Kézi porszívók tesztje és értékelése


Szerzők: Lenka Riganová, Ján Koprla | Frissítve: 03. 03. 2020

Ezeket a kézi porszívókat ajánljuk

Kézi porszívók Philips PowerPro

Kiváló üzemidő

A vizsgált modellek közül ennek a porszívónak a leghosszabb az üzemideje, 60 perc.

100000 Ft

Kézi porszívók Electrolux EER77SSM

2 az 1-ben

Kézi- és morzsporszívó egyben.

67000 Ft

Kézi porszívók Rowenta RH 6543 WH

Magas szívóerő

A porszívónál elektronikusan állítható a szívóerő, az optimális teljesítményért.

30000 Ft

Kézi porszívók értékelése

A kézi porszívók értékelése 25 órát vett igénybe szerkesztőségünkben. Összehasonlítottunk, megvizsgáltunk, elemeztünk, hogy végül a 7 legjobb, jelenleg kapható kézi porszívót bemutathassuk Önnek. 

KOMBO szakértő tanácsa

Ján Koprla

Ján Koprla jelenleg szerviz technikusként dolgozik. Sok éves tapasztalattal rendelkezik házi kis- és nagygépek szervizelésében, a munkája egyben a hobbyja is.

Véleménye szerint a kézi porszívók manapság a legtöbbet használt és legnépszerűbb házi kisgépek közé tartoznak. A rugalmasság és egyszerű kezelhetőség, amit nyújtanak, a takarítást szórakozássá varázsolja, ezért örömmel segít Önnek is megtalálni az Ön háztartása számára a megfelelőt.

Így értékeltünk:

A kézi porszívók leginkább kompakt szerkezetük miatt népszerűek, rugalmassá és könnyűvé téve így a takarítást. Ezért fókuszáltunk elsősorban erre a tulajdonságra, hogy a lehető leginkább alkalmazkodjon az Ön igényeihez, de figyeltünk a teljesítményre is, és megtaláltuk a leghosszabb üzemidővel rendelkező modellt is. Tekintettel voltunk a vizsgált modellek méreteire, kialakítására, szívőerejére és szűrő típusára is.

Az értékelésnél szem előtt tartottuk a Heureka.sk portál felhasználóinak véleményét, és a neves dTest magazin is segített inspirálódni.


Értékelt kézi porszívók összehasonlítása:

Kézi porszívók Philips PowerPro

#1

Kézi porszívók Electrolux EER77SSM

#2

Kézi porszívók Rowenta RH 6543 WH

#3

Kézi porszívók ETA Aqualio 1448 90000

#4

Kézi porszívók Bosch BBH21830L

#5

Kézi porszívók ETA Moneto 1449 90000

#6

Kézi porszívók Gallet ASP700 Garat

#7

Üzemidő

60 min.

45 min.

30 min.

50 min.

36 min.

25 min.

x

Portartály űrtartalma

0,6 l

0,5 l

0,65 l

0,47 l

0,4 l

0,5 l

0,7 l

Értékelés

Előnyök

+ kiváló szívóerő

+ száraz és nedves tisztításra is alkalmas

+ egyedülálló üzemidő

+ töltőállomás

+ szívőerő kiválasztása

+ LED világítás

+ energia takarékos

+ könnyen kezelhető

+ kedvező ár

+ allergiásoknak ajánljuk

+ LED világítás

+ kiváló üzemidő

+ könnyű súly

+ mosható szűrő

forgatható szívófej

+ választható szívőerő

+ergonómikus markolat

+ HEPA szűrő

+ HEPA szűrő

+ könnyű súly

+ jó szívóerő

Hátrányok

- nem találtunk

- zajos

- alacsony üzemidő

- kicsi űrtartalom

- menší objem nádobky

- alacsony üzemidő

- viszonylag zajos

- kábeles

Ár

100000 Ft

67000 Ft

30000 Ft

88000 Ft

55000 Ft

32000 Ft

13000 Ft

(Zöld színnel a legkedvezőbb paramétereket jelöltük. Piros színnel a legkevésbé kedvező paramétereket jelöltük.)


Kedvezményes ajánlatok hitelesített webshopokban:


Egyes modellek értékelése

1. Philips PowerPro Aqua Duo - kiváló üzemidő

PowerCyclone technológia • 3 rétegű szűrőrendszer • portartály űrtartalma 0,6 l • üzemidő 60 perc

Kézi porszívók Philips PowerPro

A Philips PowerPro Aqua Duo porszívónál a kiváló szívőerő és egyedi technológiák ötvözetének köszönhetően maximális a takarítás hatékonysága. Az eredmény így a szennyeződések teljes eltávolítása, és makulátlan felület rengeteg megspórolt idő mellett.

A porszívó a legmodernebb Power Cyclone rendszerrel működik, amely elkülöníti a port az egyéb szennyeződésektől, így megtartva kiváló szívóerejét. Ez a technológia teszi lehetővé, hogy már egyetlen mozdulattal képes minden szennyeződést eltávolítani, bármilyen felületről.

Nagyon egyszerű a porszívó kezelése is, ez elsősorban könnyű súlyának köszönhető. Könnyen elérhetünk vele nehezebben hozzáférhető helyeket is, mint a sarkak vagy rések, illetve alacsony szögbe vagy akár teljesen a padlóval egy vonalba helyezhető, így az alacsony bútorok alatti területeket is képes elérni. A gép tartozéka a három rétegű mosható szűrő, így meghosszabbítható élettartama. A háromszoros szűrőrendszernek köszönhetően képes szűrni az allergének 90%-át, állatszőrt és port.

A porszívóval egyaránt elérhető a száraz, ill. nedves tisztítás, amit biztosan értékel minden háziasszony. 

A kézi porszívók többségének nagy előnye a vezeték nélküli működés, így szabadon mozoghatunk a lakásban, korlátok, és áramforrás szükségessége nélkül. 25,2 V-os lítium-ionos akkumulátorral rendelkezik, ami egyedülálló üzemidőt nyújt, mégpedig 60 percet. A gép újratöltésére nagyjából 5 órára van szüksége.

El kell ismernünk, hogy ezt a modellt a kézi porszívók világában joggal értékelik jelesre. A kiváló szívóerő és egyedülálló üzemidő elegye ez a porszívó. Egy ilyen remek minőségű gépnél talán joggal várnánk el nagyobb portartályt, de meg kell elégednünk a 0,6 l-es űrtartalommal. Mindent összevetve úgy döntöttünk, hogy ez a kézi porszívó méltán kiérdemelte az "Ajánljuk" címet.

Előnyök

 • kiváló szívóerő
 • száraz és nedves tisztítás
 • PowerCyclone technológia 
 • könnyű súly
 • 60 perces üzemidő
 • minden felületre

Hátrányok

 • nem találtunk

Hozzávetőleges ár

100000 Ft

Értékelés

2. Electrolux EER77SSM - 2 az 1-ben

2 az 1-ben • EasySteer rendszer • LED világítás • portartály űrtartalma 0, 5 l • üzemidő 45 perc

Kézi porszívók Electrolux EER77SSM

Az Electrolux EER77SSM modell fő előnye, hogy a kézi porszívón kívül még egy morzsaporszívó is a része, magán a kézi porszívó rúdján helyezkedik el, így használhatjuk kézi porszívóként, de kivehetjük belőle a morzsaporszívót, ami kiválóan alkalmas kisebb szennyeződések tisztítára, vagy autó takarításra.

A felhasználók tapasztalatai alapján elmondható, hogy rendkívül egyszerű a porszívó használata, közben viszont hatékony és alapos munkát végez. EasySteer rendszerrel rendelkezik, ez teszi lehetővé a könnyű porszívózást minden irányban, nehezen hozzáférhető helyeken is. A viszonylag nagy hátsó kerekeknek köszönhetően bármilyen felületen használható. Érdemes megemlíteni az ún. DustSpotter LED világítást, így a szívófejen elhelyezett LED-fénnyel minden apró morzsát könnyedén felfedezhet.

A porszívó lítium akkumulátorral működik, ez garantálja a viszonylag hosszú, 45 perces üzemidőt, illetve ennek köszönhető a hosszú élettartam és magasabb tisztítási teljesítmény. Töltöttségjelző lámpával rendelkezik, amelyen egy kék fény villan fel, ezzel jelzi, hogy szükség van a porszívó töltésére, amely dokkolva 4 órát vesz igénybe. 

Hátrányként talán a zajosságát említhetnénk, de ez függ a szívóerő teljesítményétől. A keféje egy egyszerű gombnyomással kivehető a szívófejből, így könnyen tisztítható, köszönhetően a BrushRollClean technológiának. 

Erre a modellre is a vezeték nélküli működés jellemző, ez takarítás közben maximális rugalmasságot és mozgásszabadságot nyújt. 

Amennyiben Ön egy megbízható teljesítményű kézi porszívót keres, az Electrolux EER77SSM lehet a tökéletes választás. Mi olyannyira elégedettek voltunk vele, hogy kiérdemelte a "Top modell" címet.

Előnyök

 • 2 az 1-ben
 • porszívózás minden irányban
 • választható szívóerő
 • LED világítás
 • töltésjelző lámpa
 • töltőállomás

Hátrányok

 • viszonylag zajos

Hozzávetőleges ár

67000 Ft

Értékelés

3. ROWENTA RH 6543 WH - Nagy szívóerő

univerzális motor • ciklon technológia • portartály űrtartalma 0,65 l • üzemidő 30 perc

Kézi porszívók Rowenta RH 6543 WH

A Rowenta RH 6543 WH kézi porszívónál elsősorban modern formatervezésére figyeltünk fel, de a felhasználók pozitív visszajelzései alapján győzött meg minket, amelyek szerint nagyon könnyű, jól kézre esik, egyszerű használni és kezelni.

A porszívón elektronikusan választható az optimális szívóerő, a 7500 W teljesítményt nyújtó motor pedig energia takarékosságot biztosít. 

A szűrőrendszer tisztíthatóságáról a mosható habszűrő gondoskodik, 0,65 l-es űrtartalmú porzsák mellett. A porszívó előnye, hogy így nincs szükség újabb porzsákokra, csak a meglévőt szükséges tisztítani, de ez a fent említett technológiával rendkívül egyszerű. 

Erre a gépre a kisebb méret jellemző, így nagyon kis tárhelyre van szüksége, függőlegesen könnyen tárolható kisebb lakásokban is.

A vezeték nélküli működés egy újabb előnye ennek a porszívónak, hiszen így nincs korlátozva mozgásszabadságunk takarítás közben. Üzemideje egy töltéssel nagyjából 30 perc. Újbóli feltöltése kb. 5 órát vesz igénybe, töltésjelző lámpa jelzi töltöttségét.

Nagyon jó kelléke a POWER LIGHT szívófej, amely LED világítással rendelkezik, így könnyen meglátjuk az egyébként nehezen észrevehető szennyeződéseket is.

Tekintettel a porszívó tulajdonságaira, felszereltségére, kihasználhatóságára, szívóerejére, emellett pedig nagyon kedvező árára, kiértdemelte az "Ár/Teljesítmény" matricát.

Előnyök

 • energia takarékos
 • modern formatervezés
 • könnyű tárolás
 • vezeték nélküli működés
 • kedvező ár

Hátrányok

 • rövidebb üzemidő

Hozzávetőleges ár

30000 Ft

Értékelés

4. ETA Aqualio 1448 90000 - allergiásoknak tökéletes

2 az 1-ben • egyedülálló vízszűrő rendszer • UV fény • portartály űrtartalma  0,47 l • üzemidő 50 perc

Kézi porszívók ETA Aqualio 1448 90000

Az egyedülálló ETA Aqualio kézi porszívót speciálisan légzőszervi megbetegedésektől, vagy allergiától szenvedő személyeknek alakították ki víz alapú szűrővel, ezt nagyra értékeljük. 2 az 1-ben megoldás morzsaporszívóval. 

A porszívó egy egyedülálló víz alap szűrőrendszerrel rendelkezik, ez segít úgy eltüntetni a szennyeződéseket, hogy azok ne egy porfelhőben jussanak vissza a levegőbe. A szénszűrő gondoskodik a levegő tisztításáról, és még a kellemetlen szagokat is eliminálja. Továbbá egy ún. netPRO szűrővel is rendelkezik, ez remekül eltávolítja a nagyobb szennyeződéseket, míg a legapróbb porszemekről a kiváló minőségű HEPA szűrő gondoskodik. Az egész szűrőrendszer végén egy különleges habszűrő helyezkedik el.

A még nagyobb tisztaság és fertőtlenítés érdekében egy UV fény is tartozéka ennek a kézi porszívónak, amely fertőtleníti a víztartályt, így maradéktalanul végez a mikróbákkal, baktériumokkal, penésszel. Ez a víztartály ráadásul egy 360 fokos motionFree rendszerrel működik, így tökéletesen biztosítja a tartály stabilitását, megakadályozza a víz szivárgását.

Fontos tartozék a rugalmas TWIST rendszerrel működő szívófej, ez teszi kényelmesebbé a takarítást, illetve a LED fények megvilágítják a tisztítandó felületet.

A nagyszerű teljesítményről és 50 perces üzemidőről a lítium-ionos akkumulátor gondoskodik. A töltés dokkolva történik. A tartozékok közt találunk még két felhelyezhető szívófejet, az egyik a keményebb padlók, illetve szőnyegek porszívózására alkalmas, a másik pedig a legszűkebb résekbe is bejut.

Előnyök

 • 2 az 1-ben
 • egyedülálló víz alapú szűrőrendszer
 • UV fény
 • LED világítás
 • 50 perc üzemidő
 • TWIST forgatható szívófej
 • allergiásoknak

Hátrányok

 • magasabb ár

Hozzávetőleges ár

88000 Ft

Értékelés

5. Bosch BBH21830L - morzsaporszívóval

2 az 1-ben • könnyű súly • portartály űrtartalma 0,4 l • üzemidő 36 perc

Kézi porszívók Bosch BBH21830L

Bármely háztartás hasznos segédeszköze lehet a BOSCH BBH21830L kézi porszívó is. A kézi porszívó rendelkezik egy beépített, de kivehető morzsaporszívóval is, így nem csak lakás-, de például autó takarításra is kiválóan alkalmas.

Az egyszerű kezelhetőséget a rugalmas szívófej biztosítja, így szűk és nehezen elérhető helyekre is könnyedén eljutunk vele. Nagy előnye a vezeték nélküli működése, és könnyű súlya, így rendkívül egyszerű vele a lakásban a mozgás, ill. áthelyezés. A takarítás közbeni kényelemről az ergonómikusan kialakított markolat gondoskodik. 

A gép tartozéka a mosható szűrő, illetve a 400 ml űrtartalmű portartály, amely egyszerűen üríthető és tisztítható porszívozás után. Két szívó sebesség állítható rajta, ez a tisztítani kívánt felülettől függően egyszerűen beállítható. 

Egy töltés nagyjából 36 percnyi üzemidőre elég, ami kisebb lakásokban elegendő, ám nagyobb területekre talán kevés. Töltésjelző lámpa értesít, ha tölteni szükséges, ez nagyjából 4 órát vesz igénybe.

Előnyök

 • rugalmas szívófej
 • könnyű súly
 • ergonómikus markolat
 • töltésjelző lámpa
 • mosható szűrő

Hátrányok

 • rövid üzemidő

Hozzávetőleges ár

55000 Ft

Értékelés

6. ETA Moneto 1449 90000 - választható szívóerő intenzitás

2 az 1-ben • ciklonos szűrőrendszer • HEPA szűrő • portartály űrtartalma 0,5 l • üzemidő 25 perc

Kézi porszívók ETA Moneto 1449 90000

Az ETA Moneto akkumulátoros kézi porszívó azok számára lehet megfelelő választás, akik nem szeretik a korlátozást és a szabályokat. Teljesen vezeték nélküli, így abszolút mozgásszabadságot nyújt. 

A működését egy 1,4 V-os lítium-ionos akkumulátor biztosítja, amely 25 perces üzemidőt garantál egy töltéssel, ami nagyjából 5 órát vesz igénybe, hogy a teljes töltöttségi szintet elérje. Az akkumulátor töltöttségét egy fényjelzés mutatja, az egész töltőállomás a porszívó szerkezetébe van rejtve, így igazán minimális tárhelyre van szüksége.

Ez a modell is egy 2 az 1-ben típus, hiszen morzsaporszívót is tartalmaz, amely könnyedén kivehető a rúdból. A szívóerő egyszerűen állítható. Ciklonos szűrőrendszerrel rendelkezik, ez rendkívül hatékony porszívózást és szívóerőt jelent. Ergonómikus markolatának köszönhetően nagyon kényelmes a munka vele, teljesen kézre esik.

Előnyként értékeljük a LED világítást is, amellyel könnyen elérhetővé és láthatóvá válnak az egyébként nehezen észrevehető szennyeződések. Tartalmazza a legjobb minőségű HEPA szűrőt, ez leginkább a porra érzékeny, illetve allergiáktól szenvedő vásárlóknak jelent nagy pozitívumot.

A porszívóhoz tartozik egy sor egyéb kellék, különböző szívófejek és kefék, utóbbiak között találunk kifejezetten puha sörtéjűeket, amelyek a legkényesebb felüleletek tisztítására is alkalmasak. Kedvező árát tekintve egy nagyszerű segédeszköz lehet háztartásunkban a mindennapi házimunkák elvégzésében.

Előnyök

 • 2 az 1-ben
 • mozgásszabadság
 • ergonómikus markolat
 • választható szívóerő intezintás
 • HEPA szűrő
 • kedvező ár

Hátrányok

 • viszonylag alacsony üzemidő

Hozzávetőleges ár

32000 Ft

Értékelés

7. Gallet ASP700 Garat - megbízható modell kedvező áron 

2 az 1-ben • mosható HEPA filter • vezetékkel működik • portartály űrtartalma 0,7 l

Kézi porszívók Gallet ASP700 Garat

Az utolsó tesztelt porszívó a Gallet ASP700 Garat nevű, ügyes porszívó, amely maradéktalanul kielégíti azon vásárlók igényeit, akiknek nincsenek túlzott elvárásai, ám akiknek fontos szempont a kedvező ár, ami nagyjából 70 € körül mozog. 

Ez a porszívó is 2 az 1-ben típus, hiszen morzsaporszívót is tartalmaz, amely könnyedén kivehető a szerkezetből. Az alacsony ár miatt a vezeték nélküliségtől kell eltekintenünk, de itt fontos megjegyezni, hogy a vezeték kellően hosszú, 7 m, így ez nem jelent különösebb korlátozást a mozgásunkban. 

Előnyként értékeljük a porzsák nélküli megoldást és a minőségi tisztítható HEPA szűrőt is. Ez a porszívó így megfelelő választás lehet azoknak, akik légzőrendszeri megbetegedéstől, vagy allergiától szenvednek. Pozitívum továbbá alacsony súlya, ami mindössze 2 kg, így akár gyerekek is használhatják.

Érdemes megemlíteni még a viszonylag kis méretét, aminek köszönhetően rendkívül egyszerű a tárolása. Be kell ismernünk, hogy meglepett, hogy könnyű súlyának és kis méretének ellenére milyen nagy a szívóereje és teljesítménye. Negatívumként azt említhetnénk, hogy viszonylag zajos.

Előnyök

 • 2 az 1-ben
 • HEPA szűrő
 • könnyű súly
 • kompakt méret
 • egyszerű tárolás
 • jó szívóerő
 • kedvező ár

Hátrányok

 • vezetékkel működik
 • viszonylag zajos

Hozzávetőleges ár

13000 Ft

Értékelés

Mi alapján válasszunk kézi porszívót? 

Kézi porszívók tesztje és értékelése

Ha Ön épp kézi porszívó vásárlásán gondolkodik, bonyolult és nehézkes lehet eligazodni a hatalmas termékkínálatban. Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen meghozni a döntést, hogy melyik az Ön számára megfelelő darab, és mit is keres pontosan, ezeket a szempontokat érdemes áttekinteni: 

Felhasználás 

Minden bizonnyal ez a legfontosabb szempont mind közül, bármit vásároljunk is. Fontos meghatározni, hogy mit várunk egy-egy terméktől, majd megnézni, hogy a termék, amit szimpatikusnak találunk, teljesíti-e ezt a feltételt. Így van ez a kézi porszívóknál is.

Mielőtt belevágna a vásárlásba, gondolja át, főleg milyen felületen szeretné használni a porszívót, illetve szüksége van-e száraz- és nedves tisztításra egyaránt, vagy elegendő a hagyományos porszívózás. A manapság kapható kézi porszívók jelentős hányadát már kiegészítették morzsaporszívóval is, erre is érdemes figyelni.

Szakértő tippje

"Amennyiben Ön eldöntötte, hogy szeretne egy kézi porszívót, mindenekelőtt vegye figyelembe az akkumulátor típusát és teljesítményét. Miért pont az akkumulátor ilyen fontos? Az adja a magját minden elektronikus berendezésnek, és a kapacitása arányos a porszívó üzemidejével. Legalább ilyen fontos tényező a szívőerő, minél nagyobb, annál hatékonyabb. Ez a porszívó súlyánál pont fordítva igaz, minél könnyebb, és rugalmasabb, annál kényelmesebb vele dolgozni."


Ján Koprla, szerviztechnikus

Töltés

A kézi porszívók többsége akkumulátorral működik, de vannak olyan is, amelyeknél ez a lehetőség hiányzik, így kénytelenek vezetékkel áramforrásoz kötődni.

Amennyiben az Ön háztartásában nem okoz gondot az áramforrások, konnektorok hiánya, nem biztos, hogy erre hátrányként tekint. Érdemes viszont figyelembe venni, hogy a kézi porszívók legnagyobb előnye pont a mozgásszabadság és rugalmasság, amit a vezeték nélküliség könnyít meg nagy mértékben.

Portartály űrtartalma

Erre a kritériumra sokan nem fektetnek ekellően nagy hangsúlyt, ami később csalódáshoz és bosszankodáshoz vezethet, ha egy takarítás során többször kell üríteni a portartályt. Gondoljon arra, hogy pont a megfelelően kiválasztott űrtartalom spórolhat meg Önnek rengteteg időt. 

Szűrőrendszer

A szűrő határozza meg egy porszívó minőségét, és nem utolsó sorban otthonunk levegőjének minőségét is. A szűrő feladata, hogy a porszívóból kifújt levegő már tisztított legyen, por és szennyeződés nélkül kerüljön vissza.

Az alap szűrőrendszeren kívül, amely ma már mindegyik porszívó része, a kézi porszívók többsége hozzáadott filtereket is tartalmaz, a levegő tisztításának hatékonysága érdekében. Ilyen pl. a mikrofilter vagy a kiváló minőségű HEPA szűrők, amelyek leginkább allergiás tünetekkel küzdők számára lehetnek fontosak. Ami a szűrőrendszert illeti, a legjobb minőségű egyértelműen a víz alapú, így a szennyeződések a víztartályba kerülnek, és a porszívóból már csak tiszta levegő kerül ki.

Szakértő tippje

"Ha a felhasználók szemszögéből vizsgálom a kézi porszívókat, könnyű súlyuk, rugalmasságuk miatt népszerűek, illetve a speciális szűrőknek köszönhetően megkönnyíti az allergiáktól szenvedők mindennapjait is. Mivel ezek a berendezések nagyon alacsony feszültséggel működnek, abszolút alkalmasak gyerekek számára is. Kellemes bónusz a LED világítás is, aminek köszönhetően láthatóvá válnak az egyébként észrevehetetlen szennyeződések is."

Ján Koprla, szerviztechnikus

Zajszint

Fontos tényező lehet egy porszívó zajszintje is. Általánosságban elmondható, hogy egy kézi porszívó lényegesen zajosabb, mint a hagyományos porszívók. A zajszint alapján három csoportba sorolhatók: 

 • Halk - zajszintje nem éri el a 69 - 70 dB-ot.
 • Átlagos - zajszintje 70 - 80 dB között mozog.
 • Zajos - zajszintje eléri a 80 dB-ot. 

Azt tudjuk tanácsolni, hogy mielőtt meghozná döntését, és kiválasztaná az Önnek megfelelő kézi porszívót, érdemes áttekinteni az Önnek fontos kritériumokat, ezek alapján kiválasztani az ezeknek leginkább megfelelő modelleket, majd ezeket összehasonlítva kiválasztani a tökéletes darabot.

Felhasználók tapasztalatai

"Hosszú évekig használtunk hagyományos és hatalmas porszívót, a porszívozás nehezemre esett és sokáig tartott, és még borzasztóan hangos is volt. Úgy döntöttünk, váltunk, és vettünk egy kézi porszívót. Nagyon könnyű vele dolgozni és pikkpakk végzek a porszívózással. Elégedett vagyok."

Petra, Poprad

"Kézi porszívót a kis mérete és könnyű súlya miatt vettem, már nem akartam tárolni és szenvedni a régi nagy porszívónkkal. Amikor kipróbáltam, meglepődtem, milyen nagy a szívóereje. Két kutyusunk van otthon, a kézi porszívónk mégis gond nélkül elbánik a kutyaszőrrel is. Cseppet sem bánom, hogy megvettem."

Jana, Nitra

5 ok, amiért érdemes kézi porszívóra váltani

 1. A kézi porszívók szerkezete és kialakítása a garancia az egyszerű használatra bármilyen felületen.
 2. Kompakt méretei miatt könnyedén tárolható kis lakásban is.
 3. A kézi porszívók hatalmas szívóerővel bírnak, minden további nélkül konkurálhatnak hagyományos társaiknak.
 4. A kézi porszívók kiváló minőségű szűrőket használnak, így óvva egészségünket.
 5. A kézi porszívó pótolhatatlan segédeszköz egy gyerkekkel és házi kedvencekkel teli házban.

Kombík tanácsa

Kombík radí

Kézi porszívóknál érdemes figyelni arra, hogy korlátozott üzemidővel rendelkeznek, tehát fontos figyelembe venni egy-egy modell mennyit bír egy töltéssel dolgozni, főleg, ha nagy felülelet szeretne vele tisztítani, például amire fél óra üzemidő nem elég.


Ilyen esetekben jobb megoldás lehet a hagyományos porszívó. 

Kézi porszívó vásárlásnál leggyakrabban feltett kérdések

1. Kézi porszívó választásnál fontos szempont az energia fogyasztása?

Ezeknél a porszívó fajtáknál az éves energiafogyasztás nagyjából 5 €-s tételt jelent, így azt javasoljuk, ez véletlenül se legyen elsőrendű szempont.

2. Fontos a kézi porszívó teljesítménye? 

A teljesítmény ebben az esetben egyenlő a szívóerővel, így értelemszerűen minél nagyobb a teljesítménye, ill. minél nagyobb a szívóereje, annál jobb. Fontos viszont megjegyezni, hogy ezen kívül más tényezőket is érdemes figyelembe venni, pl. a szűrőrendszer minőségét és milyenségét.

3. Mi a különbség a nikkel-kadmium és a lítium-ion akkumulátorok között? 

Nagyobb teljesítmény, hosszabb üzemidő - ezt nyújtja Önnek a hatékony lítium-ionos akkumulátor, mely könnyű, egyszerűen kezelhető és kétszer olyan hosszú működési időt garantál a nikkel-kadmium technológiához képest.

4. Hogyan töltsük a porszívót, hogy az akkumulátor élettartama a lehető leghosszabb maradjon?

Lítium-ionos akkumulátorok esetében azt tanácsoljuk, kerüljük el a teljes lemerülést, és a nullára merülés előtt tegyük tölteni a porszívót!

5. Létezik olyan kézi porszívó, amit morzsaporszívóként is használhatnék?

Igen, rengeteg ilyen, ún. 2 az 1-ben típusú porszívó létezik, ahol a gép részét képezi egy morzsaporszívó, ami többnyire a rúdra van illesztve, ám onnan könnyen kivehető és önállóan használható.