Hogyan válasszunk jó minőségű pólót

PÓLÓK

Egy minőségi póló kiválasztása, ami nem hagy cserben minket pár mosás után, igazán nagy kihívás. A legtöbb darab tönkremegy, megváltozik a mérete, kinyúlik - ezért lesz az ilyen egyszerű pólókból egy pillanat alatt pizsama, melyekkel villámgyorsan betelik a fiók.

Hogy ez a forgatókönyv ne ismétlődjön és ne tépázza meg nagyon a családi költségvetést az új pólók vásárlása, felfedjük a titkot, hogyan is kell jó pólót választani. Hát csak nem tűntek el teljesen a piacról a minőségi pólók? Vagy mégis?

Természetesen nem, a minőség nem tűnt el. Csak meg kell tanulni, hol keressük a minőségi darabokat. Sok ruhadarab jó minőségűnek tűnik, de végül kiderül, hogy ugyanolyan, mint amit azelőtt vásároltunk és a fiók mélyén landolt. Mire figyeljünk hát a vásárláskor, mi a legfontosabb?


Tudja meg az anyag súlyát

A pólók kiválasztásánál kulcsfontosságú az ún. grammsúly. Mi is ez a gyakorlatban? Az anyag egy négyzetméterre eső súlya.

Minél kisebb az anyag súlya, az nem csak annál könnyebb, de annál átlátszóbb is. Egyszerűen megfogalmazva ne válasszunk kis grammsúlyú anyagból készült pólót. Nagyobb súlyút annál inkább, mert az nem csak tartósabb, hanem melegebb és jobban tartja a formáját is.

PÓLÓK

Az anyagon sok minden múlik

A minőség természetesen az anyagon is múlik. Az utóbbi években előtérbe kerültek a természetes anyagok, ami nagyon fontos a környezetünnk szempontjából.

Legkedveltebb a pamut, mely ellenálló, légáteresztő, egyszerűen mosható és vasalható. Figyelni kell a hozzáadott elasztán mennyiségére, melytől a póló rugalmasabb, de már nem természetes anyagról van szó.

Az elasztán egy mesterséges szál, mely az anyag rugalmasságáért felel. Minél több elasztán van a pólóban, annál inkább rásimulhat a testre. Nem egy kellemetlen anyagról beszélünk, hanem éppen ellenkezőleg. Kimondottan kellemes a tapintása.

A legtöbb ruhadarabot több különböző anyagból készítenek, így azok pozitív tulajdonságai megsokszorozódnak. Azonban nem csak ezek a jellemzők a döntőek, hanem az említett súly, és persze az, hogy érzi az ember magát egy adott pólóban.

PÓLÓK

A méret nem mindenhol egyforma

Ahhoz, hogy a póló jó legyen, természetesen tökéletesen kell illeszkednie is az alkatunkhoz. Ezért a méretére nagyon figyeljen - mérje le a konkrét darabot. A méretek ugyanis nem mindenhol egyeznek. Legtöbbször elérhető méretek a legkisebb XS-től az 5XL-ig, de a megadott méretek nem mindig felelnek meg.

A legideálisabb esetben ismernünk kell a saját méreteinket, hogy az alapján dönthessünk. A pólóknál többször megadják a szélességet és a hosszúságot is, illetve akár az ujjak hosszúságát (ez a gyermekpólóknál jellemző).

Foto: Legyferfi.hu