Legjobb tejsavó fehérjék - összehasonlítás


Szerzők: Lenka Riganová, Alena B. Jacková | Frissítve: 09. 05. 2019

Ezeket a tejsavó fehérjéket ajánljuk

Tejsavó fehérjék 100% Whey Protein

Csökkentett laktóztartalom

Csökkentett laktóztartalma miatt nem terheli az emésztőrendszert.

 ár 14800 Ft

Tejsavó fehérjék Biotech Iso Whey Zero

Magas tisztaságú tejsavófehérje-izolátum

Ez a fehérje 88%-ban tiszta fehérjét tartalmaz, laktóz- és gluténmentes.

ár 17500 FT

Tejsavó fehérjék OPTIMUM NUTRITION Whey Gold Standard

Könnyen oldódik

Ez a fehérje könnyen oldódik folyadékban és kiváló a felszívódása.

ár 16000 Ft

Tejsavó fehérjék tesztje és értékelése

Már rég nem érvényes, hogy tejsavó fehérjét csak sportolók vagy testépítők fogyaszthatnak. A fehérjék alapvető sejt-, szövet- és izomfelépítő feladatot látnak el, így mindannyiunk számára rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű fehérjebevitel. Ez az egyik oka, hogy ezúttal ezeket a fehérjéket vettük górcső alá.

A tejsavó fehérjék tesztelése és értékelése szerkesztőségünkben 25 órát vett igénybe, szakértő bevonásával. Összehasonlítottuk, elemeztük és értékeltük őket, hogy Ön elolvashassa az eredményt, és megtalálja az Önnek megfelelőt.

KOMBO szakértő tanácsa

Kombo expert Alena B. Jacková

Alenka Jacková nem csak okleveles személyi és fitness edző, de rengeteg tapasztalata van az egészséges táplálkozás területén is, ezt bizonyítja Fit apetít c. könyve.

"A tejsavó fehérjék rendkívül pozitívan hatnak az izmok regenerációjára, és értelemszerűen a gyorsabb felépülés gyorsabb eredményeket is jelent."

Mi alapján válasszuk ki a számunkra megfelelő tejsavó fehérjét? Ebben Alenka segít cikkünkben.

Így értékeltünk

A hatalmas kínálatból, amit a táplálékkiegészítőkkel foglalkozó webshopok kínálnak, alapos vizsgálat után kiválasztottuk a 6 legjobbat. 

Ezeket a kiválaszott tejsavó fehérjéket értékeltük elsősorban a hétköznapi felhasználó szemszögéből. Az összetevőkre, ígért eredményre fókuszáltunk, de szót ejtünk arról is, hasznosak-e ezek számunkra.


Az értékelt tejsavó fehérjék összehasonlítása

Tejsavó fehérjék 100% Whey Protein

#1

Tejsavó fehérjék Biotech Iso Whey Zero

#2

Tejsavó fehérjék OPTIMUM NUTRITION Whey Gold Standard

#3

Tejsavó fehérjék GymBeam True Whey Protein

#4

Tejsavó fehérjék NUTREND 100% WHEY PROTEIN

#5

Tejsavó fehérjék PVL MUTANT WHEY

#6

Kiszerelés

2350 g

2270 g

2270 g

2500 g

2250 g

2270 g

Értékelés

Előnyök

+ nagy mennyiségű hatékony összetevő

+ csökkentett laktóztartalom

+ kellemes íz

+ tejsavófehérje-izolátum

+ magas fehérjetartalom

+ minőség

+ könnyen emészthető

+ jól oldódik

+ több ízben

+ magas fehérjetartalom

+ több ízben

+ áttekinthető összetevők

+ jól oldódik

+ magas aminosav tartalom

több ízben

+ gyors hatás

+ izomtömeg növelés akár két hét alatt

Hátrányok

- nem találtunk

- magas ár

- magas ár

- nehezen emészthető

- habzik

- magas ár

Ár

14800 Ft

17500 €

16000 Ft

9000 Ft

13200 Ft

9500 Ft

(Zöld színnel a leginkább kedvező paramétereket jelöltük. Piros színnel a legkevésbé kedvező paramétereket jelöltük.)


Kedvezményes ajánlatok hitelesített webshopokban:

Tejsavó fehérjék értékelése

1. Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional - Csökkentett laktóztartalommal

Tejsavó fehérjék 100% Whey Protein

Az 100% Whey Protein Professional egy egyedülálló fehérjepor, amely azokat a tápláló anyagokat adja meg szervezetünknek, amelyek nélkülözhetetlenek csontjaink és izmaink egészségéhez. Csökkentett laktóztartalmának és felszívódást segítő anyagok hozzáadásának köszönhetően nem terheli az emésztőrendszert. Fogyasztása kellemes, mivel könnyen feloldódik, nem hagy habos réteget, és az íze is kifejezetten finom.

Ez a tejsavófehérje-keverék tejsavó-koncentrátummal és tejsavó-izolátummal készült. Magas a biológiai értéke, anabolikus aminosavat és immunglobulin fehérje frakciót tartalmaz, amely támogatja az immunrendszert. Alacsony laktóztartalom jellemzi és L-leucinnal, taurinnal és L-glutaminnal van gazdagítva, és a már említett emésztést segítő emésztőenzimek keverékével is. 

Ezt a tejsavó fehérjét sportolók és testépítők számára alakították ki, remek választás azoknak, akik szépen kidolgozott testre vágynak. Bónuszként még izomfájdalom enyhítő anyagokat is tartalmaz, és remek a felszívódása.

Nagyban hozzájárul az izomtömeg növeléshez, az ehhez szükséges anyagokat egy italban fogyaszthatja koncentrált formában. Az ajánlott napi adag 250 ml protein ital vízben vagy tejben feloldva, lehetőleg edzés után. Az ár arányos azzal, amit ez a tejsavó fehérje nyújt.

Előnyök

 • smile-o
  nagy mennyiségű hatékony összetevő
 • smile-o
  felszívódást segítő anyagok
 • smile-o
  kellemes íz
 • smile-o
  csökkentett laktóztartalom

Hátrányok

 • frown-o
  nem találtunk

Hozzávetőleges ár

14800 Ft (2.350g)

Értékelés

2. BioTech Iso Whey Zero - Magas tisztaságú tejsavófehérje-izolátum   

Tejsavó fehérjék Biotech Iso Whey Zero

BioTech Iso Whey Zero egy rendkívül gyorsan és könnyen felszívódó, kiemelkedően magas tisztaságú tejsavófehérje-izolátum, laktóz-, cukor-, glutén- és transzzsír mentes, így könnyen emészthető, ezt leginkább a laktózérzékeny fogyasztók értékelhetik. 88%-ban csak tiszta fehérjét tartalmaz. A Biotech Iso Whey Zero azoknak adhat jó lehetőséget a fehérjebevitelre, akik szeretnének jó minőségű, könnyen felszívódó fehérjéhez jutni, cukrokat, szénhidrátot, glutént és laktózt bevinni viszont nem szeretnének.

Nem csak az izomtömeg növelését segíti, hanem testfeszesítésben is kiváló segítség lehet, így kiváló választás lehet minden testépítőnek vagy sportolónak, függetlenül attól, milyen sportot űz.

Többféle aminosavat is tartalmaz, amik az izomtömeg megtartásában, építésében és az izomláz kialakulásának megelőzésében segít. Ezek az L-arginin, az L-glutamin, az L-leucin, az L-izoleucin és az L-valin. Ezen mindegyike az aminosavak könnyen hasznosuló formái. Pozitívumként értékeltük, hogy több ízben is kapható, így mindenki megtalálja a számára legízletesebbet.

A BioTech Iso Whey Zero egy olyan termék, melyet jó szívvel ajánlunk sportolóknak, akik hatékonyan szeretnének izomtömeget növelni, és ennek érdekében tiszta fehérjéhez nyúlnának, ami gyors felszívódást garantál.

Adagolás: kétszer naponta 25 g-os adagban. A borsosabb árú fehérjékhez tartozik, de minősége ezt megköveteli.

Előnyök

 • smile-o
  az értékelt fehérjék közül az egyetlen tiszta tejsavófehérje-izolátum
 • smile-o
  magas fehérjetartalom

Hátrányok

 • frown-o
  magas ár

Hozzávetőleges ár

17500 € (2.270g)

Értékelés

Tejsavó fehérjék OPTIMUM NUTRITION Whey Gold Standard

OPTIMUM NUTRITION Whey Gold Standard egy kiváló minőségű tejsavó fehérje. Többféle kellemes ízben kapható, így sokak számára jó választás, talán innen ered nagy népszerűsége, hiszen hosszú évekig a legnagyobb számban eladott fehérje volt. Magas fehérjetartalma mellett emésztőenzimekkel is gazdagították, így könnyebbé téve az emésztését, így laktózérzékeny fogyasztók számára is alkalmas.Ez a fehérje 11-szeres győztes a világ legjobb fehérjéje kategóriában és minden idők legjobb termékének titulálták.

Ez a tejsavó fehérje tökéletes a maximális száraz izomtömeg építésére felesleges zsír nélkül. Biztosítja testünknek zsír nélküli izmok építését, melyek természetesen magukban hordozzák a fehérjeellátáson alapuló étrendet is. 

Magas, 79% körüli fehérjetartalma is jó választás lehet, de igazán különlegessé az emésztést segítő emésztőenzimek hozzáadása teszi. Ideális általános használatra, bármilyen sporttevékenységnél, főleg az erőteljes intenzív edzésnél. Ideális a napi fehérje adag pótlására, aktív életmód mellett, amely az izomtömeg gyors regenerálódására fekteti a hangsúlyt, nagyszerű felszívódási értékek mellett. 

Napi adagolása egy merőkanálnyi fehérjepor 200 ml vízben oldva. Az ára a magasabb kategóriákba tartozik, de ezt az elért eredmények, kiváló minőségnek és népszerűségének köszönheti.

Előnyök

 • smile-o
  könnyen emészthető
 • smile-o
  remekül oldódik
 • smile-o
  laktózérzékenyek számára is

Hátrányok

 • frown-o
  magas ár

Hozzávetőleges ár

16000 Ft (2.270g)

Értékelés

4. GymBeam True Whey Protein - Maga fehérjetartalom

Tejsavó fehérjék GymBeam True Whey Protein

Ennek a fehérjének a legfőbb pozitívuma az igazán magas fehérjetartalma. Közepesen terheli meg az emésztőrendszert, több ízben is kapható, ám némelyik kifejezetten kellemetlenül édes.

A terméknek kiváló az aminosavprofilja, 8% leucint tartalmaz, amely a leghatékonyabb aminosav a BCAA-k közül és erős anabolikus hatással rendelkezik. Ideális kezdőknek is. Az új verzió instant, tehát könnyen oldódik és kisebb a habzása.  

A GymBeam True Whey fehérjepor 75-80%-ban tartalmaz tiszta fehérjét, ami elősegíti az izomtömeg növelését, és izmok regenerációját is. Ahogy említettük, tejsavóból készült, Cross Filtration Method (CFM) eljárással. Ez az egyik legjobb minőségű tejsavó feldolgozási eljárás. Ez elvonja belőle a legtöbb szénhidrátot és zsírt, ugyanakkor legalább 82% marad a fehérjetartalma. Ennek köszönhetően biztonságosan segít nem csak a regenerálódásban, de abban is, hogy gyorsabban elérjük a céljainkat.

A termékben nincs semmilyen fölösleges tartósítószer, mesterséges édesítőszer és mesterséges aminosav az íz- és fehérje javítására. A termék receptúrája teljesen ismert, és áttekinthető.

Azoknak ajánljuk, akik koncentrált mennyiségben szeretnék bevinni a szükséges fehérje mennyiséget szervezetükbe. Az adagolás naponta 25 g por 2 dl vízben feloldva. Edzés után érdemes fogyasztani. Előnye a kedvező ára.

Előnyök

 • smile-o
  magas fehérjetartalom
 • smile-o
  több ízben
 • smile-o
  összetevők és gyártási folyamatok áttekinthetősége

Hátrányok

 • frown-o
  nehezen emészthető
 • frown-o
  néhány íz túl édes

Hozzávetőleges ár

9000 Ft (2.500g)

Értékelés

5. NUTREND 100% WHEY PROTEIN - Testépítők számára

Tejsavó fehérjék NUTREND 100% WHEY PROTEIN
A Nutrend 100% Whey Protein egy koncentrált tejsavó fehérjeje. Könnyen oldódik, ezáltal jobb a felszívódása és emészthetősége is. Sokféle különleges ízben kapható, például csokoládé, biscuit, pisztácia vagy málna.


A pontos fehérje értékei nagyban függenek a kiválasztott íztől, ugyanis mindegyiknek más a fehérjetartalma, 63%-71% tejsavó fehérje koncentrátumból és 25%-29% tejsavó fehérje izolátumból áll, íztől függően. 

Sokféle fehérjét tartalmaz, mint például L-prolin, glicin, stb. Összetételében szénhidrátok és lipidek is megtalálhatók, könnyen oldódik vízben, így egyszerűen elkészíthető, napi fogyasztásra alkalmas. Ún. CFM szűrési metódussal készült. 

Minden adag Whey Core 100 BCAA-t is tartalmaz és mindenki számára ideális, akik szeretnék támogatni a minőségi izomtömeg növekedést. Ideális a kondíciós edzők, de a kezdők, a testépítők, az erőnléti edzők és a fitnesz sportolók számára is.

A Nutrend Whey Core 100 olyan anyagokat tartalmaz, amelyeknek a kombinációja ideális a katabolikus folyamatok gyors eliminálására, amely lehetővé teszi az izomszövetek regenerálódását a nehéz edzések után. Az ízesítésnél az új generációs szukralózt használták, amely feljavítja a protein íz kombinációját. Alacsony a zsír- és laktóz tartalma és maximális az antikatabolikus hatása. 

Mi leginkább testépítők számára ajánljuk, akik gyorsan szeretnének látványos eredményeket elérni, és gyors izomtömeg növelésre vágynak. 

Adagolás: napi 1-3 adag 30 g por elkeverve 140 ml vízben. Többféle ízben kapható, így mindenki megtalálhatja a számára legjobbat. Magas minosav tartalmához képest kedvező az ára.

Előnyök

 • smile-o
  többféle ízben
 • smile-o
  könnyen oldódik

Hátrányok

 • frown-o
  némelyik íz kellemetlenül édes
 • frown-o
  habzik

Hozzávetőleges ár

13200 Ft (2.250g)

Értékelés

6. PVL MUTANT WHEY - Gyors hatás   

Tejsavó fehérjék PVL MUTANT WHEY

PVL MUTANT WHEY fehérje elsősorban gyors és látványos hatásáról ismert. Nagy arányban tartalmaz olyan anyagokat, amelyek serkentik az izomtömeg növelését és ezt a lehető legrövidebb időn belül teszik. Pozitívumként értékeljük, hogy hitelesített termékről van szó. Ez azt jelenti, hogy több szintű minőség ellenőrzésen és egyéb tesztelésen kellett átesnie, hogy ezt a jelölést megkapja. Ezen kívül élelmiszerbiztonsági tesztelést is végeztek rajta. 

Ez egy 5 fokozatú tejsavó fehérje, amely hatalmas izom növekedését biztosít és növeli a nitrogén-visszatartást. Membrán-szűrt tejsavó fehérje koncentrátumból, mikrofiltrációval szűrt tejsavó fehérje koncentrátumból, hidegen feldolgozott tejsavó fehérje izolátumból, a tejsavó fehérje izolátum bioaktív peptidekből áll. Ezen kívül glutaminnal és BCAA-val van gazdagítva. Minimálisra csökkentett laktóztartalmával fogyasztása alkalmas lehet laktózérzékenyek számára is. A Nitroserum, amivel gazdagították, a tejsavó új formája, amivel gyorsabb izomtömeg növelést érhettek el és megerősítitek a növekedési hormon kiválasztását.

A terméket azoknak ajánljuk, akik a lehető legrövidebb időn belül szeretnének látványos eredményeket elérni, így akinek az izomtömeg gyors növelése a prioritás.

Adagolás: egy merőkanálnyi por 300 ml vízben feloldva, naponta 2-3x, igénytől függően.

Előnyök

 • smile-o
  gyors hatás
 • smile-o
  izömtömeg növekedés akár két hét alatt

Hátrányok

 • frown-o
  átlagos összetevők, de arányban az alacsony árral
 • frown-o
  inkább kezdő sportolóknak

Hozzávetőleges ár

9500 Ft (2.270g)

Értékelés

Mi alapján válasszunk tejsavó fehérjét?

Legjobb tejsavó fehérjék - összehasonlítás

Szeretne beszerezni tejsavó fehérjét, de a hatalmas kínálatban nem tud dönteni, melyiket válassza? Ebben segítünk Önnek. Az alábbi tényezőket érdemes figyelembe venni: 

1. Összetétel

Ez a legfontosabb aspektus, mindenekelőtt az összetevők listáját fontos áttanulmányozni. A tejsavó fehérjék között leginkább a fehérje, szénhidrát és zsír arányukban, valamint aminosav tartalmukban ragadható meg a különbség. Ez az arány a szűréstől függ.

A tejsavó fehérje koncentrátum az árban legkedvezőbb, és manapság leginkább elterjedt fehérje típus. Fehérjetartalmuk 35%-tól 80%-ig terjed, minőségtől függően.

Ez a típus azonban nem alkalmas laktózérzékeny fogyasztók számára, illetve a fehérjeizolátumokhoz képest magasabb a szénhidráttartalma. A viszonylag magas szénhidráttartalomnak köszönhető viszont a kellemes íz, így élvezhetőbbé válik a fogyasztása.

A tejsavó fehérje-izolátumnál magasabb a fehérjetartalom, tisztább az összetétele, így értelmeszerűen jobb minőségű, de drágább is. Ioncserét alkalmaznak a gyártása során, így megőrizve a fehérjék és peptidek lehető legjobb minőségét. A fehérjetartalom elérheti akár a 95%-ot is. Minimális szénhidrátot és laktózt tartalmaz, így használható fogyókúrák során, illetve bátran fogyaszthatják laktózérzékeny személyek is. A tejsavó fehérje-izolátumoknál megfigyelhető a magas BCAA és aminosav tartalom, könnyű emészthetőség és viszonylag kellemes íz.

A tejsavó fehérje hidroizolátum egy előre elkészített fehérje típus, ez a legkönnyebben emészthető verziója a fehérjéknek. Ez a legjobb minőségű, magas aminosav és BCAA tartalmú tejsavó fehérje, gyors felszívódással. Negatívumként a kellemetlen, keserű ízt hoznánk fel.

2. Felhasználás

Mivel a tejsavó fehérjék összetétele eltér, így felhasználásuk és hatásuk is. Ezért elsősorban azt kell meghatároznunk, hogy fogyni, vagy tömeget növelni szeretnénk.

A tejsavó fehérje koncentrátumok kevesebb fehérjét, több szénhidrátot tartalmaznak, ezért izomtömeg növelésre kiválóan alkalmasak. Ezzel szemben, fogyókúrák esetében olyan fehérjét keressünk, ahol a lehető legmagasabb a fehérjetartalom, és minél alacsonyabb a szénhidráttartalom.

Szakértő tippje

"A tejsavó fehérjék a leghatékonyabb proteinek közé tartozik, amit edzés után kell fogyasztani. Ez azért van így, mert a tejsavó egy könnyen emészthető fehérje fajta, ezért tökéletesen alkalmas az edzés után energia feltöltésre, amikor is a testünknek leginkább szüksége van az aminosavak feltöltésére. Ezeknek köszönhetően beindul az izomok regenerálódása, a gyors felépülés pedig látványos eredményekkel egyenlő."


Alenka Jacková. személyi fitness edző

Kombík tanácsa

Kombík radí

Gondolta volna, hogy a tejsavó fehérjék rendszeres fogyasztása jótékony hatással van egészségünkre? 


Csökkenti a vércukorszintet és vérnyomást, segíti a csontok megfelelő fejlődését és erősödését, segít leküzdeni a stresszhelyzeteket, illetve csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát.

3. Az Ön egészségügyi állapota

Allergiás valamire vagy ételintoleranciája van?

A laktózérzékeny fogyasztók a tejsavó fehérje koncentrátumokat kezeljék tabuként, ugyanis magas laktóztartalommal rendelkeznek. A laktózérzékenyek számára a tejsavó fehérje-izolátum a legjobb választás, mivel csupán 3% laktózt tartalmaz, amely emésztése nem kéne, hogy gondot okozzon az erre érzékeny fogyasztóknál sem. Amennyiben ezt is soknak ítéli meg, érdemes alternatív megoldást keresni, például szójából vagy tojásfehérjéből készült fehérjeport.

4. Termék minősége

Fehérjét mindig megbízható és hitelesített gyártóktól vegyünk, lehetőleg olyanoktól, akik hajlandóak nyilvánossá tenni az összetevőkön kívül a teljes gyártási folyamatot. Minél magasabb egy-egy készítmény fehérjetartalma, annál jobb minőségű, hiszen annál hatékonyabb volt a szűrési folyamat, amellyel kivonták a többi anyagot, pl. szénhidrát. Ugyanakkor érdemes figyelni arra is, hogy milyen arányban tartalmaz tejsavó fehérjénk aminosavakat. A gyanúsan olcsó fehérjeporok mindig a rosszabb minőségről, és fehérjén kívül más anyagokkal kiegészített tartalomról árulkodnak. 

Mivel a fehérjeporok gyakran többféle fehérjét kombinálva kerülnek piacra, így létezhet tejsavó fehérje koncentrátum tejsavó fehérje-izolátummal vegyítve. Érdemes ennek arányára figyelni, ugyanis gyakran csupán minimális tejsavó fehérje-izolátum kerül a termékbe, mégis feltűnően tüntetik fel a csomagoláson.

Tejsavó fehérje választásnál tehát a kevesebb néha több elvét tartsuk észben: minél kevesebb összetevőt tartalmaz egy tejsavó fehérjepor, annál jobb minőségű.


Miért van a tejsavó fehérje jótékony hatással a szervezetünkre? 

 • A feh​​​​érjepor egy viszonylag gyors és ízletes módja a megfelelő fehérje mennyiség pótlásának. A fehérjebevitel két forrásból történhet. Egyrészt táplálékunkkal visszük be a szervezetünkbe, ilyenkor viszont nagyon oda kell figyelni a változatos és fehérjedús étrend betartására, hogy a kellő fehérjeszintet biztosítsuk. Másrészt remek megoldás lehet a fehérjepor, amely segítségével nagy mennyiségű fehérjét adhatunk szervezetünknek már egyetlen ízletes ital elfogyasztásával. 

 • A tejsavó fehérje fogyasztása nagy segítség lehet fogyókúráknál is, mivel az alacsony energiatartalmú ital sokáig teltségérzetet biztosít. A fehérjéket szervezetünk hosszabb idő alatt bontja le, mint a szénhidrátot. Ezért örvendenek nagy népszerűségnek a fehérje-zsír kettősén alapuló fogyókúrák, mert elkerülik, hogy a diétázó farkaséhséggel küzdjön. Ez jellemző a tejsavó fehérjékre is, amely hosszú időre nyújt teltségérzetet alacsony kalóriatartalom mellett.

 • Segít az idősebb fogyasztóknak újra formába lendülni, pótolni energiaszintjüket, és visszaépíteni izmaikat. Az izomtömeg vesztés arányos az életéveink számával, így érthető, hogy szeretünk segítséghez nyúlni ilyen esetben, hiszen ha a leépült izomszövetek helyére zsírszövetek kerülnek, ez egészségügyi problémákhoz vezethet. Érdemes ezért kiegyensúlyozott, fehérjedús és változatos étrend mellett alkalmanként beiktatni tejsavó fehérje italt is, amely segít az izomszövetek újjáépítésében. 

 • thumbs-o-up

  Ha Ön szeret nassolni, a fehérjeital kiváló választás, és az édesség egészség alternatívája lehet. Mivel többféle ízben kapható, mindenki megtalálja a számára legízletesebbet, az alap ízekkel pedig remekül lehet különböző süteményeket, pudingokat, egészséges nassolnivalókat alkotni. 

"A tejsavó fehérje az állati eredetű fehérjék közé tartozik, mivel tejből nyerik. A tejsavó fehérjék magas százaléka (80% és feljebb) garantálja a lehető legnagyobb fehérjetartalmat és legjobb minőséget, zsír és cukor hozzáadása nélkül. A kisebb fehérje aránnyal rendelkező fehérjeporokban az értékes fehérjét gyakran egyéb, kevésbé jótékony és egészséges anyagokkal pótolják, pl. a szénhidrát különböző formáival. Laktózérzékeny fogyasztók számára már létezik laktózmentes változata valamennyi fehérjepornak."


Alenka Jacková. személyi fitness edző

Tejsavó fehérje választásnál leggyakrabban feltett kérdések

1. Mi is tulajdonképpen a tejsavó fehérje?

A tejsavó fehérje egy táplálékkiegészítő, amit tejsavóból nyernek, így magas a tápanyagtartalma. Ezen kívül aminosavakkal gazdagítják őket, így segítik az izomtömeg növelést.

2. Fogyókúránál is segítség lehet a tejsavó fehérjék fogyasztása?

Annak ellenére, hogy nem ez a tejsavó fehérjék elsőrendű feladata, remek segítséget nyújthatnak fogyókúráknál is, ha étkezést pótolunk velük, hiszen alacsony energiatartalmuk mellett magas fehérjetartalommal rendelkeznek, illetve csökkenthetik az étvágyat is.

3. Nők is fogyaszthatnak fehérjeport?

Általánosságban elmondható, hogy nincs külön nők és férfiak számára kifejlesztett fehérjepor, így Ön bátran válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel az Ön igényeinek, elvárásainak és kitűzött céljainak, nemtől függetlenül.

4. Vannak a tejsavó fehérjék fogyasztásának mellékhatásai?

Az előírt adagolást betartva nem jellemző mellékhatások megjelenése. Túlzott fogyasztásnál viszont felléphetnek kellemetlen tünetek, hányinger, fokozott bélműködés, görcsök, puffadás, vagy túlzott fáradtság, ezért rendkívül fontos az előírt adagolás betartása.

5. Hogyan fogyasszam a tejsavó fehérjét? 

Általánosságban elmondható, hogy az ajánlott napi adag 20-25 g protein egy kg testúlyra vetítve, így ez nagyjából 1-2 elkészített itallal egyenlő, de minden esetben olvassa el a termék címkéjén levő ajánlott adagolást!