Melyik kontaktlencse a legjobb? 


Szerzők: Lenka Riganová, PharmDr. Eva Fehérpataky Badíková | Frissítve: 07. 05. 2019

Ezeket a kontaktlencséket ajánljuk: 

kontaktlencse Johnson Johnson Acuvue Oasy

Legnépszerűbb kontaktlencse 

Jelenleg ez a legnépszerűbb, legkeresettebb kontaktlencse.

ár 5500 Ft

kontaktlencse Cooper Vision Biofinity

Nappalra és éjszakára egyaránt

Ez a kontaktlencse alkalmas nappali és éjszakai viselésre egyaránt, irritáció nélkül.

ár 6500 Ft

kontaktlencse Alcon Air Optix Aqua

Ötször nagyobb oxigén áteresztő képesség

AQUA szerkezettel, amely megkönnyíti a pislogást és ellenállóbbá teszi a lencsét.

ár 7100 Ft

Kontaktlencsék értékelése

A kontaktlencsék értékelése 39 órát vett igénybe szerkesztőségünkben. Összehasonlítottuk, analizáltuk, vizsgáltuk őket, és próbáltuk Önnek kideríteni, melyek a legjobb, ma kapható lencsék.

A kontaktlencsék egyre népszerűbbek és keresettebbek, leginkább a kényelmi és esztétikai szempontok miatt, hiszen láthatatlanok. Legfőképp olyan emberek használják előszeretettel őket, akik aktív életet élnek, például futásnál, vagy egyéb sportnál is lényegesen kényelmesebb, mint a szemüveg. A szemüveggel ellentétben a kontaktlencse nem mozdul el, és nem kell attól sem tartanunk, hogy egy óvatlan mozdulattal összetörik.

KOMBO szakértő tesztel Önnek

Kombo expert Eva Badíková

PharmDr. Eva Fehérpataky Badíková egyetemen szerzett gyógyszerész diplomát, jelenleg vezető gyógyszerészként dolgozik a REGIA gyógyszertárban Losoncon. 

Elmondása szerint a szem egy rendkívül érzékeny és fontos érzékelőszervünk, ezért a megfelelő kontaktlencse kiválasztása összhangban kell, hogy legyen a szemünk problémáival és tulajdonságaival. Ezért örömmel segít Önnek megtalálni, és kiválasztani az Ön számára megfelelő kontaktlencsét, illetve tanácsot ad a lencsék későbbi ápolásával és tárolásával kapcsolatban.

Így értékeltünk

A kontaktlencse rendeltetését tekintve a látásjavítást szolgálja, így ez egy olyan terület, ahol különösen fontos minőségi és már bizonyított termékeket választani. Ezért is válogattuk össze a tesztelendő lencséket az Alensa.hu webshopról, amely 2007 óta működik sikeresen, és csak eredeti, minőségi termékeket kínál.

Az összes kontaktlencsét, amelyről jelen cikkünkben írunk, a következő szempontok szerint teszteltünk és értékeltünk: felhasznált anyagok, cél, felhasználói komfort, ár és felhasználók tapasztalata, véleménye. Mivel a megfelelő lencse kiválasztását több tényező befolyásolja, ezeket is figyelembe vettük. Az alapvető feltételek áttekintését, mi alapján válasszunk kontaktlencsét, cikkünk második részében találja.


Az értékelt kontaktlencsék összehasonlítása

Johnson & Johnson Acuvue Oasys kontaktné šošovky

#1

kontaktlencse Bausch Lomb Soflens 59

#2

kontaktlencse Cooper Vision Biofinity

#3

kontaktlencse Alcon Air Optix Aqua

#4

kontaktlencse Johnson Johnson Acuvue Oasys for Astigmatism

#5

kontaktlencse Bausch & Lomb PureVision

#6

Csomagolás tartalma

6

6

6

6

6

6

Értékelés

Előnyök

+ nem irritál

+ nincs szárazság

+ UV védelem

+ magas szintű komfort viselés közben

+ gyorsan alkalmazkodik a szemhez

+ kellő nedvesség

+ állandó használatra alkalmas

szilikonból készült

+ megkönnyíti a pislogást

+ magas oxigén áteresztő képesség

+ tartós

+ asztigmatizmusnál alkalmazható

+ magas oxigén áteresztő képesség

UV védelem

+ magas oxigén áteresztő képesség

+ enyhíti a szemszárazság érzését

+ kedvező ár 

Hátrányok

- nem találtunk

- UV filter nélkül

magasabb ár

- UV filter nélkül

- UV filter nélkül

- magas ár

- UV filter nélkül

Ár

5500 Ft

3300 Ft

6500

7100 Ft

7900 Ft

5600 Ft

(Zöld színnel a kedvező paramétereket jelöltük. Piros színnel a legkevésbé kedvező paramétereket jelöltük.)

Kontaktlencsék értékelése

1. Johnson & Johnson Acuvue Oasys - Jelenleg legnépszerűbb lencsék

Johnson & Johnson Acuvue Oasys kontaktné šošovky

Az Acuve Oasys 14 napos, neves cég által gyártott kontaktlencsék. Tartalmazzák az ún. Hydracelar Plus összetevőt, amely képes egész napon át nedvesen tartani a lencsét, így nem irritálják a szemet, illetve megelőzik a szem kiszáradását is, továbbá segít csökkenteni a lepedéket is. 

A lencsék 7 napon és 6 éjszakán át viselhetők, ez a kiváló oxigén áteresztő képességének köszönhető. A viselés meghosszabbítását illetően mindenképp keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, különösen ha nincs tapasztalata a hosszabb ideig tartó viseléssel. 

Az Acuve Oasys lencséket azoknak ajánljuk, akiknek érzékeny és gyakran fáradt a szemük, illetve akik hosszú ideig merednek a képernyőre, vagy légkondis helyiségben tartózkodnak.

Nagy előnye ennek a kontaktlencsének, hogy használhatja éjszaka alvás közben is, illetve tartalmaznak UV filtert, ami védelmet jelent a káros sugárzással szemben. 

Felhasználók tapasztalatai

„A lencsék nagyon könnyen használhatók és kedvező áron vásároltam őket. Nagyon puhák és rugalmasak, egyáltalán nem is érzem őket.“  Peter

„Egyelőre csak háromszor használtam, de maximálisan elégedett vagyok. A szemem nem száradt ki, és a fejem sem fájt.“  Dada

„Ezt a lencsét már régóta használom, az egyetlen negatívum, amit fel tudnék hozni, hogy néha apró repedések jelennek meg rajtuk.“  Maroš

„Tekintettel arra, hogy rendkívül száraz a szemem, ez a legjobb kontaktlencse a számomra.“  Agáta

A mi véleményünk:


A maximális hordhatóságot tekintve az ára kifejezetten kedvező. Leginkább olyan felhasználók kedvelik, akiknek a többi lencse kényelmetlen, vagy szemszárazságot okoz.


A Heureka.sk internetes portál 2017-ben az Év termékének választotta ezt a kontaktlencsét.


Előnyök

 • smile-o
  nem irritálja a szemet
 • smile-o
  nem okoz szemszárazságot
 • smile-o
  érzékeny és fáradz szemnek
 • smile-o
  UV védelem

Hátrányok

 • frown-o
  nem találtunk

Hozzávetőleges ár

5500 Ft

Értékelés

2. Bausch & Lomb SofLens 59  - Magas kényelem viselés közben 

kontaktlencse Bausch Lomb Soflens 59

SoftLens 59 egy havi kontaktlencse, amely a Bausch & Lomb cég terméke. Rövid- és távollátó személyeknél egyaránt alkalmazható. Leginkább azok keresik, ill. azok körében népszerű, akik még kezdők a kontaktlencse viselésben, ezzel a lencsével könnyen belerázódnak a mindennapos használatba, mivel viszonylag merev a szerkezetük. Fontos tényező a kedvező ára is.

Az 59-es szám, amely a termék nevében található, a lencse 59%-os hidratációját jelenti, aminek köszönhetően rendkívül kényelmes a viselése. Ez a kontaktlencse úgy lett kifejlesztve, hogy a lehető legnagyobb kényelem mellett kiváló élességet biztosítson. 

Gyorsan alkalmazkodnak a szem formájához, és megakadályozzák a lepedék képződést. Ez a kontaktlencse nem tartalmaz UV védelmet, illetve nem viselhető alvás közben. Ez alacsony árára való tekintettel érthető.

Felhasználók tapasztalatai

„Azért választottam ezt a terméket, mert fele annyiba kerül, mint a többi. Egyáltalán nem bánom, hogy így döntöttem, tökéletesen illeszkedik a szememhez, teljesen elégedett vagyok.“  Daniela

„Ezt a lencsét használom már 15 éve, és maradok is ennél. A többi lencséhez képest, amit már próbáltam, ez illeszkedett csak tökéletesen a szememhez." Kristína

„Biztosan nem veszem meg többször ezt a terméket, nagyon gyakran bepárásodik a lencsém. Inkább választok hasonlót más márkától.“  Milan

„Több hónapja használom ezt a lencsét, elégedett vagyok vele, nem irritálja a szemem és kényelmes a viselése.“ Katka

A mi véleményünk:

Bár tény, hogy a lencse nem tartalmas UV védelmet, viszont nagyon jutányos az ára. Azoknak ajánljuk, akiket szemszárazság gyötör. 


A lencsék felhelyezése rendkívül egyszerű, kezdők számára is gyerekjáték.

Előnyök

 • smile-o
  rövid- ill. távollátó személyeknek egyaránt
 • smile-o
  magas kényelem viselés közben
 • smile-o
  gyorsan alkalmazkodik a szem formájához

Hátrányok

 • frown-o
  UV védelem nélkül

Hozzávetőleges ár

3300 Ft

Értékelés

3. Cooper Vision Biofinity - Állandó használat nappal és éjszaka

kontaktlencse Cooper Vision Biofinity

A magas színvonalú, minőségi és rendkívül puha és rugalmas Cooper Vision Biofinity kontaktlencsék a szüntelen használat közben (egész hónap) állandóan puha, nedves és rugalmas marad. Erről az ún. Aquaform® technológia gondoskodik, amely biztosítja az elegendő oxigén áteresztését.

Magas víztartalmának köszönhetően viselés közben sem okoz kellemetlenségét, megelőzi a szem kiszáradását, és megtartja magas nedvességét gyakori hidratálásnál is, függetlenül attól, hogy azt könny, szemcsepp vagy gyakori öblítés okozza-e. 

Szüntelenül használható nappal és éjszaka egyaránt, és nem irritálja a szemet.

Felhasználók tapasztalata

„Nagyon egyszerű a felhelyezése. Nagyon erős allergiás reakcióim voltak több lencsére is, így valami őjat akartam kipróbálni. Egy hét használat után elmondhatom, hogy nem vörösödött és nem száradt ki a szemem, biztosan újra vásárolom.“ Adriana

„Tényleg kiváló az oxigén áteresztő képessége. Egész nap nem éreztem szemszárazságot.“ Dominik

„Én nem voltam elégedett. Nehéz volt a felhelyezés, majd a kiszedése is, és ha sikerült is megfelelően felraknom, végig éreztem, hogy ott van a szememben.“ Milan

A mi véleményünk:

A lencsék víztartalma 48%, és nem tartalmaznak UV védelmét. Az ára ennek ellenére magasabb, de még mindig a kedvező árú lencsék közé tartozik. 


30 napon át szüntelenül viselhető, szilikonból készült.

Előnyök

 • smile-o
  puha és rugalmas 
 • smile-o
  szüntelen viselésnél is kellő nedvesség
 • smile-o
  Aquaform® technológia
 • smile-o
  szilikonból készült
 • smile-o
  szüntelenül viselhető

Hátrányok

 • frown-o
  UV védelem nélkül
 • frown-o
  viszonylag magas ár

Hozzávetőleges ár

6500 Ft

Értékelés

4. Alcon Air Optix Aqua - Ötször nagyobb oxigén áteresztő képesség

kontaktné šošovky Alcon Air Optix Aqua

Az Alcon Air Optix Aqua lencsék gyártója a Ciba Vision, amely ezen a területen az egyik legismertebb.  Lotrafilcon B-ből készültek, ami a legújabb szilikon-hidrogél elegyű kontaktlencsék gyártásánál használt innovatív anyag. 

A hozzáadott szilikonnak köszönhetően ötször nagyobb a légáteresztő képessége, így ez a lencse abszolút alkalmas az időnkénti alvás közbeni használatra is, anélkül, hogy ébredéskor irritációt okozna. AQUA technológiát tartalmaz, ez megkönnyíti a pislogást, nem szárítja a szemet, és ellenálló a lepedék képződéssel szemben.

Ez a lencse sem tartalmaz UV védelmet.

Felhasználók tapasztalata

„Valóban egyszerű a felhelyezése.“ Miriam

„Öt éve használom, és csak jót tudok mondani róla.“ Iva

„Semmiképp nem ajánlom ezt a lencsét senkinek. 10 éve használok kontaktlencsét, és ezt leszámítva még sosem fordult elő, hogy gondot okozna a lencse kiszedése. Ezen kívül még keménynek és rugalmatlannak is éreztem, illetve végig érezhető volt, hogy a szememben van valami.“ Mária

„A magas víztartalmának köszönhetően igazán egyszerű volt az applikáció.“ Eva

A mi véleményünk:

Ez a lencse sem tartalmaz UV védelmet. Olyan személyeknek ajánljuk, akik hajlamosak néha lencsével a szemükben elaludni, de azok számára is jó választás lehet, akik több, mint 11 órán át használják naponta a kontaktlencséjüket.


Azoknak is ezt a lencsét ajánjluk, akik gyakran tartózkodnak dohányfüstös vagy légkondicionált helységben. 

Előnyök

 • smile-o
  ötszöt nagyobb légáteresztő képesség
 • smile-o
  megkönnyíti a pislogást
 • smile-o
  megelőzi a szem kiszáradást
 • smile-o
  ellenálló a lepedék képződéssel szemben

Hátrányok

 • frown-o
  UV védelem nélkül

Hozzávetőleges ár

7100 Ft

Értékelés

kontaktlencse Johnson Johnson Acuvue Oasys for Astigmatism

A Johnson Johnson Acuvue Oasys for Astigmatism két hetes lencséje segít korrigálni az asztigmatizmus (nem pontszerű leképezés) tüneteit. Magas légáteresztő képességének köszönhetően a szem egész nap friss és kellően nedves. 

Az Accelerated Stabilisation Desgn technológiának köszönhetően a lencsék rendkívül stabilak, nem mozdulnak el. Viselhető nappal és éjszaka egyaránt, anélkül, hogy a kiszedéssel bajlódnánk. 

Ezen lencsék nagy előnye az UV filter, amely az UV-A sugarak 95%-a ellen, míg az UV-B sugárzás 99% ellen védelmet nyújt. Arra azonban figyelni kell, hogy az UV védelemmel ellátott lencsék nem pótolják a teljes UV védelemmel bíró napszemüvegek adta biztonságot, mivel a lencsék nem fedik az egész szemet.

Felhasználók tapasztalata

„Kényelmes és jó viselni.“ Imre

„Most használom két napja, először egyáltalán nem éreztem, most egyre kényelmetlenebb.“ Miňo

A mi véleményünk:

A termék hozzávetőleges ára 26€, ami már a magasabb árkategóriába tartozik, viszont aki hajlamos az asztigmatizmusra, mindenképp érdemes egy erre kifejlesztett lencsébe pénzt, és bizalmat fektetnie.


Azoknak ajánljuk, akik sok időt töltenek képernyő előtt, illetve légkondicionált helyiségben.

Előnyök

 • smile-o
  asztigmatizmus korrigálására alkalmas
 • smile-o
  magas oxigén áteresztő képesség
 • smile-o
  kényelmes használat
 • smile-o
  szüntelen viselésre alkalmas
 • smile-o
  UV védelem

Hátrányok

 • frown-o
  viszonylag magasabb ár

Hozzávetőleges ár

7900 Ft

Értékelés

6. Bausch & Lomb PureVision - Szemszárazság csökkentésére

kontaktlencse Bausch & Lomb PureVision

A PureVision lencsék Balafilconból készültek, alkalmasak nappali, de 30 napos használatra is, ami a magas légáteresztő képességének köszönhető, ezt a legmodernebb AerGel technológia biztosítja. Erről azonban feltétlenül egyeztessen kezelőorvosával! 

Ez a kontaktlencse 36% vizet tartalmaz, aminek köszönhetően elkerülhető vele a szemszárazság érzete, illetve nem irritálja a szemet. Szilikon-hidrogél elegyéből készült.

Felhasználók tapasztalata

„Én kifejezetten éreztem, hogy valami van a szememben, kiszedés után pedig száraz és bevörösödött volt a szemem.“ Péter

„Egész nap képernyő előtt ülök, a lencse kiszedése után mégsem tapasztalok vörösödést vagy szárazságot. A kontaktlencse használata nem okoz semmifelé kellemetlenséget, szívesen viselem.“ Petra

 „Elégedett vagyok, mind az árral, mind a minőséggel.“ ​Helga

A mi véleményünk:

Ez a kontaktlencse az alacsonyabb árkategóriába tartozik, így jó választás lehet azoknak, akik még kezdők lencseviselés tekintetében, de érdemes lehet kipróbálni tapasztaltabb felhasználóknak is. Nappali és hosszútávú viselésre egyaránt alkalmas.


Megfelelő víztartalmának köszönhetően nem kell szemszárazságtól vagy irritációtól tartani.


Előnyök

 • smile-o
  kedvező ár
 • smile-o
  magas légáteresztő képesség
 • smile-o
  csökkenti a szemszárazságot
 • smile-o
  nappali és hosszútávú viselésre egyaránt alkalmas

Hátrányok

 • frown-o
  UV filter nélkül

Hozzávetőleges ár

5600 Ft

Értékelés

 Mi alapján válasszunk megfelelő kontaktlencsét?

Kontaktlencse teszt

Abban az esetben, ha Ön szeretné kipróbálni a kontaktlencse viselését, ezt az elhatározását illetően mindenképp szükséges kezelőorvosával egyeztetni, így elkerülhető a későbbi problémák és egészségügyi panaszok kialakulása.

Amennyiben Ön már megtette ezt a lépést, érdemes tudnia, hogy kontaktlencsék széles választéka létezik, alább segítünk eligazodni ezekben.


1. Felhasználás

A legelején fontos tisztázni a kontaktlencse felhasználásának célját, hogy miért is akarunk lencsét használni. Ez alapján megkülönböztetünk:

 • Korrekciós lencsék - a látás korrekciójára szolgálnak.
 • Terápiás jellegű lencsék - szemsérülés gyógyítására alkalmasak. 
 • Kozmetikai lencsék - csupán esztétikai funkciójuk van, mégpedig a szem színének változtatása. 

2. Viselés intenzitása

A viselés intenzitása szerint két típust különböztetünk meg, itt leginkább az Ön életstílusát és aktivitását érdemes figyelembe venni, éspedig:

 • Egynapos kontaktlencsék - ahogy a nevéből következtetni lehet, ezek a lencsék csupán egynapos használatra alkalmasak, este a kiszedésük után kidobjuk őket.
 • Többszöri viselésre alkalmas kontaktlencsék - ezeket a lencséket kiszedés után egy speciális, erre a célra kifejlesztett ún. kontaktlencse folyadékban tároljuk, hogy másnap újra használhatók legyenek. 
 • Állandó vagy hosszútávú kontaktlencsék - Ezeket állandó, szüntelen viselésre fejlesztették ki, tehát kiszedés nélkül általában 30 napon és 29 éjszakán át használandók. Ezek viselését és a megfelelő termék kiválasztását is érdemes kezelőorvosával egyeztetnie.

Szakértő tanácsa

"Amennyiben Ön még sosem használt kontaktlencsét, érdemes először egyeztetnie kezelőorvosával, aki vizsgálattal megállapítja az Önnek megfelelő lencse típusát, illetve segít elsajátítani a lencse felhelyezésének megfelelő és legkönnyebb módját. Mivel a szem egy rendkívül érzékeny és fontos érzékelőszervünk, a megfelelő lencse kiválasztása összhangban kell legyen az aktuális látási problémáival illetve szeme sajátosságaival is. A lencsék különböző fajtái között rengeteg az eltérés, legyen az anyaga, szöge vagy mérete. Utóbbi két tényező jelentősen befolyásolhatja a viselés közbeni komfortérzetet."


PharmDr. Eva Fehérpataky Badíková

3. Anyagösszetétel

A kontaktlencséket többféle anyagból készítik: 

 • Régebbi típus a hidrogéles lencse. Hidrogél tartalmuknak köszönhetően képesek megkötni megtartani a nedvességet. Pont a magas víztartalom miatt jobb a nedvességük, de ezáltal sérülékenyebbek is. Ez az anyag nem annyira ellenálló a lepedékkel és a porral szemben, és a légáteresztő képessége is gyengébb. Azoknak ajánljuk, akiknél gyakori a szemszárazság.
 • Szilikon-hidrogél elegyű anyagok a két felhasznált anyag, a szilikon és a hidrogél előnyeit ötvözik. A víztartalmuk alacsonyabb a hidrogéles lencséknél, de jóval magasabb az oxigén áteresztő képességük. 
 • A merev, szilárd lencsék minősége leginkább a zéró légáteresztő képességük miatt mondható rossznak. Ezeket csak olyan esetekben használjuk, ha a beteg látásának állapota más módszerrel nem javítható. 

4. Egészségügyi állapot

A megfelelő kontaktlencse kiválasztásánál is fontos tényező az Ön egészségügyi állapota, ugyanis nem mindenki alkalmas ezen láthatatlan segédeszközök viselésére. Legyünk kiváltképp óvatosak a szem elváltozásait tekintve, amelyek ellehetetlenítik a lencsék viselését. Néhány allergia fajtánál is csak korlátozásokkal, pontosan szabályozott módon lehet kontaktlencsét használni. 

Szakértő tanácsa

"Ha Ön tapasztal olyan egészségügyi panaszokat, mint a szem vörösödése, fertőzés, a szem gennyes váladékozása, vagy túlzott könnytermelés, azonnal fejezze be a kontaktlencse alkalmazását, mivel a lencse még tovább irritálhatja a gyulladt felülelet, és minél előbb keresse fel kezelőorvosát!"

PharmDr. Eva Fehérpataky Baídková

Kontaktlencsék előnyei és hátrányai

Elhatározta, hogy kipróbálja a kontaktlencsét, vagy még habozik? Olvassa el a kontaktlencse használat legnagyobb előnyeit és hátrányait!


Kontaktlencsék előnyei:

 • Éles látást biztosítanak, mivel közvetlenül a szemre helyezzük őket.
 • Alkalmazkodnak a szem szögéhez.
 • Nem párásodnak be.
 • Kényelmes viselet, korlátozás nélkül. 
 • Maximálisan diszkrét, láthatatlan viselet.

Kontaktlencsék hátrányai: 

 • A felhelyezés kellemetlen, ügyetlen lehet. 
 • Alapos ápolás szükséges, így előzhető meg fertőzés.
 •  A szemüveghez képest költségesebb, az állandó csere miatt.
 • Szemszárazságot, irritációt okozhat.

Szakértő tanácsa

"Kulcsfontosságú a kontaktlencsék rendszeres és alapos ápolása, tárolása - speciálisan erre a célra kifejlesztett kontaktlencse folyadékban történő tisztítása és tárolása, illetve a lencsék rendszeres cseréje, a használhatósági időintervallumot figyelmbe véve. Amennyiben Önnek szüksége van a kontaktlencse használat mellett rendszeres szemcsepp alkalmazásra is (pl. műkönny vagy antihisztamin), erről feltétlenül tájékoztassa kezeleőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy az megállapíthassa, a kiválasztott lencse alkalmazható-e egyéb szerekkel."


PharmDr. Eva Fehérpataky Badíková

Kombík tippje

Kombík radí

A kontaktlencsével kapcsolatos leggyakoribb félelmek közé egyértelműen a felhelyezésnél való ügyetlenkedés tartozik, pedig a megfelelő lencse felhelyezése és kiszedése is rendkívül egyszerű művelelet, amit akár már az első próbálkozásnál elsajátíthat.


Annak érdekében, hogy a felhelyezés és kiszedés a lehető legegyszerűbben történjen, jobbkezes lévén próbálja a jobb szemével kezdeni, ha pedig Ön balkezes, érdemes kipróbálni, hogy a bal szemével kezdi a felhelyezést. 

Leggyakrabban feltett kérdések a megfelelő kontaktlencse kiválasztásánál

1. Tulajdonképpen mi is a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy optikai segédeszköz, amely a látáshibák korrekciójára lett kifejlesztve. A szemüveghez képest rengeteg előnye van. Első ránézésre teljesen láthatatlan, és megfelelő felhelyezésnél egyáltalán nem érezhető, így nem korlátozza a viselőjét sport, és egyéb tevékenység közben sem. 

2. Melyik kontaktlencse a legjobb? 

Erre a kérdésre nem létezik egy általánosságban elfogadott válasz. A megfelelő kontaktlencse kiválasztása több egyéni tényezőtől függ, mint például a felhasználása, viselés intenzitása vagy anyagösszetétel.

Ha Ön 100%-os biztonyosságra vágyik, hogy melyik az Ön számára legelőnyösebb lencse, mindenképp egyeztessen kezelőorvosával! 

3. Sportolhatok kontaktlencsével?

Igen, a kontaktlencse a legideálisabb, ha sportról vagy fizikei tevékenységről van szó. Nem esik le, így nem kell attól tartani, hogy egy óvatlan mozdulattal összetörjük, nem csúszik le, mindig a helyén marad, nem párásodik be, és kiváló térlátást biztosít.

4. Hosszútávon is lehet kontaktlencsét viselni? 

Igen, abban az esetben, ha Ön egy hosszútávon használható lencsét választ. Általánosságban elmondható, hogy ezidáig nem született olyan kutatás, amely a hosszútávon használt lencsék szemre gyakorolt ártalmas hatását bizonyítaná. 

5. Korhoz kötött a kontaktlencsék használata?

Nem, bátran viselhet kontaktlencsét függetlenül a korától. Inkább a megfelelő felhelyezés és kiszedés a fontos.


Alensa logo

Az Alensa.hu webshopon történő vásárlást ajánljuk!

Ez a webshop egy hitelesített kontaktlencse értékesítő, aki csak és kizárólag eredeti termékeket forgalmaz.