Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic - Vélemény és tapasztalatok

vezeték nélküli fejhallgató Xiaomi Mi True Basic
 • vezeték nélküli fülhallgatók
 • víz- és izzadtságálló
 • Bluetooth 5.0
 • ár 11 000 Ft-tól

A Xiaomi márka a fantasztikus ár-érték arányú termékeiről ismert. A szinte mindenkinek elérhető árú Xiaomi termékek általában nagyon jó teljesítményűek és felszereltségűek, sikeresen konkurálnak még a hangzatosabb márkákkal is.

Annak ellenére, hogy a Xiaomi leginkább, mint smarphone-gyártó ismert, kínál még tableteket, televíziókat, intelligens órákat, karkötőket, smart elektronikai kütyüket és fülhallgatókat. Az elmúlt napokban megismerkedtünk a vezeték nélküli különlegességgel, a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds fülhallgatóval, ami a kedvelt AirPodok olcsóbb  változatának tekinthető

Hogy meg voltunk-e elégedve? Megállja-e a helyét a mondás - olcsó húsnak híg a leve?

A felhasználók igazolják

produkty preverené užívateľmi

A fülhallgatót B. Mihály tesztelte Önöknek

"Manapság minőségi, vezeték nélküli fülhallgatót találni kész művészet, de nem lehetetlen. Olvassák el tapasztalataimat a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds headsettel."

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic

Első benyomás

Az AirDots néven is ismert Xiaomi vezeték nélküli fülhallgató szűk dobozban kapható. Ennek kinyitása után látható a tok a fülhallgatókkal, az extra fülharangokkal és a használati utasítással. Drótot hiába keresünk, ezt mindenkinek magának kell beszerezni, ha még nincs otthon. Viszont az AirDotson régebbi fajta micro USB nyílás található, így ez biztos nem lesz probléma.

A fülhallgatók klasszikus füldugó típusúak, és mivel ugye vezeték nélküliek, kábelt egyáltalán nem találunk. Műanyagból készültek, felületük matt, ami azt jelenti, hogy minden egyes ujjlenyomat meglátszik rajtuk. Az elülső részükön található az irányító panel, a hátoldalon pedig a LED jelzőfény. Két extra fülharang is van hozz, egy kisebb és egy nagyobb. Nagy előnye, hogy víz- és izzadtságálló (IPX5).

A tok, ahogy a fülhallgatók, matt felületű műanyag. A belső rész fényes felületű, két nyílás van benne a fülhallgatóknak, melyek nem csak tárolásra alkalmasak, hanem töltésre is. A tok apró, praktikus méreteinek köszönhetően kiválóan elfér a zsebben.

Annak ellenére, hogy a Xiaomi tényleg nagyon alacsony áron kínálja, a fülhallgató dizájnja és konstrukciója ezt egyáltalán nem sínyli meg.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic Vélemény és tapasztalatok

A Xiaomi AirDots fülhallgató csomagolása.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic csomagolás

A dobozban található a töltő tok a fülhallgatókkal, az extra fülharangok és a használati utasítás.

csomagolás Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic

A telefonnal Bluetooth 5.0 segítségével csatlakoztatható.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds - párosítás

Ha bármilyen elektronikai kütyük párosításáról beszélünk, akkor sokan automatikusan perceken át tartó, reménytelen próbálkozások sorozatát képzelik el. Szerencsére ez a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds fülhallgatók esetében egyáltalán nem jellemző.

Elég egyszerre kivenni a fülhallgatókat a tokból, melyek ekkor villogni kezdenek, a jobb fülhallgató pedig kicsivel tovább villog, mint a bal. Ez a villogás jelzi az egymás közötti kapcsolódást. Amikor lelassul a jobb fülhallgató villogása, akkor megtörtént a kapcsolódás, a fülhallgatók készen állnak a smartphone-hoz való csatlakozásra is. Ekkor elég a telefonon bekapcsolni a bluetoothot, kiválasztani a Xiaomi Mi True Wireless Earbudst, és már kész is.

Vigyázni kell viszont arra, hogy megfelelően vegyük ki a fülhallgatókat a tokból. Ugyanis ha nincsenek egyszerre kivéve, akkor nem kapcsolódnak egymással és zenehallgatáskor nem szól mindkettő. Teszteléskor ez velem is megesett. De nem kell rögtön szaladni reklamálni, elég a két fülhallgatót egyszerre párosítani.

Pozitívum még az is, hogy a fülhallgatók emlékeznek az utolsó készülékre, mellyel párosodtak, így a tokból kivéve ehhez már automatikusan kapcsolódnak is.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic tapasztalatok

A tok nem csak tárolásra alkalmas, hiszen ez maga a töltő is.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds felülvizsgálat

A fülhallgatókon védőfólia található.

A Xiaomi Airdots fülhallgatók kezelése

A fülhallgatókat a közvetlenül rajtuk található panelek segítségével irányíthatjuk.

Egy rövid nyomás megállítja a zenét, egy hosszabb, két másodperces nyomással pedig ki lehet kapcsolni a fülhallgatókat. Ha mindkettőt ki akarja kapcsolni, akkor mindkettőn meg kell nyomni a gombot.

A zenelejátszáson kívül telefonáláshoz is használhatók a gombok. Egy-egy nyomással a hívást lehet fogadni vagy letenni a telefont.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic - Vélemény és tapasztalatok

A fülhallgató alján találhatók a töltőpanelek.

  A hang minősége

Na tom, že slúchadlá sú predovšetkým o kvalite zvuku sa určite zhodneme. A čo teda možno očakávať Abban mind megegyezhetünk, hogy a fülhallgatók esetében a hangminőség a legfontosabb. Mit várhatunk hát ettől az elérhető árú fülhallgatótól?

Zenehallgatás közben szeretem az erős, de tiszta hangot, mély basszusokkal. Annál jobban örültem ennek a fülhallgatónak, mikor rájöttem, éppen azt nyújtja, amit magam is várok. Telt és kiegyensúlyozott hangzás, amit a 7,2 mm-es átalakítók biztosítanak.

Nagyon sok fülhallgatóm volt már, többek között Airpod is, és kijelenthetem, hogy a Xiaomi fülhallgatója biztosítja ugyanazt a minőségi hangzást.

fejhallgató Xiaomi Mi True Wireless Earbuds

Akkumulátor üzemideje

Nagyon fontos (sokaknak ez a döntő) kritérium minden vezeték nélküli elektronikai eszköz esetében az akku üzemideje.

A Xiaomi AirDots töltőtokja 300mAh-s akkuval, a fülhallgatók pedig 30 mAh-s akkuval rendelkeznek. A gyártó szerint egy töltéssel akár 4 órát is működhetnek. Hogy mi az igazság? A fülhallgatókkal 3,5-4 órán át hallgathat zenét, ami nagyon jó teljesítmény.

A fülhallgatók töltése kb. 1,5 órát vesz igénybe, a tök töltése kb. 2 órát.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds töltő tok

Micro USB töltőkábel csatlakozója.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds töltés

Viszont töltőkábel nincs a tartozékok között.

  Ár

Nagy előnye ennek a headsetnek a fantasztikus ár.

Míg az AirPodok általában kb. 52 000 Ft-rt kaphatóak, a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds már 11 000 Ft-ért elérhető. Ez pedig azért elég nagy különbség.

A Xiaomi Mi True Wireless Earbuds fülhallgatók előnyei és hátrányai

Előnyök

 • vezeték nélküli kialakítás
 • jó hangzás
 • töltőtok
 • dizájn
 • akkumulátor teljesítménye
 • régebbi típusú töltő csatlakozó

Hátrányok

 • USB kábel nélkül
 • matt felület
Xiaomi Mi True Wireless Earbuds

Összbenyomás és értékelés

Amikor a kezembe kerültek a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds fülhallgatók, olcsó utánzatként tekintettem rájuk: másrészt viszont tudtam, hogy a Xiaomi jó minőségű termékeket kínál, mely az alacsony ár ellenére a legigényesebb falhasználókat is megszólítja. Így van ez a Xiaomi Mi AirDots vezeték nélküli fülhallgatókkal is.

Már 11 000 Ft-ért az öné lehet egy minőségi, vezeték nélküli fülhallgató és tok, amely töltőként is szolgál. Kiválóan illeszkedik a fülbe, nem esik ki még futás közben sem. Nem árt meg neki a víz és az izzadtság sem. Nem okoz csalódást sem a 3,5-4 órás teljesítmény, a hang pedig pláne nem. Erős, tiszta és kiegyensúlyozott hangzást biztosít.

Negatívum kizárólag a töltőkábel hiánya, illetve a matt felület, ami szinte vonzza az ujjlenyomatokat. A fantasztikus ár mellett viszont ezek a dolgok elfogadhatóak.

Egyszerűen és röviden - ha a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds fülhallagtókat választja, biztos nem fogja megbánni. Jó minőség, jó hangzás.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: