Vélemény: Rohnson R-2115 elektromos grill

Rohnson R-2115
 • elektromos grill
 • 1600 W teljesítmény
 • ára 9 800 Ft-tól

Ha azt mondjuk grillezés, a legtöbben már szinte érzik is azt az összetéveszthetetlen illatot, és azonnal összefut a szánkban a nyál. A grillezés egy élmény, de nemcsak az ízlelőbimbóknak, hanem az orrunknak is.

A grillezést sokan összekapcsolják a meleg nyári estékkel a teraszon vagy a kertben. De nem mindenkinek adottak a lehetőségek egy saját terasszal vagy kerttel, de van, hogy épp az időjárás nem megfelelő. Ezért is találták ki az elektromos grillt, ami bárhol lehetővé teszi a grillezést, ahol van elektromos áram.

Az elmúlt napokban a Rohnson R-2115 elektromos kontaktgrillel ismerkedtünk, ami már 9 800 Ft-ért kapható. Tud vajon az ilyen árú minőség, íz és illat versenyezni a sokkal drágább modellekkel?

Vélemény: Rohnson R-2115 elektromos grill

A termékről

A Rohnson R-2115 elektromos grill a kontaktgrillek közé tartozik, ami azt jelenti, hogy egész évben grillezhetünk rajta.  Mindenhol megállja a helyét, ahol a klasszikus fatüzelésű- vagy gázgrill nem alkalmazható.

Az ilyen grillek előnye még a gyorsaság, hiszen az ételek két oldala a két lap között egyszerre sül. Bizonyos grillsütők lehetővé teszik a klasszikus egylapos grillezést, tehát teljesen kinyitva is használhatóak.

A Rohnson R-2115 grillsütőhöz jár egy használati útmutató, melyben minden szükséges információ megtalálható. Rögtön a kicsomagolása után meglepett a robusztus külső, aminek hála nem veszik el a konyhapulton, az biztos.

A grillsütő nagyon jól néz ki, a rozsdamentes acél műanyag elemekkel kiegészítve egy széles fogantyújú bőröndre emlékeztet. A fogantyúk hőszigeteltek és biztonsági zárral felszereltek.

A grillező felületek nagysága 28 x 17 cm, így kisebb adag ételek elkészítéséhez felel meg igazán.

Rohnson R-2115 elektromos grill
Rohnson R-2115 elektromos grill csomagolás

A grillhez tartozik egy használati utasítás

Akár szendvicssütő is lehet

A Rohnson R-2115 nagy előnye, hogy szendvicssütőként is felhasználható – kiváló 2 az 1-ben segítőtárs a konyhában, így még helyet is spórolhat. Elég elkészíteni a szendvicseket, berakni a grillbe, azt lehajtani majd beállítani a hőmérsékletet. Tehát ugyanarról van szó, mint az egyszerű szendvicssütők esetében.

A grill sütőlapjai nem eltávolíthatóak, így talán egy kicsit nehezebb a tisztítás, viszont ez a típus az ellenállóbb, jobban csatlakozik a fűtőszálhoz így könnyebben felmelegszik. A lapok nem használódnak el egykönnyen, nem lazulnak meg és nem esnek ki. Tapadásmenetes felülettel rendelkeznek az egyszerűbb karbantartás érdekében.

Ami a sütőlapok kialakítását illeti, bordás felületűek, így bármilyen grillezett étel elkészítésére alkalmasak, leginkább húsok sütésére. Vannak grillek levehető sütőlappal is, ahol lehet cserélgetni akár a sima és a bordás sütőlapot. Persze ilyen grillsütők már a magasabb árkategóriába esnek.

Rohnson R-2115 elektromos grill a használat

A grillnek stabil, bordázott felületű lapjai vannak.

Rohnson R-2115 kontakt grill

A biztosíték, mely segítségével a grill teljesen kinyitva is használható.

Rohnson R-2115 kontakt grill Vélemény

Ha nyitva a grillsütő, nagyobb grillező felület áll a rendelkezésünkre.

Technikai paraméterek

A Rohnson R-2115 elektromos grillsütő teljesítménye 1600 W, ami kimondottan jónak számít. Általánosságban érvényes, hogy a zöldségek, bagettek vagy szendvicsek készítéséhez elegendőek alacsonyabb teljesítményű grillek is. Ha leginkább finom, jól átsütött húsokat szeretne készíteni, akkor 1500 W-os vagy annál nagyon teljesítményűt kell választania, akár 2000 W-osat is. Itt persze nagyon sok függ a mérettől is. A kisebb teljesítményű de kisebb grill is nagyon jól működhet, ha jól van kitalálva.

Továbbá az elkészíteni kívánt ételtől függően állítható a grillsütő hőmérséklete, méghozzá az alsó részen található tekerőgombbal.

Három helyzetben használható -  lehajtott fedővel, nyitott fedővel vagy egyenes felülettel. A jobb oldalon található biztosíték segítségével állítható. Teljesen előrehúzva lehet a grillsütőt kinyitni. Középre, a kis lakat jelhez helyezve a grillsütő lezárul. Hátra húzva pedig félig van csak a fedő lezárva. Ha szeretné a grillsütőt egyenesre nyitni, , akkor meg kell nyomnia a piros biztosítékot.

Rohnson R-2115 kontakt grill tapasztalatok

A grill teljesítménye 1600 W.

Rohnson R-2115 kontakt grill ellenőrzés

Egyszerűen beállítható a tekerőgomb segítségével.

A ROHNSON R-2115 elektromos grillsütő használata

Az első használat előtt a grillsütőről el kell távolítani minden csomagolóanyagot és a sütőlapokat áttörölni nedves ronggyal. A grillt semmiképp sem szabad bevizezni vagy folyó víz alá helyezni. És ahogy az lenni szokott, az első használatkor egy kicsit kellemetlen szaggal kell számolni. Figyelni kell még a csepegtető tál megfelelő elhelyezésére. A grill hátsó részébe kell behelyezni, nem csatlakozik semmihez, ami a kiesését megakadályozná.

A grillsütőben először hamburgerhúst készítettem. Betettem a grillbe, nyitva hagytam a fedelet és beszúrtam a kábelt a konnektorba (itt muszáj megemlítenem, hogy sajnos igazán rövid ez a kábel). Azonnal elkezd világítani a melegítést jelző fény. A tekerőgomb segítségével beállítom a hőfokot, és ekkor elkezd világítani a zöld jelzőfény, ami a felmelegedést jelzi. Ahogy eléri a megfelelő hőmérsékletet, a jelzőfény azonnal kikapcsol.

A sütés befejeztével elég felhajtani a fedőt a fogantyú segítségével (ami persze végig hideg marad) és óvatosan kivenni az ételt fa vagy műanyag konyhai csipesszel. A grillt csak tisztítás és teljes kihűlés után rakja el. Ami a tisztítást illeti, ehhez elég egy nedves rongyocska. Magam is megerősíthetem, hogy a tapadásmentes felületnek köszönhetően nagyon egyszerű tisztítani.

A grillen sütöttünk még zsemléket is a hamburgerekhez, zöldséget, valamint szendvicseket is. A grillezés és a sütés teljesen egyenletes, gyors, és ha egyenes lapon süt, akkor a szuper illatot is még jobban kiélvezheti.

Rohnson R-2115 kontakt grill Vélemény
Rohnson R-2115 kontakt grill roston sütés
Rohnson R-2115 kontakt grill

A grillezés egyenletes, gyors és összetéveszthetetlen finom illat kíséri.

​Vélemény: Rohnson R-2115 elektromos grill

  Ár

A Rohnson R-2115 elektromos grill kb. 9 800 Ft-ért kapható. Ha már valamikor már utánanézett ezeknek az eszközöknek, akkor biztosan tudja, hogy ez a grillsütő a legalacsonyabb árkategóriába tartozik.

Persze találhat szuper eszközöket, melyeknek az ára 34 500 Ft-nál kezdődik. Persze ezek a grillek már rengeteg más funkciót is kínálnak.

A Rohnson R-2115 elektromos grill előnyei és hátrányai

Előnyök

 • dizájn
 • minőségi konstrukció
 • 3 pozícióban használható - zárt fedő, nyitott fedő és egyenes felület
 • egyszerű használat
 • tapadásmentes felület
 • nagyon jó ár-érték arány

Hátrányok

 • mozgatható csepegtető tál
 • rövid kábel
Rohnson R-2115 kontakt grill

A grill három pozícióban használható - nyitott, félig nyitott és zárt.

Tapasztalja meg a ROHNSON R-2115 elektromos grillét

A csepegtető tál a grill hátuljába helyezhető.

Összbenyomás és értékelés

​A ROHNSON R-2115 elektromos grillsütő szerintem egy fantasztikus konyhai kiegészítő azoknak, akik szeretik a grillezett finomságokat és a szendvicseket. legfőképpen azoknak ajánlom, akik egy egyszerű eszközre vágynak, felesleges funkciók nélkül, megfizethető áron.

A grillsütő minőségi konstrukciója mellett a dizájn is kiváló. Első látásra talán kicsit robusztusnak tűnhet, de valójában pont jók a méretei. Nagy előnye a multifunkciós használat lehetősége - a grillezés mellett szendvicsek, toastok készítésére is használható. Három pozíció állítható be rajta - csukott fedő, nyitott fedő, egyenes felület (180 °).

Egyszerű kezelni és karbantartani. Hátránya a rövid kábel és a nem túl praktikus megoldása a csepegtető edény elhelyezésének, mert az könnyen kieshet. E két hátránytól eltekintve a Rohnson R-2115 grillsütő egy kiváló eszköz, ár-érték arányban igazán tökéletes.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: