Vélemény: Dormeo Siena anatómiai párnaszett

Dormeo Siena anatómiai párnaszett
 • anatómiai kialakítású párnák
 • mérete 30 x 50 cm
 • 2 darab
 • ára 13600 Ft-tól

Tudta, hogy egy ember az élete során 23-25 évet alvással tölt? Az életünk egy harmadát tehát ágyabn töltjük és ez nem csak a lustálkodásról szól. 

Az alvás az emberi szervezet számára egy nagyon fontos folyamat, mely során regenerálódik a test, fontos az anyagcsere és az immunrendszer megfelelő működése szempontjából, illetve azért, hogy az emlékeink a hosszútávú memóriánkba íródhassanak. Mindezek miatt az alvás minősége kiemelkedően fontos.

Az alvás alfája és omegája a megfelelően kiválasztott matrac és párna. Míg a matracok fontosságáról sok helyen hallhatunk, a párna kiválasztására nem szoktak ekkora figyelmet fordítani, pedig nagyon hasznos lenne. Ezért mi most a párnákkal foglalkozunk.

Az elmúlt hetekben a Dormeo anatómiai kialakítású párnáit vizsgáltuk, hiszen ez a márka az egyik legismertebb, ha a minőségi alvásról van szó. Hogy sikerült a tesztelés? 

SIENA ANATÓMIAI PÁRNASZETT

Első benyomás

A Dormeo kínálatában többféle párna megtalálható - klasszikus és anatómiai kialalkítású is. Én az anatómiai mellett döntöttem, mert ilyen jellegű párnán alszom évek óta és elégedett vagyok.

Lehet, hogy Ön éppen azok közé tartozik, aki nem tudja, milyen párna felelne meg neki. Ebben az esetben a leggyakoribb alvási pozíciójából kell kiindulnia párnaválasztáskor.

A klasszikus párnákat azoknak ajánljuk, akik váltogatják a pózokat, illetve hason alszanak. Ezeknek a típusoknak nincs állandó alakjuk, alváskor alakíthatóak, gyúrhatóak, hajthatóak igény szerint. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az ember alvás közben nem kéeps a párnáját az alvási pozíciójához alakítani.

Alvásunk során ugyanis kb. 50-szer váltunk pozíciót, így egy klasszikus párnát nem tudunk olyan formában megtartani, hogy az megfelelően támassza a fejet és a nyakat.

Ezért jobb választás az anatómiai kialakítású párna, mely leginkább a háton és oldalt alvóknak felel meg. Az  ilyen típusú párnák megfelelően megtámasztják a fejet és anyakat az alvás egész ideje alatt. 

A Dormeo Siena típusú anatómiai párnájából kettő van egy csomagban. Dobozban, összecsavarva kapjuk meg őket, kicsomagolás után viszont nagyon gyorsan felveszik megfelelő alakot. Ennek ellenére tanácsos a párnákat egy napig még használatlanul hagyni, hogy teljesen felvegyék a megfelelő alakjukat és kiszellőzzenek.

Mindkét párnának speciális alakja van. Két domborulat van rajtuk, egy kisebb és egy nagyobb. A nagyobb domborulat keményeb és kiválóan támasztja a nyaki gerincet. A kisebb, puhább domborulat a koponyát támasztja megfelelően. Az alvás során tehát a nyaknak kéne lenni a nagyobb domborulaton, a fejnek pedig a kisebben.

Dormeo Siena anatómiai párnaszett vélemény

A dobozban két párna található.

Dormeo Siena anatómiai párnaszett csomagolás

A párnáknak speciális, anatómiai kialakításúak.

 Memóriahab - Az anatómiai Dormeo párnák alapja

Mindkét Siena anatómiai párna mérete 30x50 cm. A kalsszikus párnákhoz képest kicsit kisebb, de anatómiai jellegéhez igazodva pont megfelelő. 

A párnák kiváló minőségű memóriahabból készültek. Vankúše sú vyrobené z vysoko kvalitnej pamäťovej peny. Ez egy lágy poliuretánhabból készült mesterséges, technológiai anyag, amelynek számos előnye van.

Manapság a matracokat és párnákat gyártó cégek messzemenően legnépszerűbb alapanyaga a memóriahab, mégpedig a csak rá jellemző tulajdonságai miatt.

Ellenáll a nyomásnak és mégis rugalmas - ennek köszönhetően maximálisan alkalmazkodik a test formáihoz. Légáteresztő struktúrájának köszönhetőenjó hőszabályozó és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkezik, nem biztosít jó körülményket az atkáknak sem.

A memóriahab jelenlétét a matracokban vagy párnákban egyszerűen felismerheti, ha kezét a párnába vagy matracba nyomja. Azonnal megfigyelheti a kéznyomot, amely fokozatosan tűnik el.

A Dormeo Siena párnáinak CleanEffect® kezeléssel ellátott huzata van, a huzat oldalai pedig AirX anyagól készülnek a jó légáteresztő képesség érdekében. A CleanEffekt védelmet biztosít a baktériumok és az atkák ellen. Ennek köszönhetően a Dormeo anatómiai párnáját allergiások és asztmások is használhatják.

A huzatok mosógépben 40°C-on moshatóak.

csomagolás Dormeo Siena anatómiai párnaszett

A párnákat dobozban, összecsavarva kapja kézhez. 

Dormeo Siena anatómiai párnaszett tapasztalatok

Kicsomagolás után röviddel felveszik az eredeti formájukat. 

tapasztalatok Dormeo Siena anatómiai párnaszett

Ajánlatos a párnákat hagyni legalább egy napot állni, hogy  elnyerjék teljes alakjukat és kiszellőzzön belőlük a kellemetlen szag.

A Dormeo anatómiai párna előnyei

A Dormeo anatómiai párnáinak több előnye is van a klasszikus párnákkal szemben. A következőkben felsoroljuk a legjelentősebbeket, amelyeket a használók leginkább értékelni szoktak: 

Tökéletesen támasztja a nyakat és a fejet

Az anatómia párnák alakja állandó, kialakítása követi a nyak és a fej vonalát. Segít a megfelelő pozícióban maradni alvás közben, és ezáltal megakadályozza a nyaki gerinc és a fej kellemetlen fájdalmait.

Javítja az alvás minőségét

Az anatómiai párnákon való alvás általánosan javítja az alvás minőségét. A párna alkalmazkodik a test aktuális helyzetéhez, így nem kell felkelni párnát igazgatni. Az anatómiai párnán való alvás javítja a vérkeringést és mélyebb alvást biztosít.

Enyhíti az allergiás tüneteket

Manapság az ellergia rengeteg embert kínoz, miközben többen nem is tudnak róla. Többször ennek oka lehet maga a párna, a matrac vagy a takaró tele allergénekkel.

A memóriahabból készült anatómiai párnák barátságtalan környezetet biztosítanak a kórokozóknak, amely segít enyhíteni az allergia kellemetlen tüneteit.

Stresszcsökkentés

Áno, aj správne zvolený vankúš vám pomôže zredukovať stres a uvoľniť napätie, a to vďaka plnohodnotnému a kvalitnému oddychu, ktorý ponúka. 

tapasztalatok Dormeo anatómiai párnaszett

A Dormeo anatómiai párnák allergiásoknak is megfelelnek.

 Milyen a Dormeo anatómiai párnán aludni? 

Afelől nincs kétség, hogy az anatómiai párnán való alvásnak számos előnye van a testi és lelki egészségre nézve. Még akkor is, ha ez azonnal nem tapasztalható. 

Én már évek óta anatómiai párnán alszom, így hozzá vagyok szokva. De mivel a csomagolás két párnát tartalmaz, az egyiket a férjemnek adtam, aki eddig klasszikus párnán aludt. 

Az első éjszakák számára az anatómiai kialakítású párnán nem éppen olyanok voltak, mint ahogy azt elképzelte. De ez egy általános jelenség, hiszen a testnek is hozzá kell szoknia a megfelelő pozícióhoz. Először megjelenhet a nyaki gerinc fájdalma vagy fejfájás, de ezek pár nap után elmúlnak. Éppen ezért egy anatómiai párnáról nem kell lemondani az első kényelmetlen éjszaka után.

Én azért döntöttem a párnaváltás mellett, mert a régi márkimondottan elhasználódott. Már több mint négy éves volt és puhább, mint az elején. A szakértők azt ajánlják, cseréljünk 3 évente párnát.

A Dormeo anatómiai párna az előző párnámhoz képest keményebb, már az első pillanattól jobban alszom rajta. A Dormeo párnával meg van elégedve a férjem is, aki már nem ébred arra, hogy rosszul van a párnája és meg kell igazítani.

Dormeo Siena anatómiai párnaszett előnyöket

A párnák nagyon jó minőségű memóriahabból készültek. 

Dormeo Siena anatómiai párnaszett tapasztalatok

A párna anatómiai kialakítása az emberi test alakjához igazodik, megfelelően támasztja a nyakat és a fejet.

  Ár

Két Dormeo anatómiai párna ára kb 13 600 Ft tehát egy párna ára kb 6800 Ft körül mozog. 

Ez az ár más gyártók párnája árához viszonyítva és szerintünk is elfogadható.

A Dormeo anatómiai párna előnyei és hátrányai

Előnyök

 • memóriahabból készült
 • levehető, mosógépben mosható huzat 
 • támasztja a nyakat és a fejet
 • allergiások is használhatják
 • kellemes tapintású
 • javítja az alvás minőségét

Hátrányok

 • hozzá kell szokni, ami pár éjszakán át eltart
Dormeo Siena anatómiai párnaszett tervezés

Összbenyomás és értékelés

A Dormeo Siena anatómiai kialakítású párnáját csak ajánlani tudom mindenkinek, aki valamilyen okból ilyen párna vásárlásán gondolkodik - akár hátfájás, nyakfájás, fejfájás, gyakori ébredés vagy kényelmetlen alvás miatt. 

Memóriahabból készült, ami maximálisan igazodik a gerincoszlop formájához, jól szabályozza a hőt és a nedvességet, fantasztikus feltételeket biztosít a minőségi és teljes értékű alváshoz.

Nagy előnye a speciális huzat, ami védi a párnát a különböző allergénektől, így allergiások is használhatják. A levehető, mosógépben mosható huzat garantálja a higiénikusságot.

Nagyon jó ezen a párnán aludni. Megfelelő a mérete, kellemes a tapintása és igazodik a nyak és a fej vonalához. Ha még nem használt memóriahabos párnát, először keménynek tűnhet, kicsit kényelmetlen lehet. Viszont pár nap múlva ez az érzés elmúlik, Ön pedig élvezheti a kellemes, pihentető alvást.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: