűrű állagú keverék alakul ki - a leves -, amelyet azonnal fogyaszthatunk. 

Értékelésünk

Ha a két levest hasonlítjuk össze, akkor a sajtos jobban ízlett, a zöldséges kevésbé. Ugyanakkor az ízét fűszerekkel, gyógynövényekkel lelet alakítani. 

Ketomix leveskészítés
Ketomix sajtleves élmény
Ketomix leveskészítés
Ketomix leves élmény

KetoMix leves akkor jön jól, ha kevés ideje van, és valami meleget szeretne enni.


Ketomix zabkása csokoládéízzel

KetoMix protein kásák kétféle, édes ízben kaphatóak, alacsony cukortartalmuk van, ezért megfelelő választás nem csupán a KetoMix diéta kapcsán, de az átlagos étrend kiegészítőjeként is. 

Elkészítés

Az elkészítés ismételten nagyon egyszerű. Elég a shaker-be kb. 200 ml vizet önteni, és hozzáadni a KetoMix kását (28g). Mindent alaposan összekeverünk, puding állagú kását kapunk. Jelenleg két különböző ízben elérhető, csokoládés, valamint banános-almás.

A kása készítésénél hideg, de akár meleg vizet is használhatunk. Engem személy szerint a meleg vizes készítés jobban meggyőzött. 

Értékelésünk

Az édes KetoMix termékek közül nekem a csokoládés ízlett leginkább. Nem csupán ennek a legjobb az íze, de az illata is hasonlít a csokoládéra. 🙂  Az állagával és az illatával a klasszikus pudingra emlékeztet. Pozitívum még a könnyű és gyors elkészítés. Hasonló a helyzet az almás-banános ízzel is. Mindkettőt nagyon ajánlom.

Kaša Ketomix élmény
Ketomix zabkása élmény
Ketomix Banán-alma zabkása
a Ketomix zabkása elkészítése
Ketomix csokoládé zabkása élmény

200 ml vízbe elegendő egyetlen mérő kását tenni, összekeverni, és kész. 🙂


ketomix palacsinta élmény

A számomra a palacsinták is az ízletesebb KetoMix termékek közé tartoznak.

Univerzálisak olyan értelemben, hogy édesen, de akár sósan is elkészíthetőek. A sós verzió esetében a palacsintát akár hagyma, vagy foghagyma alapra is készítheti. Amennyiben az édes verzióhoz van kedve, kipróbálhatja a csökkentett cukortartalmú krémet, amely manapság hatalmas népszerűségnek örvend, és a KetoMix oldalain is megvásárolható, konkrétan a mogyorós-cikóriás vagy a  cikória-földimogyorós ízűt.

Elkészítés

Ez elkészítésre 100 ml vízre lesz szükség, amiben 1 mérőke keveréket kell elkeverni. Ezt követően a palacsintát megsütjük a serpenyőben.

Értékelésünk

Egészen sikeres ételnek mondhatóak a KetoMix palacsinták, amely kellemesebbé teszi a diétás napokat. Nagyon jó az ízük, egyszerű és gyors elkészítése mellett az is az előnyei közé tartozik, hogy édesen és sósan is fogyasztható.

Ketomix palacsinta készítmény
Ketomix palacsinta élmény áttekintése

A KetoMix palacsinta ránézésre a klasszikus palacsintára emlékeztet.


KetoMix vaníliás puding

Amennyiben már valaha kóstolt protein pudingot, biztosan elismeri, hogy a klasszikus verziótól aránylag messze áll. De mi a helyzet a KetoMix proteines pudinggal?

A pudingnak vaníliás íze és aromája van, amelyet rögtön érezni, ahogy kibontjuk a csomagolást. Alacsony zsír- és cukortartalommal jellemezhető, ezáltal mindenkinek alkalmas, akire csillapíthatatlan édességvágy tör rá. 

Elkészítése

150 ml forró vízbe (nem forrásban lévőbe, kb. 80°C megfelel) teszünk egy mérőke pudingot (30 gramm). Összekeverjük a shaker-rel és egy tálba öntjük. Ezt a tálat hűtőszekrénybe tesszük kb. 3 órára, hogy a puding megkeményedjen. Amennyiben a szemeinek is akar kedvezni kicsit a látvánnyal, és a pudingot kiöntött formában enné, nem pedig a tálból, ne feledje a felszolgálásra szánt tálacskát hűtőbe tenni és kiöblíteni hideg vízzel, mielőtt beleönti a pudingot. Ennek köszönhetően a puding a megkeményedést követően problémamentesen kipottyan az edényből.

Értékelésünk

A KetoMix puding kifejezetten könnyed vaníliás illattal rendelkezik, és aránylag kellemes az íze is. Az állagát tekintve nem olyan, mint a klasszikus puding, sokkal inkább egy ragacsos anyag, ami a proteines pudingok esetében íratlan szabálynak tekinthető. Az ízének mindenesetre nem árt. Ezzel a pudinggal a diéta első fázisában nyugodtan lehet akár 5 étkezést is helyettesíteni.

Veneto ketomix puding készítmény
Ketomix puding élmény

A puding elkészítéséhez forró vizet kell használni, kb. 80°C megfelel. 

Ketomix puding

A kész KetoMix puding kissé ragacsos, de az íze és az illata is nagyon jó.


A Ketomix fehérjebárok tapasztalata

Proteines szeletek a sportkedvelők kedvenc energiaforrása. Mostanáig már néhányat kipróbáltam. Némelyik bevált, néhány nem, mert egyfajta sajátos mellékízük volt. Éppen ezért voltam kíváncsi, hogyan fognak ízleni a KetoMix proteines szeletek. 

A diéta során három eltérő ízt kóstoltam - csokoládésat, vaníliásat és epreset.  Ha van lehetőségem valami édeset választani, mindig valami csokisat választok. Pontosan ezért esett elsőként a csokoládés szeletre a választásom. Nagyon kellemesen meglepődtem az ízén, ami nyugodtan versenyre kelhet a klasszikus csokis szelettel. A klasszikussal ellentétben ráadásul nem túl édes, ami számomra nagy pluszt jelent.

A másik két ízvilágnál az volt az érzésem, hogy aránylag édesek, de még mindig nagyon finomak voltak. Az anyukám is örömmel fogyasztotta mind a három verziót a fogyása során.

Értékelésünk

A KetoMix proteines szelet teljesértékű helyettesítője lehet egy étkezésnek a diéta során, ami kétségkívül egy hatalmas pozitívum. Nem kell az étel elkészítésével kínlódni, bárhol, bármikor fogyasztható, ahol előveszi.

Arra azonban mindenképpen figyelni kell, hogy ezzel a szelettel egy nap során maximum kettő ételt szabad helyettesíteni. A szeletek az egyes diéta tervek részeként kerülnek árusításra, de külön is megvásárolhatóak.

Gluténmentes kenyér Ketomix élmény

A proteines gluténmentes kenyérnek nagyon örültünk, mivel a többi termékhez képest némi változást jelentett. Kicsi korom óta megszoktam a pékáru fogyasztását, és ha hirtelen az embernek meg kell válni tőle, egyszerűen hiányzik.

Ennek a kenyérnek a nagy előnye, hogy gluténmentes és glutamátmentes. Tejsavó- és tojásfehérje forrás, és hasonlóan  más KetoMix ételekhez, rostokat tartalmaz, ami az emésztés megfelelő működéséhez kell.

Elkészítés

Rögtön az után, hogy otthon elhatároztuk, elkészítjük a KetoMix kenyeret, előjött az első probléma. A gyártó feltünteti a csomag oldalán az elkészítés folyamatát, de nem túl ésszerű a leírás. Minden terméken, tehát a kenyér esetében is az elkészítési mód egy adagra van feltüntetve. Ugyanakkor a kenyér esetében ez bonyolult, mivel egyetlen szeletet nehéz lenne elkészíteni. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a kenyér elkészítéséhez az egész csomagot felhasználom.

Mivel a gyártó a csomagoláson feltünteti, hogy 10 adagról van szó (10 mérőke), egy mérőnyi porhoz 15-20 ml víz kell, a tálba 200 ml vizet készítettem (20 x 10). Az egész csomagot hozzáadtam, és összekevertem. Egy idő után megsűrűsödött a tészta, formába öntöttem, sütőbe tettem, amit előzőleg 180°C-ra előmelegítettem. A kenyeret kb. 20 percig sütöttem.

A megmaradt kenyeret fagyasztóba tettem. Kifagyasztás, kiolvasztás után, ami akár kenyérpirítóban is történhet, olyan, mintha frissen készült volna.

Értékelésünk

A második probléma akkor jött elő, amikor anyukámmal megkóstoltuk az alkotásunkat. A kenyér ugyanis önmagában elég sós. Az ízét lehet egy kicsit finomítani valamilyen fűszeres kenővel, főként olyannal, amit otthon készít az ember, például brokkolis, cukettis, vagy baklazsános krémmel. 

Ketomix gluténmentes kenyérkészítés
Ketomix kenyérkészítés

A csomagoláson a folyamat egy adagra van feltüntetve, ami nem éppen a legmegfelelőbb megoldás, ezért az egész csomagolás felhasználásával készítettem egy egész kenyeret.

Ketomix kenyérkészítés
Ketomix kenyér élmény
Ketomix gluténmentes kenyér

A Ketomix tekercsel

A proteines zsemle a gluténmentes kenyérrel együtt az újdonságok közé sorolható, ami a KetoMix diéta izgalmasabbá tételére szolgál. Hasonlóan, mint a többi termék, ez is glutamátmentes, alacsony zsír- és cukortartalma van. Éppen ezért akár a diéta befejezése után is alkalmas, hogy megtartsuk a súlyunkat.  

Elkészítése 

Ennél a pékárunál is a gyártó egy adagra vonatkozóan tünteti fel az elkészítési folyamatot, ami megintcsak nem a legtökéletesebb módja az elkészítésnek. Ezért aztán a zsemléket is az egész csomagolás felhasználásával készítettem.

A keverékhez 200 ml vizet adtam, majd fokozatosan kialakult a tészta, amiből zsemléket formáztam. Ezeket megsütöttem a 180°C-ra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt.

A zsemléket a sütőből aranybarnára sülve vettem ki, amelyeket egy nap alatt nem ettem meg, lefagyasztottam őket későbbre. 

Értékelésünk

Kezdetben azt gondoltam, hogy a KetoMix zsemle keveréke valószínűleg nagyon hasonló lesz a KetoMix gluténmentes kenyérhez, ami önmagában annyira nem ízlett nekünk. A tészta azonban már ránézésre is más, világosabb, ami számomra vonzó volt, és az íze is sokkal finomabb.

A zsemlék nagyon finomak, és egy kis zöldséggel remek reggeli, vagy gyors vacsora lehet belőle.

Ketomix zsemlekészítés
A Ketomix tekercsek elkészítése
A Ketomix tekercsel
A Ketomix tekercsel

Így folyik a KetoMix zsemlék elkészítése.


Ketomix étkezési tapasztalat

Amennyiben szereti a csemegét, ezekkel a finom csokoládékkal megtalálja a számítását.

A Cavalier belga csokoládé mogyoróízű tejcsokoládé. Maltitollal van édesítve, kiváló az íze, megkülönböztethetetlen a klasszikus csokoládétól, ha nem jobb. A klasszikus csokitól eltérően azonban sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz.  

A diéta ideje alatt maximálisan 4 kockát szabad enni naponta, ebben az esetben a csokoládé egyetlen étkezést sem helyettesít.
A másik, cukormentes csokoládé minőségi alapanyagokat tartalmaz, kakaóvajból, tejből, kesudióból és mandulából. Nagy előnye, hogy cukormentes, ezért lényegében bármilyen diéta esetében fogyasztható. Erytritollal van édesítve, ami a gyümölcsökben természetes módon előforduló cukor.

A KetoMix diéta során nem ajánlott kettőnél több kockát fogyasztani naponta. Ez a csokoládé szintén nem helyettesít egyetlen étkezést sem. 

Értékelésünk

Mindkét csokoládé kifejezetten azokra a pillanatokra született, amikor eláraszt bennünket az édesség utáni vágy. Minőségi az összetételük, és tényleg kiváló az ízük. A negatívumuk az ár, amit sokan drágának találhatnak, 3 eur körül mozog egy tábla. Ugyanakkor nem nagy a különbség, ha összehasonlítjuk más minőségi csokikkal.

Csokoládé Cavalier
Chocolate Hill
Ketomix csokoládéélmény

A KetoMix diéta lefolyása és eredményei

Ha őszinte akarok lenni, azt mondhatom, hogy a KetoMix diéta számomra meglehetősen nehéz vizsga volt. Nagy motivációval fogtam hozzá, akarattal és lelkesedéssel, ami fokozatosan csökkent, ahogy a testem a ketózis állapotába került. Sokat nem segített az egyes ételek ízvilága sem, ami számomra elég műnek és édesnek tűnt, és némely étkezés után nem mondanám, hogy a legjobban éreztem magam.

Másrészt a KetoMix ételek nagyszerűen eltelítettek, tovább is, mint három óra, amely eltelte után lehetne a következő ételt fogyasztani. Éhséget egyetlen egyszer sem éreztem, sőt, olyan érzetem volt, mintha gyakrabban ennék, mint bármikor előtte. Korábban időhiány miatt mindenfélét ettem. A KetoMix diéta ezzel szemben rendszerességre szoktatott. Elterveztem és betartottam a következő étkezés idejét.

A gyors és igénytelen ételkészítési folyamat is tetszett, hiszen néhány perc alatt minden elkészült. Amikor házon kívül voltam, kiválóan jött, hogy kéznél volt a proteines szelet, amit a diéta után is fogyasztok. A proteines italt is fogyasztom továbbra is.

Ami az egyes ételeket illeti, az első fázisban csokoládés, vagy banános-almás kását szoktam enni reggelire. Tízóraira valamilyen ízesítésű koktélt szoktam inni. Ebédre gyakran sajtos, vagy zöldséges levest készítettem, amit sajtos, vagy zöldséges omlettel váltogattam. Ebéd után valami édeset szoktam enni, pudingot vagy palacsintát. A vacsorám ismét omlett, vagy valamilyen koktél szokott lenni, attól függően, hogy mennyi időm volt éppen. Elismerem, hogy az első fázisban eléggé féltem kísérletezni, mégpedig azért, mert nem tudtam, hogy miként fog reagálni a testem. Ajánlás miatt naponta fogyasztottam zöldséget is, és 2,5 vagy 3 liter vizet is megittam.

A második redukciós fázisban a KetoMix ételekhez hozzáadtam még 2 hagyományos csökkentett szénhidráttartalmú ételt. Ez a kombinálás az én szervezetemnek nem vált be, mégpedig annyira, hogy eldöntöttem, befejezem a diétát. Ebben az időben azonban már kb. 4 kilót fogytam, és már ezt is nagy eredménynek éreztem.

Hogy mi a helyzet az anyukámmal? Ő sokkal szigorúbb és alaposabb volt a diéta betartása kapcsán, ráadásul mindjárt az elejétől, egészen a végig.

Velem ellentétben neki megfelelt az egyes KetoMix ételek ízvilága. A gondot csupán a KetoMix kenyér jelentette, ami túlságosan sósnak bizonyult, még zöldséges levessel sem igazán ízlett neki. Ugyanakkor a koktélokra, palacsintákra, illetve a proteinszeletekre nagyon rákapott.

Az ételek, csakúgy mint engem, őt is kiválóan eltelítették, és egyáltalán nem érzett éhséget. A ketózis hatását ő sem regisztrálta magán, nem érezte magát rosszul, nem érzett gyengeséget, ellenkezőleg, végig elég energikus volt a mindennapi tevékenységek végzése során. Az is igaz, hogy az első fázis második hete után, amikor körbe-körbe csak KetoMix ételeket evett, kissé már tele volt vele a hócipője.

Annál nagyobb lelkesedéssel vágott bele a második fázisba, amikor már a napi három KetoMix ételen kívül másik kettő csökkentett szénhidrátú ételeket is fogyaszthatott. Így került fel az étlapjára a csirkehús, sonka, a tenger gyümölcsei, halak, pulykahús, sajt, túró, mozarella és tojás.

Anyukám fegyelmezett és szigorú viselkedésének meglett az eredménye, ami látszi a kilóin is a diéta befejeztével. Lefogyott 8 kilót. Ennek igazolására képeket is teszek ide.

Ketomix tapasztalat

Előtte

A Ketomix diéta tapasztalati eredményei

Utána

Tapasztalja meg a Ketomix diétát

Utána

A KetoMix előnyei és hátrányai

Előnyök

 • Nem fog éhezni.
 • Az elfoglalt embereknek ideális.
 • Önfegyelemre tanít.
 • Csökkentett cukortartalmú ételeket fog fogyasztani, főleg magas glikémiásakat.
 • Kisebb étvágya lesz a főételekre és az édességre is.
 • Paradox módon a zsírok lesznek a legkönnyebben hasznosítható energiaforrás a test helyes működése érdekében. 
 • A zsírok elraktározása helyett elégeti őket.
 • Minden porcióban pontos aránya található a kalóriáknak, főként elegendő mennyiségű tápanyag, ásványi anyag, vitamin és további anyagok.
 • Megtanítja Önt az egészséges táplálkozásra, mivel a csomagok csak egészséges, ízletes csökkentett szénhidráttartalmú recepteket tartalmaznak.
 • A legfőbb pozitívum az idő, mivel ha befektet a KetoMix csomagokba, nem kell azzal foglalkozni, hogy mikor, hol, mit fog enni.

Hátrányok

 • Az első napokban nagyon megterheli a szervezetet.
 • Amennyiben azt szeretné, hogy ez a diéta hatékony legyen, akkor be kell tartani. Próbáljon meg nem bűnözni, hanem betartani. Ellenkező esetben az igyekezet felesleges lesz.
 • Némely étel íze valakinek mesterségesnek tűnik.

A mi értékelésünk a KetoMix diétára

A KetoMix egy egyedülálló diéta, amely a fogyni vágyókat főként azzal csábítja el, hogy nem szükséges a mozgás ebben az esetben, és úgy következik be a fogyás, hogy nem kell a fitnesszben szenvedni. Amennyiben kimeríti a munka, és nincs ideje minden nap kiegyensúlyozott étrendet elkészíteni, a KetoMix az ideális választás Önnek. Nem csupán egy speciálisan kialakított diétáról van szó, amely segít a zsírégetésben és a fogyásban, de rendszeres ételt is készít általa, napi 5x.

Némely termék ízéhez ugyanakkor muszáj hozzászoknia, és nyugodtan megtörténhet még az is, hogy ez egyszerűen nem sikerül. Vannak, akiknek ezek az ételek kissé mű ízvilággal rendelkeznek, vagy túlságosan édesek. Persze olyanok is vannak szép számmal, akik a KetoMix ételekre és az ízükre egyből rászoktak. Az tehát a helyzet, hogy mindnyájan másak vagyunk, és az ízlelőbimbóink is.

A nem megfelelő ízeken kívül az első napokban még a kötöttség érzése is kínozhatja Önt, amely ugyanakkor átmeneti csupán. Tény és való, hogy a ketogén diéta meglehetősen kompromisszumoktól mentes, főként az első fázisban, amely során szigorúan be kell tartani a meghatározott étrendet, és tilos a bűnözés. Amennyiben eltér a szabályoktól, a diéta egész hatása egyszerre oda lesz. Erről a diétáról tehát elmondható, hogy tényleg nagy önmegtartóztatást és önfegyelmet igényel, ezért a gyengébb akarattal rendelkező emberek egyszerűen nem járnak sikerrel. Ugyanez előfordulhat azokkal, akiket valamilyen egészségügyi probléma érint, mivel ez a diéta csak az egészséges egyéneknél működik. 


Abban az esetben, ha a KetoMix diétának nagy lelkesedéssel nekiugrik, amely nem kopik meg, betartja az étkezés szabályait és semmilyen körülmények közt nem szegi meg, jutalmul gyorsan eltűnő kilókat és jobb közérzetet kap.