Esküvőre készülsz? 14 egyedi pénzajándék az ifjú házasoknak

hogyan lehet eredetileg pénzt adományozni ifjú házasoknak

Jó nászajándék lehet a pénz? Sokaknak nem tetszik a pénz ajándékozása, mert nem elég személyes, hanem unalmas és egyáltalán nem egyedi.

Pénzre viszont mindenkinek szüksége van. Főleg a friss házasoknak, hiszen éppen egy új életszakaszba lépnek. A pénz hasznosabb számukra, mint a háztartási cikkek, melyeket általában a családtagok választanak. Még ha szívből és a legjobb szándékkal is ajándékozzák ezeket, sokszor sosem használják majd a friss házasok.

esküvői ajándékok

Az anyagi segítség viszont mindig hasznos, ez pedig 100%. Manapság már sok párnak berendezett háza vagy akár saját családja van, így kimondottan pénzt kérnek (akár virágok helyett is, melyek csak rövid ideig tartó örömet okoznak, majd a szemétben végzik). A család és a barátok pedig biztosak lehetnek benne, hogy a pénzzel nem lőnek mellé, semmiképp sem lesz haszontalan a nászajándék.

Ha unalmasnak tartod az egyszerű borítékot bankjegyekkel, akkor olvasd el a következő egyedi pénzajándék tippeket, amiket összegyűjtöttünk.

1. A bőség fája

pénzfa ifjú házasoknak
pénzfa ifjú házasoknak

Forrás: Pinterest.com

2. "Virág"csokor

Szintén nagyon hatásos lehet egy pénzcsokor is, amikor is virágok helyett bankjegyeket rakunk az értékes csokorba. Ezt hozzá lehet igazítani a lagzi témájához, kidíszíteni szalagokkal, csipkével. Minél változatosabb, annál jobb.

egy csokor pénzt
egy csokor pénzt

Forrás: Pinterest.com

3. Emeletes torta

Szárnyakad adhatunk a kreativitásunknak egy pénztorta készítése során is. A bankjegyeket fel kell tekerni. ezekből készül majd a torta külső rétege. A belső kemény alapot el lehet készíteni kartonból, amit szintén meg lehet tölteni pénzzel. Ne feledkezzünk el az esküvői dekorációról, virágokról, szalagokról, tüllről sem. És persze a figurákról a tetején...

pénzből készült torta ifjú házasoknak
pénzből készült torta ifjú házasoknak

Forrás: Pinterest.com

4. Gazdag pizza

Maradjunk még egy kicsit az ételeknél: pénzből készült pizza. Egy kört a bankjegyekből bárki el tud készíteni, mág ha nem is nagy tehetség a papírdíszek készítése terén. Pár érme feltétnek, mindezt pedig egy eredeti pizzásdobozban átadni, mintha csak egy pizzériából jött volna. Tehetünk hozzá még egy vicces jókívánságot is.

Ugyanígy fel is tekerheted a bakjegyeket és átadhatod hasábburgonyás dobozban is. 

pizza bankjegyekből

Zdroj: Pinterest.com

bankjegyek képe

Forrás: Pinterest.com

5. Pénzből készült kép

Szükség lesz egy szép képkeretre és sok-sok bankjegyre. Elég egymásra rakni a bankjegyeket és sorokat kialakítani.

Ha meg vagy áldva egy kis esztétikai érzékkel, játszhatsz az árnyékokkal és a formákkal is. 

Végül a keretet is lehet díszíteni a saját elképzeléseink alapján.

6. Ing és ruha

Tudjuk, hogy a ruházat nem tipikus nászajándék. De bankjegyek ruha alakúra hajtva már annál inkább odaillőek lehetnek.

7. Pénzes doboz

Tölts meg egy dekoratív dobozt pénzzel, ragassz rá akár kívülről is bankjegeket, vagy esetleg díszítsd szalaggal. Megtölthetsz egy üveget is -  ezt szitnén lehet díszíteni rajzokkal, csipkével, virágokkal vagy szalaggal.

dekoráció pénzzel a kupában
dekoráció pénzzel a kupában

Forrás: Pinterest

Az ügyesebbeknek csatolunk egy videót, hogy hogy lehet magát a dobozkát is pénzből elkészíteni.

8. Origami művészet

Bármit, amit papírból el lehet készíteni, pénzből is lehetséges. Az esküvőhöz illenek a rózsák, csillagok, hattyúk, szivek, lepkék... Egy kis ügyességgel nagyon hatásos ajándékokat lehet kialakítani, méghozzá egyedi csomagolásban.

pénz origamija
pénz origamija

Forrás: Pinterest

9. Fotóalbum

Ha az origami nem érintett meg és inkább valami egyszerűbbel kezdenél, érdemes egy szép esküvői fotóalbumot keresni és a képek helyére pénzt tenni. Az albumot a friss házasok biztosan felhasználják majd, hiszen ebben őrizhetik az esküvő és az életük legszebb emlékeit. Két legyet egy csapásra!

10. Üdvözlőkártya személyes üzenettel

Ha kevésbé feltűnő, klasszikus ajándékozási módszert szeretnél, arra is van ízléses megoldás. Az üdvözlőkártyára írt kedves szavak által az ajándék még személyesebb lesz. Sőt, az üdvözlőkártya elkészítésére felkérhetsz egy művészt, illusztrátort vagy grafikust is.

esküvői kártya

Pár kedves szó a gratuláció mellett személyesebbé teszi az ajándékot.

11. Finomság és pénz a dobozban

Csoki, tea, kávé... Ezeket szinte mindenki szívesen fogyasztja. Sőt, általában szép a csomagolásuk és biztosan elfér még bennük egy-két bankjegy. Már csak ki kell választani, mi az, amit az ifjú pár igazán szeret. 

12. Gyűjtés a közös életre vagy élményekre

Gyűjtsd össze a többi vendégtől is nászajándékot. Készíts egy dobozt, amibe a násznép rakhatja a saját pénzajándékait. Ne felejtsd el megjelelölni és az ifjú pár stílusához igazítani. Szeretnek utazni? Akkor írd rá, hogy "a közös utazásra". Éppen házat vagy lakást szeretnének venni? Segíts nekik összegyűjteni az anyagiakat a kezdéshez vagy a berendezésre. A doboz lehet mondjuk ház alakú, térképes, lehet földgömb vagy akár új autó is.

Az ilyen gyűjtés előnye, hogy az ifjú pár még több pénzt kap. Ezzel helyettesíteni lehet a szükségtelen dolgokat, például a számtalan virágcsokrot.

pénzt gyűjteni az élményekért
pénzt gyűjteni az élményekért

Forrás: Pinterest

13. Egyedi csekk

Nem kell hatalmasnak lennie, elég egy kisebb is, de persze egyedi dizájnnal. A csekk egy aránylag nagy papírdarab, amin megvalósíthatod az ötleteidet. A pénzt akár elküldheted közvetlenül a pár számlájára, míg az ajándékos asztalra csak egy szimbolikus csekket teszel.

14. Kreatív kaparós sorsjegy

Az ifjú házasok szép summára tehetnek szert neked köszönhetően. És még szórakoznak is a sorsjegyek lekapargatása közben. Bár a sorsjegyeket nem lehet úgy hajtogatni, mint a pénzt, de színesek és vidámak. Elrendezheted őket vázában, dobozban, virágcserépben vagy csokrot is készíthetsz belőlük.

ablaktörlő ifjú házasoknak
ablaktörlő ifjú házasoknak

Forrás: Pinterest

Az eredetiségnek tényleg nincs határa

Most már nincs semmi kétség, hogy a pénz jó (és személyes) nászajádék. Segít fedezni a kiadásaikat és könnyebbé teszi a közös út kezdetét számukra. Átadhatjuk igazán egyedi formában, és még csak túl sok idő és kreativitás sem kell hozzá. Ha pedig ez is megvan hozzá, akkor annál jobb. 🙂

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: