Vélemény: Wellneo vákuumos pórustisztító - Működik? 

Wellneo Velform Vacu Clear pórustisztító
 • vákuumos pórustisztító
 • 2 különbözp szívóerősség
 •  2 AA elemekkel működik
 • ára 14 000 FT-tól

Korunk egyik legnagyob beauty trendje egyértelműen a vákuumos pórustisztító. Akár "házi kozmetikusnak" is nevezhetnénk, hiszen az eszköz segítségével hasonlóan megtisztíthatjuk az arcunkat, mint egy szépségszalonban. Ráadásul mindenzt az otthonunk kényelmében, minimális erőfeszítéssel, pénztárcakímélő módon.

A kínálatban találhatunk vákuumos pórustisztítókat 7400, 18 400 vagy akár 37 000 FT. Mi az ár szempontjából a középkategóriát vettük szemügyre, és a Wellneo vákuumos pórustisztítót választottuk majd próbáltuk ki. Hogy szerepelt a teszten? Működik?

Wellneo vákuumos pórustisztító tapasztalatok

Első benyomás

A Wellneo vákuumos pórustisztító az arcon található nem túl esztétikus fekete pöttyök, a mitesszerek eltüntetésére való.  Férfiak és nők egyaránt használhatják. Bár elsősorban az arc tisztítására alkalmas, hiszen általában itt jelennek meg a mitesszerek, melyek sokak számára okoznak esztétikai problémát, de persze használható a test más részein is, pl. a kézen vagy a háton.

Kicsi dobozában az eszközön kívül megtalálható még 4 fej, melyek segíségével a bőr mindenhol megtisztítható, ahol a fekete pöttyök megjelentek.

A nagy fej erősebb szívóerőt kínál nagyobb bőrfelületek tisztításához. A kis fej kíméletes szívóerőt biztosít az érzékenyebb bőrhöz, például az orr körül. Az ovális fejjel a száj és orr körüli területek tisztíthatók. 

A pórustisztítóhoz tartozik még egy hámlasztófej is, amely nem csak tisztítja a bőrt, hanem segít eltüntetni az elhalt hámsejteket is. A dobozban található még egy használati utasítás, illetve egy kis zsákocska a tároláshoz és szállításhoz.

Az alakja olyan, mint más vákuumos arcisztítóknak, könnyű és szinte belesimul a tenyérbe.

Wellneo vákuumos pórustisztító csomagolás

 Balenie vákuového čističa pórov Wellneo. 

A Wellneo pórustiszító működése

Ahogy azt már a megnevezés is mutatja, a vákuumos pórustisztító a vákuum technológiát használja ki, tehát alacsony nyomást hoz létre, vagyis vákuumot.  Ennek a segítségével tüntethetőek az arcról a fekete mitesszerek és a fehér pöttyök is. 

A vákuumos arctisztítóknak több előnyei is van, mint a mitesszrek eltüntetése. Rendszeres használatukkal élettelibbé teszik a bőrt és megszépítik azt, masszírozzák és serkentik a vérkeringést, csökkentik a ráncokat, eltávolítják a faggyúfelesleget és pozitív hatással lehetnek a pigmentfoltok csökkenésére is.

A vákuumos pórustisztító használata során az ujjak vagy a kéz nem ér a bőrhöz, így nem kerülnek át a szennyeződések, melyek által új mitesszerek, aknék vagy más bőrproblémák alakulhatnak ki.

A szívás intenzitását két fokozatban lehet állítani - alacsony és magasabb szívási fokozat. 

csomagolás Wellneo vákuumos pórustisztító

A vákuumos pórustisztítóhoz négy fej, egy használati utasítás és egy tároló zsákocska is jár. 

Wellneo vákuumos pórustisztító

Az arctisztító kicsi és kompakt, pont a tenyerünkbe illik. 

Wellneo vákuumos pórustisztító kiterjesztések

A különböző tisztító fejek.

 A Wellneo vákuumos pórustisztító használata

A Wellneo vákuumos arctisztító vezeték nélküli, vagyis nem kell bedugni a konnektorba, hiszen két AA típusú elemmel lehet működtetni. Ezek nincsenek a dobozban, viszont ezek a klasszikus elemek, amelyeket minden boltban lehet kapni. 

Használat előtt tehát kell bele tenni két elemet. Az elemeket az eszköz alsó részébe kell berakni, az elemfedél lefelé (nyíl mutatja) történő mozgatásával. Ezutén már csak a megfelelő fejet kell kiválasztani.

A fejet az eszközre nyomással tudjuk felhelyezni. Levenni pedig úgy lehet, ha enyhén az óramutató járásával ellentétes irányba fordítjuk és meghúzzuk. Az arctisztító most már használatra kész.

Használat előtt tanácsos az arcot vagy más kezelendő bőrfelületet meleg vízzel átmosni vagy gőzölni, hogy a pórusok nyitottak legyen, hiszen így jóval effektívebb az arctisztítás. A vákuumos pórustisztítót a bekapcsoló gomb felfelé nyomásával indítjuk (az eszköz felső részén található). Egy fokozattal feljebb tolva kímélő szívóerővel működik. Ha még feljebb toljuk, akkor intenzívebb szívóerővel dolgozhatunk. A kikapcsoláshoz ugyanezt a gombot lefelé toljuk. 

Az arctisztítót óvatosan a bőrhöz kell érinteni és lassan mozgatni a kezelendő felületen. Használat után tanácsos a bőrt krémmel kezelni.

Wellneo vákuumos pórustisztító tapasztalatok

Az arctisztító két klasszikus AA elemmel működik.

Wellneo vákuumos pórustisztító kiterjesztések cseréje

Az egyes fejeket rá kell nyomni az eszközre.

Wellneo vákuumos pórustisztító a használat

Így szívja a vákuumos arctisztító a pórusainkat is. 

 Tapasztalataim a Wellneo vákuumos pórustisztítóval

Be kell vallanom, hogy a Wellneo vákuumos pórustisztító használata előtt azért tartottam pár dologtól. Talán éppen azért, mert vákuum technológiával működik. Az én bőröm pedig szeplős és érzékeny, mindenre ragál, így nem ez tűnt a legjobb arctisztítási módnak.

Éppen ez miatt az eszközt először a kezemen próbáltam ki. Mivel úgy tűnt, minden rendben van, áttértem az arcomra. A kisebb fejet választottam, mert az orr környékét szerettem volna tisztítani, hiszen ezen a területen van általában a legtöbb mitesszer.

Az artisztítót az orrom oldalához tettem és óvatosan elkezdtem mozgatni. Azonnal észrevettem, hogy szívja az eszköz a bőrömről a szennyeződéseket, a fekete és fehér pöttyöket. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy nem mindet tüntette el elsőre. A teljes siker érdekében többször át kellett mennem egy adott bőfelületen, még ha ez nem is ajánlott. Az arctisztítót nem ajánlott egy helyen két másodpercnél tovább tartani. 

Összességében elégedett voltam az orrom és a környező bőr tisztításával. Áttértem hát az államra, ahol már a nagyobb fejet használtam. Ugyanaz volt a helyzet, mint az orromnál. Az eszköz nem szívta ki az összes mitesszert még a magasabb fokozaton sem. Használat közben úgy éreztem, nem elég a szívóereje. 

Maga a tisztítás fájdalommentes. Bár a bőr kipirosodott, de ez pár másodperc alatt el is tűnt. Fél óra elteltével viszont halvány kék foltokat vettemészre arcomon. Ez megtörtént mindegy egyes használat után. Nem tudom, hogy ennek az oka az én túlérzékeny bőröm, esetleg nem jól használtam a készüléket (bár gy érzem, a használati utasítás szerint jártam el).

Más felhasználók véleményét is elolvastam az eszközről, ezek általában pozitívak voltak. Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy a vákuumos pórustisztító nekem nem a legmegfelelőbb, de ez nem azt jelenti, hogy másnak nem jó ez az arctisztítási módszer.

Tartozik az eszközhöz egy hámlasztófej is. Többször végzek hámlasztást, így nem féltem ennek a fejnek a kipróbálásától. Nagyon elégedett voltam, ezért azóta a hetente használam a vákuumos pórustisztítót a hámlasztófejjel.

Wellneo vákuumos pórustisztító a tapasztalatok felhasználásaa

A vákuumos pórustisztító használata fájdalommentes.

Wellneo vákuumos pórustisztító a tapasztalatok

A fej belsejében láthatóak a kiszívott szennyeződések

  Ár

A Wellneo vákuumos pórustisztító ára 14 000 Ft környékén mozog.

A kiegészítők számát tekintve ez egy kedvező ár, bár az is igaz, hogy ilyen áron már több szívási fokozat beállításának lehetőségét várnánk. 

A Wellneo vákuumos pórustisztító előnyei és hátrányai

Előnyök

 • minőségi kialakítás
 • kompakt
 • éppen tenyérbe illő
 • vezeték nélküli
 • több fej jár hozzá
 • tárolótasak

Hátrányok

 • alacsonyabb szívóerő
 • nem megfelelő nagyon érzékeny bőrre
 • a csomagolásban nincsenek elemek
Wellneo vákuumos pórustisztító vélemények és tapasztalatok

Összbenyomás és értékelés

Hogy miképpen értékelném az eszközt? Ajánlom vagy nem ajánlom ezt az arctisztítót? Őszintén megvallva, a válaszom nem igazán egyértelmű - igen is meg nem is. 

Igen, mert a Wellneo vákuumos arctisztító kétféleképpen használható - használhatjuk a pórusok tisztítására, illetve bőrradírozásra is. Az utóbbi miatt jött be nekem igazán ez az eszköz. Rendszeres használattal megszépíti a bőrt.


És akkor miért nem? Azért, mert a vákuumos pórustisztítás nálam nem végződött a legszerencsésebben, többszöri alkalommal sem, pedig nagyon figyeltem a megfelelő használatra. Alkalmazás után apró kék foltok jelentek meg a bőrömön annak ellenére, hogy nem tartottam az eszközt 2 másodpercnél tovább egy pontban. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy nagyon érzékeny a bőröm, szinte mindenre ragál, így részben ez is okozhatta a problémát.

Azonban ami nekem nem jött be, valakinek tökéletesen beválhat, hiszen mindenkinek más a bőre. Éppen ezért nem írom le azonnal ezt a pórustisztítót. Amivel viszont biztosan számolni kell, az az alacsonyabb szívóerő. Más hasonló eszközöknek nemcsak hogy nagyobb a szívóereje, hanem több fokozatban is állítható az intenzitás.

Ami az arctisztítót kialakítását illeti, igazán jó minőségű. Kiváló az alakja, tenyérbe illő és könnyen használható.

Az végső döntést, hogy megvásárolja vagy nem vásárolja meg ezt az eszközt, pedig Önre bízom. 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: