Megéri 2400 Ft-ért fülhallgatót venni? - Vélemény és tapasztalatok

Samsung EO-HS1303P
 • fülhallgató
 • 3,5 mm-s jack kábellel
 • handsfree és hangerő szabályozás

ár: 2400 Ft-tól

A minőség fontosabb a mennyiségnél. Érvényes ez a fülhallgatók esetében is?  Jobb inkább megvenni a drágábbat, vagy egy 8 €-nál olcsóbb darab is ugyanolyan jól szolgál majd?

Most a füldugós, beépített mikrofonos Samsung EO-HS 1303P stereo headsetet teszteltük, ami handsfreeként is használható. Hogy szerepelt hát a teszten?

Samsung fülhallgató

Technikai paraméterek:

Ez a fülhallgató az alacsony ára miatt vált vonzóvá számunkra, hiszen Samsung márkájú, ami ugye általában minőségi elektronikát jelent. Így talán egy kimondottan jó modellről van szó, és még a pénztárcánk sem sínyli meg a vásárlást.

Első ránézésre leginkább nőknek való, hiszen a színe kirívó rózsaszín. Viszont fekete színben is gyártják. Nagyon könnyű, mindössze 13 g, dizájnja letisztult.

Puha, gumi füldugói akusztikusan elzárják a hallójáratoktól a külvilág hangjait. Ideális mindenkinek, aki zavartalanul szeretné élvezni a zenét. Az 1,2 m hosszú vezetékén beépített mikrofon található, mely segítségével a kéz használata nélkül is zavartalanul telefonálhat. Található még rajta gomb a hívások fogadására, a zenelejátszás megállítására, valamint hangerő szabályozó gombok is.

Az eredeti csomagolásban három méretben található meg a gumi füldugó szett.

 • Fülhallgató típusa: gumi füldugó
 • Mikrofon: a kábelen
 • Felszerelés: hangerő szabályozás
 • Szín: rózsaszín, fekete
 • Súly: 13 g
 • Csatlakozás: 3,5 mm jack
 • Kábel hossza: 1,2 m
Samsung fejhallgató csomagolás

A fülhallgatóhoz még jár 3 pár különböző méretű gumi füldugó

   Hang: 2 / 10

A gumis füldugót a fül belsejébe kell helyezni. A szerkezete zárt, ami azt jelenti, hogy akusztikusan kizárja a környezet hangjait, így a használó jobban hallja a zenét. A leírás szerint bármilyen zene hallgatására alkalmas, a magas hangok és a basszus is jól hallható.

A valóság azonban sajnos teljesen más. Az iPhone 7s Plus készülékemhez csatlakoztatva a fülhallgató azonnal súgni kezdett. Súg és pattog zenehallgatás közben, Youtube vagy Instagram videó nézése közben. Kipróbáltam másik két iPhone-nal, és ugyanez történt. Szintén nem működnek az irányítógombok, sem a zene átkapcsolásánál, sem a hangerő szabályozásánál. Egyszerűen nem reagálnak.

Mac Bookhoz csatlakoztatva a fülhallgató nem súgott, a hang elfogadható volt, működött a zenemegállító gomb. De sajnos semmi több.

Megtörténhet, hogy a fülhallgató csak a Samsunk okostelefonokkal kompatibilis, viszont ez már így nem igazságos. Nem abban van a hiba, hogy az iPhone nem támogatna más fülhallgatót, csak az Apple típusút, hiszen eddig sem eredetit használtam, mégis tudtam zenét hallgatni. Sajnos a környezetemben senkinek sincs Samsung telefonja, így kizárólag Apple készüléken tudtam kipróbálni. Számomra ez az eszköz egy nagy csalódás volt.

Samsung EO-HS fejhallgató

A fülhallgató nagyon jól tart, mozgás közben nem esik ki a fülből.

    Dizájn: 8 / 10

A Samsung EO-HS 1303P fülhallgató először a szép rózsaszín színével keltette fel a figyelmemet, amitől nekem igazán lányosnak tűnik. Szeretem a kirívó színeket, így könnyebb a retikülben is megtalálni. Maga dizájn nagyon egyszerű.

A csomagolásban három méretben érkeznek a gumis füldugók, így biztosan sikerül kiválasztani a megfelelőt. Én a legkisebbet használom. A fülhallgató külső felülete fényes, SAMSUNG felirat van rajta. Maga a konstrukció könnyű, 13 g, de mégis tartós.

Samsung fejhallgató tervezés

A rózsaszín árnyalat leginkább a nőket fogja meg

   Felhasználás: 2 / 10

Más, fülbe dugható fülhallgatókkal problémám szokott lenni, mert a legokosabb mozgásnál is kiesnek a fülemből. Nem használom ezért a legújabb, vezeték nélküli típusokat, bármennyire is praktikusak. Én maradok a klasszikusoknál, nem zavar a kábel sem. Főleg, hogy a hossza egészen 1,2 m.

Ezt a fülhallgatót nem csak a dizájn és az ár miatt választottam, hanem a beépített mikrofon miatt is, mivel így handsfreeként is használható. A munkám során többet Skype-olok, és nem szívesen zavarom a környezetem a beszélgetéssel. A beszélgetések során a „vonal“ másik végén jól hallottak, viszont az nyomógombok egyáltalán nem működtek. Egyszer véletlenül megszakítottam a hívást, mikor hangosítani szerettem volna, másodszor pedig már egyik gomb sem reagált.

A telefonálásról és a zenehallgatásról az iPhonon így teljesen lemondtam, maradtam a számítógépnél, ahol aránylag jól működik a fülhallgató. Legalábbis a hangot tekintve. De ez az, amit egy új fülhallgató vásárlásakor várunk? Hát, én biztosan nem.

használhatja a Samsung fejhallgatót

A fülhallgatón beépített mikrofon található, így handsfreeként is használható

  Ára: 8 / 10

A legvonzóbb ebben a termékben az ára, hiszen már nagyon kedvező áron, 2400 Ft-ért is megvásárolhatja. Bár, már inkább valami másra költeném, vagy hozzátennék még egy kis pénzt és vennék egy más típust.

Előnyök és hátrányok

 • dizájn
 • 1,2 m-es kábel
 • ár
 • füldugók 3 méretben
 • nem működnek a gombok
 • súg és pattog
 • nem támogatja az iPhonet
samsung fejhallgató

Bár olcsó ez a fülhallgató, de meg sem közelíti az ígért teljesítményt

Összbenyomás és végeredmény: 4 / 10

Nekem sajnos csalódást okozott a Samsung EO-HS 1303P fülhallgató. Nem egész 2400 Ft-ért nem vártam csodát, de legalább a tiszta hangot elvártam volna. A teszt során 4 iPhonennal próbáltam ki, és mindig ugyanaz történt. Pattogás, súgás a fülhallgatóban.

Nem voltam elégedett a működésképtelen hangerő szabályozó és zeneleállító, hívásfogadó gombokkal sem.

A Mac Bookhoz csatlakoztatva a fülhallgatót már rendben volt a hang, a gombok viszont továbbra sem működtek. Megtörténhet, hogy csak a Samsung készülékekkel kompatibilisek, bár ezt nem sikerült kipróbálnom. Nem találtam senkit a környezetemben, aki Samsung okostelefont használ. Legalább egy figyelmeztetést vártam volna a gyártótól, hogy a fülhallgató nem kompatibilis más márkákkal.

A dizájn szép, a füldugók nem esnek ki a fülből, az ára is vonzó. De egy fülhallgatót leginkább a zenehallgatás és a telefonálás miatt veszel, de ezen a téren ez a típus teljes mértékben csalódást okozott.