Xiaomi Mi PowerBank 2C 20 000 mAh teszt - VÉLEMÉNY

Xiaomi Mi PowerBank 2C 20 000 mAh
 • külső akkumulátor
 • 2x USB kimenet, kilépő feszültség 12 V
 • 20 000 mAh kapacitás
 • gyorstöltés, LED állapotjelző

ára: 9800Ft-tól

A mai elektronikus világunkban szinte elengedhetetlen egy külső akkumulátor használata. Leginkább azoknak lehet rá szüksége, akik gyakran utaznak, fesztiválokra vagy más hasonló helyekre járnak, ahol az eszközök megszokott töltése nem lehetséges. Számomra nagyon fontos, hogy mindig kéznél legyen egy megbízható külső akkumulátor. Nem fogok hazudni, minden nap a kezemhez van tapadva a telefonom - az instagram, a facebook, a whatwapp nálam sem pihen.

Tehát mi alapján is válasszunk megfelelő külső akkumulátortÉn úgy döntöttem, kipróbálom a Xiaomi Mi PowerBank 2C 20 000 mAh típust, mivel nagy a kapacitása, elméletileg többször is feltölthető vele az okostelefon. Ez pedig nagyon jól jön, például egy utazás során.

Hogy szerepelt végül a Xiaomi powerbank a teszten? Teljesítette az elvárásokat?

Xiaomi powerbank Mi 2C teszt

  Technikai paraméterek:

A Xiaomi Mi 2C leginkább a 20 000 mAh-s kapacitásával keltette fel a figyelmünket. A Quick Charge 3.0 gyorstöltés támogatás is vonzóvá teszi az eszközt. Két USB kimenettel rendelkezik, így egyszerre két készülék is tölthető a segítségével. Mindezeken túl kisebb elektronikai eszközök is tölthetőek vele, mint például egy fitness karkötő. A csomagolás tartalmaz egy kb. 20 cm-es mikro USB töltőkábelt.

 • 20 000 mAh kapacitás
 • Quick Charge 3.0 gyorstöltés
 • Felhasználás: mobil eszközök, kisebb elektronikai eszközök töltése
 • USB kimenetek száma: 2
 • Bemenet: DC 5.0V/2.0A 9.0V/2.0A
 • Kimenet: 2× DC 5.1V/2.4A 9.0V/2.0A a 12.0V/1.5A MAX 18W
 • Szélesség: 6,96 cm
 • Magasság: 14,95 cm
 • Mélység: 2,39 cm
 • Súly: 358 g
 • Funkciók: Gyorstöltés, LED-es töltési állapotjelző
 • A csomagolás tartalma: Xiaomi Powerbank 2C 20000 mAh, USB kábel
Powerbank Xiaomi Mi 2C

  Kapacitás: 10 / 10

Ahogy azt a neve is mutatja, a Xiaomi 2C 20 000 mAh lítium-polimer akkumulátora óriási, 20 000 mAh-s kapacitással rendelkezik. A klasszikus okostelefonok többször is feltölthetők vele.

Egyértelműen az előnyei közé tartozik az is, hogy lehetséges kisebb elektronikai eszközöket is tölteni vele, mint például smart órákat, karkötőket vagy vezeték nélküli fülhallgatókat.

A hihetetlen nagy kapacitásnak köszönhetően lehetséges ezzel az akkuval egy iPhone 7 plus okostelefont akár 5-6-szor feltölteni. Ez igazán fantasztikus. A hétköznapi külső akkumulátorok nem ennyire hatékonyak.

A gyártó azt ígéri, hogy 3x feltölthető vele egy iPad mini, sőt 1,2 x egy MacBook is, a speciális C típusú USB töltőkábellel. Nekem ilyenem sajnos nincs, így ezt nem tudtam letesztelni

Xiaomi-Mi-2C-tolti-az-iPhone-7-tol-6kr-ig

  A töltés sebessége: 8 / 10

Nagy előnye a Quick Charge 3.0 gyorstöltés funkció. Az akkumulátoron 3 csatlakozó található - egy mikro USB port 5V2A / 9V2A quick charge támogatással, valamint két USB-A port 5.1V2.4A / 9V2A / 12V1.5A quick charge támogatással. Ez azt jelenti, hogy ha a készüléke rendelkezik gyorstöltés funkcióval, akkor ezzel az eszközzel igazán gyorsan feltölthető. Viszont tudnia kell, ha két készüléket szeretne egyszerre tölteni, hogy csak az egyik port rendelkezik quick charge funkcióval, a másik a megszokott 5 V-s feszültséggel tölt.

Ha gyorstöltőt használ, akkor magát a külső akkumulátort 6-7 óra alatt töltheti fel. Ha nincs ilyen töltője, akkor a töltési folyamat 16 órát is igénybe vehet. Ezért az időért pedig kár, így érdemes egy ilyet beszerezni. Az iPhone 7 plus nálam nagyon gyorsan feltöltődött, kb. két óra alatt, ami igazán remek.

Xiaomi Mi 2C 20 000 mAh

   Dizájn: 7 / 10

A Xiaomi Mi 2C 20 000 elsősorban a kinézetével ragadott meg. Szélei kerekítettek, dizájnja elegáns, a színe fehér. A gyártó PC + ABS műanyagot használt, amely környezetkímélő. A powebank felülete matt, karcolásálló, nem csúszik a kézben. Viszont rajta maradnak az ujjlenyomatok és nagyon gyorsan piszkolódik.

A súlya 358 g, ami igazából nem kevés. Mivel aránylag nehéz, megérzi, ha a táskájában van. Viszont az óriási kapacitását tekintve ez a súly teljesen érthető.

A felső részén 4 LED dióda található, amelyek a powerbank töltöttségi szintjét mutatják. Ugyanitt található a 2 USB és az 1 mikro USB port. A nyomógomb az oldalán található, ami nem a legjobb megoldás, mivel használat közben véletlenül megnyomhatja. Ez a gomb a külső akkumulátor töltöttségi szintje ellenőrzésére szolgál, nem telefontöltésre - az magától elindul. Ha kétszer nyomja meg, akkor a powerbank átkapcsol kisebb elektronika töltésére.

Méretek Xiaomi
A Powerbank Xiaomi méretei

  Ár: 7 / 10

A powerbank következő előnye az ára. Már 9800 Ft-tól beszerezhető, amely ár-érték arányban igazán fantasztikus.

Előnyök és hátrányok

 • 20 000 mAh kapacitás
 • Quick Charge 3.0 gyorstöltés támogatás
 • egyszerre 2 eszköz töltése lehetséges
 • kisebb elektronikai eszközök töltése
 • elegáns dizájn
 • ár
 • nagyobb súly
 • ha nincs gyorstöltője, aránylag hosszan tart a feltöltése
Xiaomi Powerbank Mi 2C
Xiaomi specifikáció

  Összbenyomás és végeredmény: 8 / 10

A legfontosabb egy hordozható energiaforrás vásárlásánál, hogy tudatosítsuk, mit is várunk tőle. Nekem egy nagykapacitású töltőre volt szükségem, ami többször egymás után képes feltölteni egy okostelefont. Ezért esett a választás a Xiaomi Mi 2C 20 000 mAh eszközre, ami igazán nem okozott csalódást. Nagyon örültem, hogy a telefonomat 6-szor töltötte 0 %-ról 100 %-ra. Két eszközt is tölthet, egyszerre, de könnyen feltölthet vele még például egy bluetooth fülhallgatót is.

Mivel nincs saját gyorstöltésre alkalmas kábelem, ezért negatívumként kell értékelnem a powerbank hosszú töltési idejét - 16 óra. Ezért ajánlom a gyorstöltést támogató töltő vásárlását. Az sem tetszett, hogy a powerbank túl nehéz, bár az óriási kapacitásból kiindulva pont erre számítottam.

A Xiaomi Mi 2C 20 000 mAh külső akkumulátor várakozáson felül teljesített. Mindenkinek csak ajánlani tudom, leginkább azoknak, akik sokat utaznak, hiszen jól jöhet a strandon, a hegyen vagy akár a dzsungelben. Sőt, még az ára is kedvező.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: