UMAX Smart Bottle U5 intelligens palack – Vélemények és tapasztalatok

UMAX Smart Bottle U5 intelligens palack
 • intelligens termosz palack
 • színes érintőképernyő, mely mutatja a hőmérsékletet
 • figyelmeztet a megfelelő folyadékbevitelre
 • Ára: 10 500 Ft

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontosságáról már számtalan oldalt írtak tele, számtalan cikket publikáltak, de mégis néha elfeledkezünk róla. Egyesek azt állítják, hogy nem kell túlzásba vinni a vízfogyasztást, és csak akkor kell inni, ha szomjasak vagyunk. Mások viszont kitartanak amellett, hogy napi 2-3 liter folyadékot meg kell innunk. Mi nem hajlunk a szélsőségek felé, de úgy gondoljuk, hogy a rendszeres folyadékbevitel (tiszta víz) szükséges és elengedhetetlen.

Ma már több technikai kütyü is segít bennünket abban, hogy felejtsünk el eleget inni. Mobil applikációk, melyek rendszeresen figyelmeztetnek vagy akár egy okospalack. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk ezt az ügyes eszközt.

Bemutatjuk önöknek az UMAX Smart Bottle U5 termosz palackot, mely mutatja a folyadék hőmérsékletét és figyelmeztet a szükséges folyadékbevitelre. Akkor hát teszteljük le!

UMAX Smart Bottle U5 intelligens palack – Vélemények és tapasztalatok

  Technikai paraméterek:

Az UMAX Smart Bottle U5 egy 0,5 l-es intelligens termopalack, mely rozsdamentes acélból készült. 24 órán át fenntartja a folyadék hőmérsékletét. A palack tetején színes érintőképernyő található, mely jelzi az ital hőmérsékletét. Beállítani nem lehet, a palack csak segít megtartani a hőfokot.

A palack figyelmeztet a szükséges folyadékbevitelre minden két órában. Az értesítések 10 óra után maguktól kikapcsolnak. 

Az UMAX Smart Bottle beépített Li-Pol akkumulátorral működik, 30 napig. A csomagolás tartalmaz még egy USB töltőkábelt is.  

 • Tipp: intelligens termosz palack
 • Űrtartalom: 0,5 l
 • Anyaga: rozsdamentes acél
 • Akkumulátor: beépített Li-Pol tölthető akkumulátor
 • Funkciók: hőmérséklet kijelző, figyelmeztetés a szükséges folyadékbevitelre minden 2 órában
 • Magasság: 23,6 cm
A színes kijelző a palack tetején mutatja a folyadék hőmérsékletét

A színes kijelző a palack tetején mutatja a folyadék hőmérsékletét

   Használat: 7 / 10

Az UMAX Smart Bottle U5 dobozában még egy USB töltőkábel és egy rövid használati utasítás is található. Használata valójában nagyon egyszerű.

Az akkumulátor feltöltéséhez tekerje le a kupakot, melynek az aljába dugható be a töltő. A használati utasítás szerint távolítsa el a szilikonborítást, hogy csatlakoztathassa az USB töltőt. Miután teljesen feltöltődött, a kábelt kihúzhatja, visszateheti a szilikonborítást és újra használhatja a palackot. Az akku egy hónapot bír ki.

A termoszt megtöltöttem vízzel, majd vártam, mi történik. Mivel a hőérzékelő a kupak alján van, fejjel lefelé kell fordítani a palackot, hogy érzékelje a folyadék hőmérsékletét. Míg a kijelzőt nem érintjük meg, az nem világít. Erősebben kell hozzáérni, mint mondjuk egy telefon kijelzőjéhez, de működik. Megjelenik egy kör és a folyadék hőmérséklete. Nem tudom, mennyire működik pontosan az érzékelő, mivel a folyadék hőmérséklete 21 és 14°C között ugrált rajta, ami elég nagy különbség.

A kör színe az szerint változik, milyen magas a palackban levő folyadék hőmérséklete.

A hőmérséklet és a színek:

 • 36°C-ig –  zöld
 • 37 °C-től 60 °C-ig – narancssárga
 • 61 °C felett – piros

A töltő mágnesként működik

A töltő mágnesként működik - amikor az akkuhoz kapcsolja, egy halk kattanást hall

Azon kívül, hogy az UMAX Smart Bottle hétköznapi szóval élve egy termosz, figyelmeztet a szükséges folyadékbevitelre. A funkció működéséhez 2x kell a kijelzőre kattintani. El kell viszont találnia a színes kört, mivel ha ez mellé kattint, akkor nem történik semmi. Ha jó helyre kattintott, akkor egy hangjelzést hall és megjelenik egy ébresztőóra ikon. Így a két óránkénti figyelmeztetés be van kapcsolva. Bármikor kikapcsolhatja dupla kattintással, de 10 óra után magától is kikapcsol.

UMAX Smart Bottle U5 intelligens palack

Az érintőképernyő a kupakon mutatja a folyadék hőmérsékletét, a töltöttségi szintet, valamint figyelmeztet a folyadékbevitelre.

    Anyag és forma: 7 / 10

A palack egészségre nem ártalmas, rozsdamentes acélból készült, elegáns fekete színben kapható. Egyszerű termosznak tűnik, csak a kijelzős kupak különbözteti meg a hasonló palackoktól. Az alja szürke gumival van bevonva, hogy ne csúszkáljon az asztalon.

Úgy gondolom, kiválóan helyettesítheti a műanyag palackokat, hiszen bárhová magával viheti. Ha teával vagy kávéval tölti meg, azt sokáig melegen tartja. És ráadásul még meginni sem felejti el.

Szerintünk a hátránya, hogy közvetlenül az üvegből kell innia, mert a kupak pohárként nem használható. Így ha forró teája van, vagy megégeti magát, vagy hagynia kell az egészet kihűlni, így pedig a palacknak éppen a lényege veszik el.

UMAX Smart Bottle U5 intelligens palack


Erősebben kell a kijelzőre kattintani, néha megtörténik, hogy az nem reagál

  Ára: 5 / 10

Ma már nagyon különböző árakon vehet termoszt, akár már pár eurótól. Ha összevetjük az UMAX Smart Bottle U5 funkcióit - pontatlan hőmérséklet érzékelő, figyelmeztet az ivásra-, akkor 10 500 Ft nem ér meg. Mondhatni túl van árazva.

Előnyök és hátrányok

 • színes kijelző, mely mutatja a folyadék hőmérsékletét
 • figyelmeztet a szükséges folyadékbevitelre
 • rozsdamentes acél
 • helyettesíti a műanyag palackokat
 • az akkumulátor 30 napot bír ki
 • dizájn
 • ár
 • pontatlan a hőmérséklet érzékelő
 • erősebben kell a kijelzőre kattintani
 • a palackból kell innia, a kupak pohárként nem használható

  Összbenyomás és eredmény: 6 / 10

Az UMAX Smart Bottle U5 palackot egy feleslegesen túlárazott termosznak tartom. Bár intelligens termopalacknak nevezik, ezek az intelligens funkciók kicsit „sántítanak“. A hőmérséklet kijelző pontatlan, a hőfok +-8°C-t is ugrál, ami azért nem elhanyagolható különbség. A kijelzőre kattintani sem a legegyszerűbb, hiszen néha az nem reagál.

A palack halk sípolással minden két órában figyelmeztet az ivásra, ami a feledékenyebbeknek remek funkció. De talán egyszerűbb lenne az okostelefonon beállítani a figyelmeztetést, hisz az legalább ingyen van. Vagy léteznek hasonló applikációk, melyeket bármikor letölthet.

További hátránya, hogy közvetlenül az üvegből kell inni, ami hideg ital esetében nem okoz problémát. De általában azért veszünk termoszt, mert meleg italt szeretnénk tartani benne. A kupak nem használható pohárként, így a meleg teát iható hőmérsékletűre kell hűtenie, hogy ne égesse meg magát. Bár valakinél ez a szempont egyáltalán nem játszik szerepet.

Én ezzel a palackkal a műanyagot fogom helyettesíteni, legalább így is védem a környezetemet. És az ivásról sem fogok elfeledkezni, ami azért igazán jól jön.